reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Malinka- bardzo dobra z Ciebie mama i nie miej wyrzutów sumienia! Robisz bardzo dobrze, za jakąś "chwile" Jaś będzie pięknie sam zasypiał w łóżeczku bez maminego cycusia:tak:

reklama
Powiedzcie, że dobrze robię...... Drugi raz go usypiałam w łóżeczku ze smokiem, zajmuje to około 15-20min (wczoraj rano raz też mi się udało), ale to jest dziki ryk, ja mam łzy w oczach, ze 3-4 razy muszę go podnosić i uspokajać, aż w końcu się poddaje, chwyta smoka, wtula w pieluszkę i zasypia, a ja mam wyrzuty sumienia, że mu stres serwuje zamiast ciepła masakra!! Czemu to takie trudne!!!!!!

Będzie dobrze jeśli ty będziesz czuła wewnętrzne przekonanie że dobrze robisz. Trzymam kciuki... jeszcze kilka takich razy i będzie coraz lepiej. Buziole kochana:*

Dzień dobry :-)

Malina mój dokładnie tak samo zasypia, tylko zazwyczaj nie chce smoka, czasem się zdarzy, że chce, ale rzadko, płacze bardzo a ja go podnoszę, uspakajam i odkładam i w końcu zasypia, czasem to trwa długo tak jak np wczoraj nie umiał zasnąć przez 1,5 godziny i też mam czasem wyrzuty sumienia, bo on tak płacze, ale tłumaczę sobie,że przecież nie zostawiam go żeby się wypłakał, tylko cały czas jestem z nim i go przytulam jak płacze. Ja myślę, że już niedługo nasze chłopaki nauczą się tak zasypiać bez płaczu, więc cierpliwości, to nie będzie trwało wiecznie :tak:
a co do nocki, to nie martw się na zapas, Jasiu jest jeszcze mały i widocznie potrzebuje, moj mały też tak czasem spi, jak moja córcia była malutka i tak robiła to też się martwiłam, ale ona w koncu przestała, bo jak już jadła kaszkę na wieczór to po prostu w nocy się nie budziła tak często, bo była najedzona i problem zniknął :happy:

Cześć dziewczyny!
Gabrysia ma już 3,5 miesiąca, więc chyba najwyższy czas odezwać się na forum :zawstydzona/y:
Póki co dzień płynie nam za dniem bez większych ekscesów. Dzięki Bogu, Gaba jest zdrową silną dziewczynką, w której zakochani jesteśmy z P. na maksa! Niestety jest też leniuszkiem i do teraz nie trzyma za bardzo główki - nic dziwnego, skoro jeszcze niedawno położenie jej na brzuchu kończyło się histerią.. :eek: Neurolog kazał wybrać się na rehabilitację. Terminy na NFZ są kosmiczne, ale na szczęście moja mama z racji wykonywanego zawodu ma kontakty wśród fizjoterapeutów i jeden z nich oceni jak to jest z tą moją córą. Może wystarczy tylko ćwiczyć w domu tak jak on nam pokaże? Mam taką nadzieję...

zapomniałam dodać:-) ważymy 6260 :-) tez jesteśmy dłudzy...bodziaki i pajace długości 68 są wręcz idealne na długość ...ale na szerokość to hmm...drugi piotruś by się zmieścił:-D

prosiłam u lekarza żeby zmierzyli go ale mówią że dopiero jak będzie miał 6 miesięcy bo przy mierzeniu trzeba naciągać dziecko:-D

U nas dokładnie tak samo. Nie mam zielonego pojęcia ile cm ma Gaba, bo nikt jej zmierzyć nie chce, ale jak ubranka są dobre na długość to na szerokość się w nich topi :sorry: I jak tu stroić tą małą księżniczkę...

Malinaa, życzę wytrwałości i konsekwencji w uczeniu Jasia zasypiania w łóżku. Gabrysia w dzień w ogóle nie chce spać poza moimi rękami i będę musiała coś z tym zrobić, ale jeszcze daję sobie czas.. W poniedziałek dowiemy się, czy dostaliśmy się do żłobka i wtedy zaczniemy rewolucję :-)

Oho, kupa! 2 dni nie robiła a jak tylko wyczula, że matka do forum zasiadła to od razu poszło. Zołza mala :-D

No właśnie Agnes już miałam rano do Ciebie na prv pisać, bo pamiętałam, że u Was tak samo ;) To tylko w dzień nie pozwalasz Dawidkowi memlać, a w nocy ma cycusia do woli?? Też myślałam, że to przejdzie, że zacznie przesypiać noce, ale jest coraz gorzej :/

Jasiek zrzucił balast i śpi już ponad godzinę :D
A ja dostanę taką chustę :D Chusta Tkana Easycare - Olive | Tuli chyba ;p

Pabellko ale Cię nie było :O Witaj z powrotem!!

Dziewczyny wpadłam tylko na chwilke.....wczoraj nic nam sie juz nie udało załątwic z tą babka ze szkoły. Na dwoch uczelniach miała wolne:(:wściekła/y::-(
Jedziemy dzisiaj na 17 bo przed 18 ma robic wpisy ale najpier wpojdziemy do dziekanatu potwierdzic ze koles od nas tam był o 15!!! Jestem mega zestresowana...odezwe sie pozniej:):tak:

Malinka cierpliwośc nauczysz Jaśka zanim sie obejrzysz ja też sie strasznie bałam a Lena już za pierwszym razem zatrybiła smoczka moge polecić też z canpola nuka najpierw miała a teraz go niechce i ma wisienke zdecydowanie lepiej trzyma sie w buźce niż wszelakie inne

a co do tulenia ja mała zabieram do wyrka zawsze po pierwszym nocnym karmieniu czyli6,30-7 ja zasypiam a ona majstruje przy mnie i zawsze jak sie budze młoda jest wtulona w moje ramie a dzisiaj np chciała mnie obudzić to mnie raczką po buzi głaskała jak otworzyłam ślepska była dzika radośc

a ja znowu zapisałam sie do lekarza dzisiaj skonczyłam antybiotyk a gardło jak napierdzielało tak napierdziela zmusze ją żeby jakiś wymaz mi zrobiła albo antybiogram bo3antybiotyku na ślepo nie bede brała a pozatym to tak dziwnie mnie to gardło boli bo tylko z 1strony
będe wyglądała teraz jak puzon 20wziewów dziennie sterydów na astme do tego antybiotyki i tabsy rozszerzające oskrzela świetnie to co schudłąm to juz przywaliłam

reklama
Papcia kuruj się bez względu na wszystko! Lenusia potrzebuje zdrowej mamy :* Fajnie masz, u mnie "pierwsze" karmienie to już około 24 :/ no i Jasiek mniej delikatny, bo jak chce mnie obudzić, to mnie kopie po prostu ;p

Mila &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& x krylion!!!!

Futrzak co teraz oglądamy?? Zaraz ostry dyżur ;p

Do góry