reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

xXxIzuLQaxXx, mnie się wydaje, że on żartował z tym kolegą. Mój M i ja często sobie żartujemy, że jak on tylko wychodzi do pracy, to do mnie kochanek przychodzi itp;-)

Nie, to nie był żart.

Hej brzuchatki :)

Powiedzcie mi, czy Was też tak kręgosłup boli? Wczoraj to już prawie chodzić nie mogłam bo myślałam że mi biodra odpadną.. Katastrofa.. Zostało mi 25 dni do porodu, a ja marze by to było juz :) Bo nie moge sie doczekać tej małej kruszynki.. Jem sobie teraz właśnie kanapeczki i tak sobie Was czytam. Kochane, ja normalnie zrobie kurs hackerski i Wam powyłączam neta na czas kiedy mnie na forum nie ma bo Was nadrobić nie nadążam potem hehe ;D zartuje :] Miłego dzionka :)

reklama
Dzień doberek :)
:laugh2: Normalnie spałam do 8 jak nigdy!!!!!!!!!!!!!!!
Moje dziecko cos ma ostatnio super spanie hehe
Juz po sniadanku, cieple kakao wypite i teraz mnie znowu wzieło na spanie..
Robila moze ktoras z Was prywatnie badania HBS i HCV ?? bo nie mam orientacji ile moze to kosztowac. I wogole napisała mi doktorka w karcie ciąży jakies badanie Stregno- cos tam jakos tak podobnie wlasnie sie nie moge doczytac. Wie moze ktoras cos na ten temat????Jutro męzunio wolne bierze i jedziemy na badania w czwartek wizytke mam ale taka chyba tylko na szybko zeby sprawdzic moja szyjke.

Witam was dziewczyny:)
Ja dzis wyszłam ze szpitala:) Jeszcze przez 2 tygodnie mam brać fenetrol i isotopin, a koszmarnie się po nich czuje. Jestem wykończona po tym szpitslu i nie moge się doczekać marca
- o jak super ze wrocilas. Jeszcze 2 tygodnie to nie tak duzo i potem bedziesz tulic malenstwo :))

uuuu...dobrze Ci Ania ...ja to muszę ostrożnie z jedzeniem przez tą cukrzycę...a czuję że dziś to bym mogła jeśc i jeść i jeść....:-D a na wadze już 80kg :no::no::no::no: czyli jakieś 22na plusie :sorry::sorry::sorry:

80...to tyle co nic:eek: ja przed ciążą ważyłam 70 z hakiem a też mam 20 na plusie:szok:to jest dopiero masakra....ja już nie chodzę ja się toczę:-D alle się nie martwię,wiem że po porodzie się za siebie wezmę i będzie git:tak: dobra ja lęce jeszcze troszkę poleżeć,może mi zapał do roboty nie odejdzie:eek: do pózniej...

Kochane Kochane Ja mimo ze tylko 8 kg na plusie to i tak waze stówe heheh wiec co ja mam powiedziec....tyle ze prawie 180 cm mam...

Witajcie brzucholki:-)
Ja dziś nieco lepiej spałam niż wczoraj, ale i tak gdzieś od 2 do 4 nad ranem było przewracanie z boku na bok co 15 min:baffled:

Nie piszcie nic o wadze, bo na pewno żadna z Was nie przekracza 100 jak ja:sorry:
Dziś na wadze u lekarza chyba zemdleję:crazy:
I oczywiście, że uwielbiam pączki i czekoladę:-p:-D

Dobry :-)
Jestem i zyje, ale co to za zycie :-D
Chyba mialam wczoraj skurcze, albo juz sama nie wiem co to bylo :eek:
Caly brzuchol bolal, piekl, moze troszke twardawy byl :confused2: Nie wiem czy to to, ale wzielam pol nospy forte, bo tylko taka mam i sie polozylam. Noc srednia, wylam z bolu jak sie musialam przekrecic, albo wstac do kibelka! Rwa kulszowa :angry:

A teraz newsy po usg :-)
Myslalam, ze odlece, ze szczescia, bo okazalo sie, ze lozysko znowu sie podnioslo, juz jest ponad 2cm od ujscia i podobno nie mam przeciwskazan do naturalnego porodu :-):-):-)
Rozmawialam z babeczka, ktora mi robila usg, starsza pani, ale widac, ze zna sie na rzeczy! Strasznie lubie do niej chodzic :tak:W ogole musiala mi zrobic dopochwowe :szok: zeby dokladnie zmierzyc ta odleglosc, bo na normalnym nie bylo widac.
Alexik wazy miedzy 2100 a 2200g, wiec wydaje mi sie, ze nie jest az taki wielki. Przybiera okolo 200g tygodniowo, powinnismy dobic do 3kg :-)
Szyjka ponoc dluga i wszysko ok.

Teraz jade na konsultacje do szpitala i pewnie juz na 100% podejma decyzje o porodzie, bo na razie powiedziala mi to tylko ta babka od usg.

Nie wiem co u Was, postaram sie nadrobic pozniej ;-)

Witajcie brzucholki:-)
Ja dziś nieco lepiej spałam niż wczoraj, ale i tak gdzieś od 2 do 4 nad ranem było przewracanie z boku na bok co 15 min:baffled:

Nie piszcie nic o wadze, bo na pewno żadna z Was nie przekracza 100 jak ja:sorry:
Dziś na wadze u lekarza chyba zemdleję:crazy:
I oczywiście, że uwielbiam pączki i czekoladę:-p:-D
jak to a ja?? 103 :baffled::eek:

hej dziewczyny, co za noc nie dość, że zasnęłam dopiero o 4 rano to już nie śpię.

mam pytanie czy macie takie jakby bolące ciągnięcie czasami w pachwinach a konkretnie tam :)

takie przeszywające ciągnięcie ? dziś rano mi się tak zdarzyło i nie mam pojęcia co to znaczy.

a i mam pytanie czy jak są skórcze to one mogą być z boku czy zawsze tylko w dole brzucha?

