reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

witajcie spedzam intensywnie ostatnie dni bo jak juz pewnie pisalam eMek wyjezdza w niedziele na 2 tyg.i chce sie nim nacieszyc ale podczytuje was wieczorami
milutek &&&&&&&&&&& za pozytywne zalatwienie sprawy na uczlenii

reklama
I mnie Franulkowa historia bardzo poruszyła ale zobaczcie ile takie dzieciątka mają siły do walki o swoje życie i zdrowie po mojej małej wogóle zapalenia płuc nie było widac tylko na poczatku jak jeszcze nie było wiadomo że jest chora a zapalenie postepowałą to płakała w niebogłosy a teraz prosze jaki śmieszek z niej pamietajcie że nadzieja zawsze umiera ostatnia.

co do testów i tych spraw dokładnie rok temu zaczął sie cykl w którym poczeła sie Lenka teścior robiłam 12lipca w swoje urodziny najpiekniejszy prezen jaki w życiu dostałam oooo już rycze normalka :)

Patik a co z naszym spotkaniem?

w tym roku na urodziny umówiłam sie na komplet zabiegów do kosmetyczki pól dnia tam spedze woskowanie całego ciała manicure pedicure henna i jak da rade to oczyszczanie a co tam a najbardziej mnie mój m dzisiaj zaskoczył wracam od kosmetyczki a ten mi rzuca gazeta i mówi że pozaznaczał oferty z samochodami i mam sobie jakiś wybrac na urodziny:)

a jak mnie paskud wkrecił dzisiaj!!!!!
jestem w ciuch sms wracaj szybko czeka na ciebie koleżanka z dzieckiem!!!
mysle sobie z nikim sie nie umawiałam a tym bardziej z takim dużym dzieckiem bo m pisał ze w spacerówce gnałam na łep na szyje do domu bo umierałam z ciekawości kto to a tam nikogo nie ma tylko kurier przywiózł spacerówke na wyjzad do Lenki myślałam że go udusze
w dodatku nie przymierzyłam w ciuchu rzeczy dla mnie i wszystko za małe:( bluzke sprzedałam sąsiadce a taka sliczna była jak nówka a spódnicy chyba nikomu nie upchne będe musiała mamie sprezentować za to bikini leży świetnie bynajmniej m tak twierdzi a to najważniejsze:)

a tak wogóle to gdzie Ruda przepadła?

Papcia fajnie się czyta takie radosne posty jak Twój :D Kiedy wyjazd??
Olka coś namieszałam z tymi bioderkami :/
Milusia mam nadzieję, że dzisiaj powalczysz i uda się wszystko wyprostować :*

Za wszystkie szczepienia dzisiaj trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&

A ja muszę się przyznać, że dałam plamę jako mama i przyzwyczaiłam Jasia do cycka, zrobił sobie z niego smoczek :/ Wszystko przez to, że zasypiałam z nim w nocy i mógł sobie memlać cyca do woli, aż się budziłam, zazwyczaj po godzinie i mu wyciągałam.. a od jakichś kilku nocy nie ma spania bez memlania, bo jak zabiorę cyce to max po godzinie się budzi i szuka, a jak nie dam to ryk, ostatnio godzinę walczyłam, żeby zasnął ze smokiem masakra! Dzisiaj spisywałam jego pobudki 00:40, 1:20, 2:30, 4:30, 5:30 i 6:00 :/ Mam tylko nadzieję, że uda się to jeszcze naprawić, bo po takiej nocy oboje jesteśmy wykończeni z tym, że Jasiek pośpi w dzień, a mama już nie :/ Wczoraj mi się udało godzinkę skraść po obiedzie, ale on spał prawie 3h i dlatego, bo przy takich drzemkach to nie ma sensu, obudzę się jeszcze bardziej wymęczona.. Jestem na siebie zła i załamana, czuję że nawaliłam na całej linii :/
O ho pobudka.. idę utulić śpioszka zanim syrena się włączy..

