reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie Dziewczyny!

U mnie wieczór krwawy juz się wybierałam na IP. Dostałam takich bolesnych skurczy, ale na szczęście po no-spie jakoś przeszły. Jutro wizyta u gina, zobaczymy co powie.

marela nie martw się, to jest tylko 1 USG, pomyśl że jeżeli oni przed porodem zakładają, że błąd pomiaru wagi dziecka, która wylicza się z obwodów może sięgać 500g, to w tym przypadku przy mm różnicach... Napewno jest wszystko ok, a Ci lekarze tak jak któraś z Was pisała myslą, że my się na medycynie znamy i niepotrzebnie kobiety w ciąży denerwują.:wściekła/y:

mississ Biedna Ty jesteś, nie czytaj takich rzeczy, bo to jeszcze Ci zaszkodzi. Juz niedługo znów będziesz miała maleństwo pod serduszkiem i tym razem wszystko będzie dobrze.:tak::tak:

Słuchajcie, mam jeszcze takie pytanie, czy któraś z Was zna się na przepisach socjalnych? Koleżanka, która aktualnie leży w szpitalu, spodziewa się 3 dziecka. Ma przyznane mieszkanie socjalne 28m, ale ze wzgledu na "rozrywkowe" sąsiedztwo i brak higieny tych państwa, ma w domu na wszystkich ścianach grzyb, łazienkę na korytarzu i ogółem warunki zdecydowanie nie dla dzieci. Stąd pytanie (prosiła, żebym się dowiedziała) czy jest jakaś szansa na zamianę lokalu, co ona ewentualnie może zrobić, bo jej 2 córeczki (3,5 roku i 2 latka) od kiedy zamieszkały w tym mieszkaniu często bardzo chorują? Wie może któraś z Was coś na ten temat?

reklama
ojej.. straszne pustki tutaj...
ja zaraz zaczynam sie szykowac, musze odebrac wyniki wczorajszych badan, przejde sie do biblioteki oddac ksiazki i moze znajde tam jakis poradnik o dzieciach :-)

Hejka!
Teściowa poszła, M też poszedł do pracki więc jestem;-)
Nasmażyłam tych paczusiów.. wyszły rewelacyjne!!:-D
M dziś odsprzedal nasze kino domowe do świetlicy w której pracuje:tak: i dzięki temu mamy pieniążki co akurat sie przydadzą:-) Jutro idziemy po łózeczko:-) a po 10-tym z teściową po wózio:-) Już sie doczekac nie mogę:-D
Mój Tomasz też nieźle daje popalic;-) Dziś tak się rozciąga, wyciąga, że ledwo mi nieraz wysiedziec:-D
AAaaa!!! Mój dzidzior już w ostatnim okienku!! Jupi!!! :)
Idę dziś do szkoły rodzenia:cool2: Ciekawe o czym dzis będzie:cool2:

aleeeeee mi sie nic nie chce-koszmar jakiś.Pierwszy raz od paru miesięcy poszłam spać tak wcześnie (czyli po 22) w tym byłam 3x na siusiu a wstałam o 5.00:baffled:( za długo spałam),zrobiłam dla M śniadanko i kawkę...o 6.00 wziełam kąpiel,pózniej wpadłam na BB się przywitać,jeszcze pózniej zrobiłam 2x pranie,a jeszcze pózniej poszłam spać...ogólnie dzień zapowiadał się pracowicie ale jak wstałam to mnie koszmarny leń dopadł i już nic mi się nie chce:szok::baffled::szok::baffled:

ech, nie oglądałam tych z popękaniem...same nacięcia
no w sumie napewno lepiej byc nacietym niz popekac jakos mocno...
tylko dlaczego w niektorych krajach w ogole sie nie praktykuje nacinania....?
Witam Dziewczyny
ja tylko na chwile zeby odpowiedziec
u nas sie nie praktykuje nacinania bo szybciej sie goi i zarasta , i nie peka zaden miesien czy cos tylko naskorek , czasami peka sie az do odbytu.ale to norlamne, popekanie szybko sie goi
Ja mam po dwohc porodach , jeden w Polsce drugi w Norwegi , w PL mnie nacieli a pozniej zszyli tak ze usiasc ne moglam przez 10 dni az do zdjecia szwow, osobiscie lekarz mnie zszywal i tak naciagnal wszztsko, nie polecam , a w Norwegi neinacinali mnie a mialam kolpsika bo 3990g i 54 cm , ale mialam tylko 2 szwy i po 2 godz norlamnie moglam wstac i chodzic :-)
polecam tantum rosa, lub szare mydlo :tak:, no i mycie i woetrzenie pupy jak tylko mozna :tak:
Zycze Wszystkim Marcoweczka Lekkich i przyjemnych porodow :-):-):-):-):-)

a każdy tak zachwalał nivea.
Mam jeszcze jedno pytanie: jestem zatrudniona na umowę na czas nieokreślony, ale nie wyrobiłam sobie legitymacji ubezpieczeniowej a teraz już nie wyrabiają. Co mam przedłożyć w szpitalu że jestem ubezpieczona? Druku RMUA też nie moge przedłożyć, gdyż te druki wydaje pracodawca a ja już od kilku miesięcy jestem na zwolnieniu, także na druku byłoby napisane że składka jest zerowa, bo przecież składkę za mnie płaci teraz Zus. A ZUS nie wydaje podobno druków RMUA. Muszę jechać spytać się W ZUSIE no ale zawsze mi nie podrodze

hej dziewuszki , przespałam się pogadałam z mamą - trochę ja wystraszyłam na początek ale jak dokładnie powiedziałam co i jak to mówi że nie ma co się martwić że wszystko ok. No i mam już dużo lepszy humor. I faktycznie nie czytam już nic !!!!!!!!!!!! . Właśnie dostalam paczuszkę z allegro- takie pierdułki- waciki, majtasy, prześcieradełko - pieluchy itp. W niedziele zamawiane więc szybciutko. Najlepsze bo kupiłam kubeczek taki do karmienia gdyby dziecko nie chciało ssać - i wiecie co mało nie padłam ze śmiechu jak go zobaczyłam- mniej więcej wielkości nakrętki do dezydorantu- takiego niewielkiego ;) .
Kupiłam 30 pieluszek tetrowych - dla mnie to za dużo a moja mama - oj jak mało . A ja a kto to będzie prał prasował itp, mówie jej że ja to jednorazówki. A ona a prać to mogę, a nigdy wam nie prasowałam tzn mi i mojej siostrze - i co żyjecie ? I mówi że jak ona będzie się opiekować to ona będzie tych tetrowych używać ;) Wiecie co - doszłam do wniosku że najwyżej trochę kasy zaoszczędze ;) .

oj ja też lenia mam... tyle miałam zrobić... ehh

wypiłam właśnie sok jabłkowy z sokowirówki.... mniami!!!!!!!;-)

co do czkawki to moja niunia ma tak średnio dwa razy na dzień :szok: ostatnio Olke czkał jak szalony i mi brzusio też czkał... hehe :blink: słyszałam, że to dobrze jak dzidzia w brzusiu ma czkawkę bo to rozwija płuca...

reklama
Do góry