Czarnuszka pewnie chodzi o Streptococcus czyli paciorkowca :tak: Czyli pewnie zrobia Ci wymaz.

Ciekawe jak tam dzisiaj Ionka i czy ja wypuszcza :sorry:
Dobra, zmykam!
Papa.

Dzień doberek :)
:laugh2: Normalnie spałam do 8 jak nigdy!!!!!!!!!!!!!!!
Moje dziecko cos ma ostatnio super spanie hehe
Juz po sniadanku, cieple kakao wypite i teraz mnie znowu wzieło na spanie..
Robila moze ktoras z Was prywatnie badania HBS i HCV ?? bo nie mam orientacji ile moze to kosztowac. I wogole napisała mi doktorka w karcie ciąży jakies badanie Stregno- cos tam jakos tak podobnie wlasnie sie nie moge doczytac. Wie moze ktoras cos na ten temat????Jutro męzunio wolne bierze i jedziemy na badania w czwartek wizytke mam ale taka chyba tylko na szybko zeby sprawdzic moja szyjke.

I ja się witam.
Carnuszka ja robiłam prywatnie oba badania. HBS to koszt 50 zł. HCV 100 zł. Tylko po co ci HCV?? Są wskazania do trgo badania (u mnie 3 poziom cytologii) natomiast HBS jest obowiązkowe, ponieważ jeśli jest pozytywny to po porodzie dzidzia dostaje antybiotyk (nie wiem czy mama też:eek:)

Hey!
Wiecie co? Ja - jesli zacznę rodzić naturalnie czasem i nie doczekam do tej cesarki, to chyba będę rodzić przez sen
biggrin.gif
Dziś o 3:00 złapały mnie takie bóle i skurcze, że myślałam, że nie wytrzymam. Od krzyża, w dół do końca nóg, normalnie jakby mi się wszystko rozrywało od środka. I trwało to i trwało... Już nawet chciałam do szpitala jechać, tylko ze uświadomołam sobie, ze w razie czego... nie mam nawet torby spakowanej. Ba, nie mam nawet pustej torby :/ A szpital daleko. Jakoś się zwlokłam po nospę (choć powiem Wam, ze się zastanawiałam, czy powinnam ją brać) i leże. I powtarzam sobie "Jeszcze nie! Jeszcze mam czas. Teraz nie mogę, mam remont, nie jestem spakowana. JESZCZE CHOCIAŻ TYDZIEŃ do wizyty." I tak w kółko! I co? I mój mechanizm obronny (kiedyś Wam pisałam) zadziałał bezbłędnie - zasnęłam
biggrin.gif

Tak się zastanawiam, czy warto podejść do mojego lekarza na ktg, co myślicie?

reklama
Dobry :-)
Jestem i zyje, ale co to za zycie :-D
Chyba mialam wczoraj skurcze, albo juz sama nie wiem co to bylo :eek:
Caly brzuchol bolal, piekl, moze troszke twardawy byl :confused2: Nie wiem czy to to, ale wzielam pol nospy forte, bo tylko taka mam i sie polozylam. Noc srednia, wylam z bolu jak sie musialam przekrecic, albo wstac do kibelka! Rwa kulszowa :angry:

A teraz newsy po usg :-)
Myslalam, ze odlece, ze szczescia, bo okazalo sie, ze lozysko znowu sie podnioslo, juz jest ponad 2cm od ujscia i podobno nie mam przeciwskazan do naturalnego porodu :-):-):-)
Rozmawialam z babeczka, ktora mi robila usg, starsza pani, ale widac, ze zna sie na rzeczy! Strasznie lubie do niej chodzic :tak:W ogole musiala mi zrobic dopochwowe :szok: zeby dokladnie zmierzyc ta odleglosc, bo na normalnym nie bylo widac.
Alexik wazy miedzy 2100 a 2200g, wiec wydaje mi sie, ze nie jest az taki wielki. Przybiera okolo 200g tygodniowo, powinnismy dobic do 3kg :-)
Szyjka ponoc dluga i wszysko ok.

Teraz jade na konsultacje do szpitala i pewnie juz na 100% podejma decyzje o porodzie, bo na razie powiedziala mi to tylko ta babka od usg.

Nie wiem co u Was, postaram sie nadrobic pozniej ;-)

Powodzenia na konsultacjach :)

Tak sobie myśle że strasznie różni się waga dziedzi w brzuszkach.. Moja niunia na początku 35 tygodnia ważyła 2400. A u koleżanki co leżała koło mnie w szpitalu (też 35 tydz) dzidziuś aż 2800 ważył.. Ciekawe ile moje maleństwo teraz waży ;) Bo jem jakbym dna w żołądku nie miała.. Ledwo wstałam to 2 kanapki i miska płatków. Ciekawe co zaraz sobie wymysle.. Heh.. A uwierzycie w to że chudne?? 21 stycznia ważyłam niecałe 64 kg. 27 stycznia już 63 kg. A wczoraj 62 kg i troche..

Do góry