my już po szczepieniu... póki co śpi ale pewnie dlatego że normalnie to my wstajemy po 8 ...a tu od 7 już na nogach! generalnie foch na matkę jest i śpi z podkówką :-) oby nie było gorączki to może spać nawet cały dzień z taką minką:-)

Malinka - nie miej do siebie żalu... Jasiek jest jeszcze mały i przy odrobinie cierpliwości nakierujesz go na właściwą drogę... Wiele z nas idzie na pewne ustępstwa przy dzieciach, które nie zawsze wychodzą na dobre. A takie spanie przy cycu ma też sporo zalet - bo jasiek czuje się najbezpieczniejszym dzieckiem na świecie tak wtulony w mamusię:-) W każdym razie...myślę że max tydzień zajmie przestawianie Jaśka na tryb spania bezcycowego:-) może popróbuj z różnymi smokami? Trzymam kciuki kochana &&&&& Bądź dzielna i pamiętaj że dla Jaśka jesteś najlepszą mamusią:-) I NIE NAWALIŁAŚ! wiem że wiele dziewczyn przy takim problemie jak ty włącza we współpracę eMków by oni wstawali w nocy...bo wiadomo...jak wstajesz ty do Jaśka to on czuje zapach mleka i cyca:-)

Malinka - ja tak samo przyzwyczailam małą do memlania cycka..ehh to byl blad, w nocy jest dobrze,ale w dzien masakra,bo albo ona chce memlac z godzine albo i wiecej,i jestem uziemiona,albo jak jej wyjmuje to zaraz sie budzi;/ no i ona przez to ma drzemki ze dwie,trzy po 20 min:((((((((( buuu

Futrzaczku - u nas tez po kazdym szczepieniu mała śpi:) oby jak najdluzej:) u nas szczepienie 4 lipca o ile sie nie myle:) Jasiu śpi i daj mamie pożyć:)

Ostatnia edycja:
u nas na wizycie pani stwierdziła że taka plamka co ma to przebarwienie (podobne do "myszki") i wyczaiła jeszcze białą plamę na brzuchu której ja nie zauważyłam ... mam nadzieję że te przebarwienia skórne przejdą ... kurcze, u nas w rodzinie nie ma żadnych bielactw i tym podobnych problemów skórnych...

Futrzaczku - trzymam kciuki, żeby Piotruś nie miał żadnych skutków ubocznych po szczepieniu;-) &&&
Malinka - nie miej żadnych wyrzutów sumienia:tak: Jasiek czas na naukę jeszcze ma. Wiem, że Ty wymęczona po takiej nocy, ale za to tak jak Futrzak pisze, Jasio czuje się bezpiecznie:tak: Parę dni nad nim popracujesz i na pewno będzie widać poprawę:-) Trzymam kciuki za odzwyczajanie od memlania cycusia &&&

Wpadam sie przywitac czesc ;) i zaraz lece do pediatry,wpadne popołudniu do Was;)
Malina ja dzis miałam pobudki o 23.40, 00.40, 1.40, 2.40 ,kazda była z płaczem bo sadziła mega bąki (myslałam ze jej dupcie rozerwie;)) na szczescie pomagał smok i głaskanie i zaraz zasypiała ale ja sie umeczyłam tymi pobudkami strasznie.W koncu o 3 zjadła i pospała do 6.40 i znowu zjadła i jeszcze spi

reklama
Olcia to wiesz jak ja się czuję od kilku dni :/
Kasiulka a działasz już coś z tym memlaniem??
Futro dodkładnie jak mówisz, zaczynamy dzisiaj, eMek wkracza do akcji z butlą z odciągniętym mleczkiem przy pierwszej pobudce, potem Jasiek powędróje do łóżeczka i wtedy sie zacznie pewnie, no ale mam nadzieję, że szybko pokuma, że nic nie zdziała i się podda.. kupię ze 2 inne smoczki, nuka na pewno i coś jeszcze.. no zobaczymy..

Idziecie na spacer w takiej pogodzie?? W sumie nie pada już tylko wciąż wisi taka chmura..

Ps. Futrzak Jasiek ma myszkę na nóżce nad kostką :D Ale muszę spytać o czerwone plamki na karczku..

Do góry