reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej my juz po wizycie :)Wszystko ok wedlog gina :)tutaj od 34 tc chodzi sie co tydzien na kontrole i co tydzien jest CTG tam widac czy tez sa skurcze i jesli na wydruku nie ma to nie trzeba badac czy szyjka dluga czy krotka tak mi powiediala moja gin :) ale ja jestem natretna i kazalam sie badac i wszystko zamkniete a mala mnie uciska glowka na szyjke i dlatego taki dziwny ze nie powiem nieprzyjemy bol :/Jest bardzo bardzo nisko .I na dowidzenia mowie do gin "no to do za tydzien " a ona ze wszystko moze sie wydarzyc i ze juz mozemy sie nie zobczyc bo.....echhhhh oni chyba strasza tak tylko czy co .Przecierz jeszcze nie mozna teraz dopiero 35 tc jeszcze z 2 tg musi tam posiedziec .Moze tak tylko gadaja bo wiadomo przypadki sie zdarzaja ale nic i nikt nie ma wplywu Marcysia wyjdzie wtedy kiedy bedzie chciec :)

reklama
Moj Paweł ma czkawke baaardzo czesto. Czasami nawet 5 razy dziennie. Czuje to poprzez pulsowanie prawie w pochwie :-D
w sumie to czuc to jak sie reke przylozy na calym brzuchu..

Do tej pory 2-3 razy udalomi sie chyba bo juz sama nie wiem czy napewno odgadnac ze mala miala czkawke :)Gin mowi ze moze w nocy byly to juz skurcze ale przeszly czyli wszystko ok :) tutaj nie daja zadnych proszkow zadnej nospy nic sa skurcze to sa przejda to przejda nie to do szpitala :/ i wez tu badz madry co lekarz to inaczej .Kazala sie nie denerwowac i odpoczywa ile sie chce a jak cos to albo do niej albo szpital .Kolejna wizyta za tydzien w srode :)teraz ide lulu :)

CTG malej to miedzy 140-156 zawsze jest niby tak samo bo lubie tam patrzec :) nie pytalam gin o to bo juz mi zdarzyla odpowiedziec ze wszystko ok :)Nie wiem co jest prawidlowe dla malenstwa ale skoro wszystko ok to ok :)

Witam Was!
Ja wczoraj byłam na dodatkowej wizycie w szpitalu. Zrobili mi KTG ( wszystko niby ok) i dodatkowo zrobili wymaz na paciorkowca ( z 2 dziurek:baffled:). Podobno to teraz konieczność , wczesniej nie miałam robionego. Odetchnęłam bo cytomegalia wyszła ujemna:tak:!
Lecę robić do końca obiad.
U was tez taka zimaaaaaa??

Hej dziewczyny. Wróciłam ze szpitala.. Stęskniłam się za Wami.. Ale niestety nie miło się poczułam jak przeczytałam niektóre posty.. :( Dziękuje tym dziewczyną które mnie wspierają i nigdy nie odmówiły mi pomocy.. Cóż, napisze jeszcze tylko że u mnie ok, i trzymajcie się jeszcze w dwupaku. Pozdrawiam :*

Witajcie!
Mnie zastanawia ta cała historia IzulQi:confused:, czy przypadkiem dziewczyna nie zmyśla?:confused: Te jej życie jest bardziej skomplikowane i zagmatwane niż w wenezuelskiej telenoweli:dry:
Może dziewczyna chce zwrócić na siebie uwagę??

Ej, no przesadzasz troche.. Siedze na tym forum już od maja 2009 i nikt mi złego słowa nie powiedział.. Co z tego że mi się tak życie chrzani? Nie każdy jest "w czepku urodzony" i ma zajebi*** poukładane życie i prosty start.. Gratuluje że masz tak fajnie i nie masz komplikacji.. Ale od mojego życia się prosze odstosunkować.. i dzięki za "miłe" słowa.. ;/ Nie bede już opisywać swojej histrii na forum.. ;/

tego nie wiem , ale oslabia mnie ta historia juz troche

To nie czytaj mojej historii.

xXxIzuLQaxXx kochana no co ty olej to i pisz dalej co ci lezy na sercu m tutaj jestesmy po to by jedna druga wspiera a jak wiemy wszystkie prawdziwe zycie nie zawsze jest kolorowe .Nie przejmuj sie kto nie chce niech nie czyta i juz :)

Wiecie co? Jak nie urok to sraczka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tym razem cytologia nieprawidlowa :no::no::no:
Ja zwariuje w tej ciazy!!!!!!!!!
Cholera robilam wszystkie badania przed ciaza i wyszly idealnie, pozniej w ciazy tez ok, wymazy i inne.
A teraz juz koncowka i jakies jaja co chwile!!!!!!!!!
Za 1,5tyg. ide do ginki na kolejny wymaz i zobaczymy co z ta cytologia :baffled:
Nie mam juz sily :-(

Izulka witaj z powrotem :-) Dobrze, ze nadal 2w1 :tak:

reklama
Ziemniaki kilka razy jadłam gotowane w mundurkach (tak ze 2 ziemniaczki) i było ok :tak:. Ale najczęściej jem ten makaron pełnoziarnisty, bo szybciej się robi ;-). Chleb kupuję taki paczkowany Mestemacher (coś jak pumpernikiel).
Podobno przy cukrzycy warto jeść pieczywo orkiszowe.Poczytajcie o nim,z tego co pamiętam obniża cukier.

Kupiłam 30 pieluszek tetrowych - dla mnie to za dużo a moja mama - oj jak mało . A ja a kto to będzie prał prasował itp, mówie jej że ja to jednorazówki. A ona a prać to mogę, a nigdy wam nie prasowałam tzn mi i mojej siostrze - i co żyjecie ? I mówi że jak ona będzie się opiekować to ona będzie tych tetrowych używać ;) Wiecie co - doszłam do wniosku że najwyżej trochę kasy zaoszczędze ;) .
No tylko aby po przewijaniu maleństwa Twoja mama na pewno prała a nie zwaliła to na Ciebie;-)
IZULA-nie denerwuj się,napisz jak było w szpitalu i czy ułożyło się przez ten czas z mężem.

Do góry