reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam brzuszki
usmiech.gif

i po wizycie, mały waży 2,4 kg
usmiech.gif
i ułożył się już główką w dół jupiiii
usmiech.gif
szyjka mi się z lekka skróciła, z 5,4 cm na 3,1 cm ale jest zamknięta więc jak to lekarz powiedział narazie rodzić nie będę, ale napewno powiedział urodzę wcześniej to znaczy w połowie marca a nie jak według OM na koniec marca
usmiech.gif
tylko faktycznie z USG które od 12 tygodnia ciągle potwierdza połowę marca.

zrobił mi cytologię, bo okazało się, że to przeoczyli a musi być, no i kolejna wizyta szybciej za 3 tygodnie bo będę miała robiony wymaz na paciorkowca. także jestem zadowolona, mały rośnie, jest zdrów i to najważniejsze
usmiech.gif
usmiech.gif

reklama
Iza fajnie ze juz wszystko ok :-)
juz sie balam ze kolejna sie rozpakuje za wczesnie :-D

wlasnie wrocilam z miasta. Bylam w bibliotece i ze tez ja glupia wczesniej nie pomyslalam, ze sa tam jakies poradniki o ciazy i o noworodkach.
wypozyczylam 3.
Będziemy rodzicami! Ciąża i opieka nad noworodkiem - Marcie Jones , Sandy Jones - www.dobreksiazki.pl - Dobre Książki psychologiczne i ezoteryczne - księgarnia ezoteryczna - psychologiczna - sklep ezoteryczny - księgarnia internetowa - Książki Z Dobr
Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach - Kaz Cooke - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl
i taka: ŚWIAT NOWORODKA -D. Maurer Stan BDB Wa-wa (858629930) - Aukcje internetowe Allegro

teraz na troche bede miala zajecia :-)

wstapilam do apteki, bo moj maz ma katar i sobie tabletki zazyczyl.. przy okazji kupilam tez do sutkow bepanthen. Bedzie i do pupy i do cycuchow :-)

Czesc kochane
rany zszokowana jestem,że juz sie zaczeło rozpakowywanie i az sie boje jak sobie pomysle , ze niedlugo mnie tez to czeka...ale ten czas leci a dopiero co patrzylam na 2 kreseczki na tescie :-)

Hej,
zaraz Was poczytam, jak dam rade bo nie najlepiej się czuję, strasznie mi się od rana w głowie kręci(a ciśnienie dobre)...
ranyyy ale super że dziewczynki Gosi, są już z nami po tej stronie:-D
ja dziś u lekarza byłam i miałam pierwsze KTG, ale wysiedziałam się w przychodni 3 godziny:szok:
Gin mnie przepisała z 18 lutego na 8 z USG, a po tym USG mam mieć konsultacje z samym ordynatorem położnictwa, żeby upewnić się że mogę rodzić siłami natury, a jak nie to cc miałabym już pod koniec stycznia, starsznie kuszące, ale wolałabym jednak siłami natury

Witajcie:-)
Moja mała ma żadko czczkawke...albo ja jej nie czuje:sorry2: Wogóle zastanawiam się nad tym liczeniem ruchów bo ona rusza się swoimi godzinami i ma w du** czy ja jadłam czy nie..słodkie też nie pomaga:dry: Jak bym miała po kazdym jedzeniu zajadac slodkim tak jak gin mi kazala zeby policzyc ruchy to na kolejnej wizycie przybyło by mi chyba tyle co w ciągu calej ciąży:baffled: Nie wiem jak ją zmusić do ruchu ... glizdzi sie ale wtedy kiedy chce:shocked2: Bedzie z niej mała buntowniczka i indywidualistka:-)
Zazdroszcze wam tego KTG bo u mnie robi się po 38tc:baffled:

IzulQa fajnie że już wróciłaś do Nas

witam brzuszki
usmiech.gif

i po wizycie, mały waży 2,4 kg
usmiech.gif
i ułożył się już główką w dół jupiiii
usmiech.gif
szyjka mi się z lekka skróciła, z 5,4 cm na 3,1 cm ale jest zamknięta więc jak to lekarz powiedział narazie rodzić nie będę, ale napewno powiedział urodzę wcześniej to znaczy w połowie marca a nie jak według OM na koniec marca
usmiech.gif
tylko faktycznie z USG które od 12 tygodnia ciągle potwierdza połowę marca.

zrobił mi cytologię, bo okazało się, że to przeoczyli a musi być, no i kolejna wizyta szybciej za 3 tygodnie bo będę miała robiony wymaz na paciorkowca. także jestem zadowolona, mały rośnie, jest zdrów i to najważniejsze
usmiech.gif
usmiech.gif

Kochana, toż to łabedzia szyja.
Niejedna z nas z taką zaczynała, a o takiej ponad 5 cm to mogła sobie pomarzyć w ogóle :-D

Hej,
zaraz Was poczytam, jak dam rade bo nie najlepiej się czuję, strasznie mi się od rana w głowie kręci(a ciśnienie dobre)...
ranyyy ale super że dziewczynki Gosi, są już z nami po tej stronie:-D
ja dziś u lekarza byłam i miałam pierwsze KTG, ale wysiedziałam się w przychodni 3 godziny:szok:
Gin mnie przepisała z 18 lutego na 8 z USG, a po tym USG mam mieć konsultacje z samym ordynatorem położnictwa, żeby upewnić się że mogę rodzić siłami natury, a jak nie to cc miałabym już pod koniec stycznia, starsznie kuszące, ale wolałabym jednak siłami natury

Dziękuje kochane za ciepłe powitanie :):*

Kochana, nie miało być czasem 8 marzec i koniec lutego? Bo koniec stycznia już minął.. :)

yra245 skad Ty wzielas takie super buzki
usmiech.gif

Iza witaj i dobrze ze nadal 2w1. Co wogole lekarze mowili?

reklama
robię ekspresową fasolkę po bretońsku
i idę leżeć, bo coś dzisiaj mnie skurczybyki łapią:dry:

witaj IzulQua:-D

tabasia - nie denerwuj się, ta cytologia może być zła przez infekcję:tak:

dzwonili do mnie z pracy, że w tym miesiącu dostaniemy "trzynastkę" - przyda się cholewcia:-D

buziaczki

Do góry