reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Malina- świetna ta chusta;-) a co do nauki Jaska to sie nie martw kazde dziecko tak robi jak mu sie zmienia dotychczasowe przyzwyczajenia:tak: cierpliwosci dasz rade;-))
Futrzak- u nas tylko nóżki prostują dziecku jak mierzą ale mozesz zwykłą miarą krawiecką w domu to zrobić tak orientacyjnie będziesz wiedziec............

musze popsprzatac ale mi się nie chce tylko poprasowałam........:eek:

reklama
O rany, znów mega produkcja. Kiedy wy tyle piszecie, myślałam, że jestem na bieżąco :-)
Dziś pierwszą noc nie spałam z małym i wyszło nam to zadziwiająco dobrze!
Pobudka jak zawsze o 1 i 5 na karmienie, mały zostawał sam i zasypiał bez problemu, a ja miałam przespaną noc :-) Pospaliśmy z M do 9, a udało się młodego przetrzymać w łóżeczku aż do 12! Teraz bawi się na macie :-D Jeśli tak będzie, to ja nie mam nic przeciwko
Poczytam co tam u Was, puki młody mnie nie woła:tak:

Pinka - orientacyjnie to ja tez mierzę:-D ale chciałam tak po fachowemu:-D bo mi raz wyszło 66 a na drugi dzień 62:-D

Malina - no ba! ostry dyżur, potem pierwsza miłość, potem trudne sprawy a potem trzeba wyłączyć TV by oszczędzić sobie głupich komentarzy bo mąż wraca z pracy :-D hehe :-) Jak miałam cięższe dni to tak z 3 dni pod rząd wszystko obejrzałam:-D

Witajcie!

malina jestem po takim samym sposobie usypiania więc dodaję otuchy:tak: d 5 minut spokój a ja czuję jak głowa mi puchnie:eek:
dziś rano byłam na siłowni i emek zmienił Helence rozkład dnia, potem nie wiedziałam czy śpiąca czy do zabawy i długa płakała:-( a od chłopa to się nic nie dowiem!
Rytuały są extra ale jak ma być taki wrzask w razie zmiany to ja się boję:eek:

futrzak a obiadki na serialach gotowałaś? ja w dzień włączam tv na karmieniu i zaraz wyłączam bo mam 5 programów i same reklamy lecą:-D

lokata nie daj się wkręcić w te teksty, że mleczka za mało skoro Malwiś spokojna i radosna:tak:
brawa za pierwsze spaniowe sukcesy!

a ja jestem mega happy:ninja2:

Dzień dobry Marcóweczki ...
ola.80, futrzakowa, madzikm ... ta niestpokojność przy cycu mi się nie podoba bo mam wrażenie że sie z niego nie najada, do tego teściowa ciagle mi wytyka że mam za mało mleka i żebym głównie dawała mm, a cyca tylko do popicia ... przykre to i strasznie mnie to dołuje. Wczoraj powiedziała mojemu eM że Malwina jest niespokojna i ciągle głodna, nerw totalny miałam wczoraj. Dziś chodzę jak struta ... poddać się i przerzucić tylko na mm czy walczyć o laktację? :-(
patik ... no ładnie nam to idzie, sama jestem w szoku.
Malinko ... zapewne wszystko co tylko robisz jest dla dobra Twojego synka, nie stresuj się i bądź konsekwentna i za nic nie ustępuj, będzie trudno ale dasz rade a Jaś na pewno szybko załapie.
Ja też się bałam że Malwiś będzie mocno protestować przy zasypianiu bez cyca i to w swoim łóżeczku ... ale jakoś gładko poszło :tak:

lokata no jak posłuchasz teściowej i nerwa dostaniesz to naprawdę lipa będzie...
a jak jest niespokojna?....bo moja też świruje czasem, wtedy przerywam, kładę na ramieniu, zmieniam pierś i zazwyczaj jest ok...a po jedzeniu co robi? płacze nadal?
Spróbowałam raz podać butlę by sprawdzić czy głodna i za nic nie wzięła więc się uspokoiłam, że cycuś wystarcza

Dziękuję Wam wszystkim za dodawanie otuchy, od razu mam pałera do ujarzmiania mojego kochanego ssacza ;D

Futrzak a co powiesz jak mi wczoraj na pół dnia UPS zanikło i ani tv ani neta, książki zaczęłam czytać i obiad ugotowałam jak Jasiek kimał hahahaha

Lokatko a jak Ci idzie z odciąganiem?? Może to byłby sposób jak u Olki, z butli lepiej leci i wiesz ile je..

Jesoo Janek śpi już 2,5h a ja nic nie zrobiłam tylko na necie siedzę <wstydzi się> !!!!

Edit: No i se chyba wykrakałam pobudkę ;)

Ostatnia edycja:
madzikm ... nie zawsze świruje przy jedzeniu ale jeśli tak to robie to samo co Ty, odbijam i zmieniam pierś, nie płacze po jedzeniu a wręcz się uśmiecha. A tak chyba nie wygląda głodne dziecko prawda? Tak przynajmniej ona uważa.
malinko ... odciągam wieczorami kiedy Malwiś juz śpi bo wiem że szybko nie wstanie, przeważnie jest ok. 100-150ml

reklama
lokata, jeśli tylko zależy ci na karmieniu piersią, to nie słuchaj teściowej tylko walcz! Myślę, że gdyby Malwinka się nie najadała to nie tyle bylaby niespokojna podczas karmienia, co żądała by go częściej i byłaby marudna. Ale ja karmię mm więc to tylko moje gdybanie

malinaa, jak ja ci zazdroszczę, że Jaś potrafi drzemać tak dlugo! U nas rekord to 40 minut - na spacerze :sorry:

Odnośnie teściowych.. Pomijam, że według mojej, Gabrysia jest non stop zziębnięta - standard :wściekła/y: Ale ostatnio została mi zasugerowana rzecz przedziwna. Podobno krzywdzę swoje dziecko, bo poświęcam mu za dużo czasu.. Dla mnie to normalne, że jak gotuję to mała bawi się obok na macie, jak siedzę przy komputerze to bujaczek stoi w pobliżu, dużo z Gabą "rozmawiam" itd. A podobno tak nie powinnam. Według mojej teściowej dziecko powinno spędzać czas w swoim pokoju i uczyć się samodzielności :eek: a ja wtedy w spokoju mogłabym posprzątać, ugotować...
Co wy sądzicie na ten temat? Naprawdę zbyt przywiązuję ją do siebie?
Mi się wydawalo, ze na MACIERZYŃSKIM jestem a nie GOSPODARSKIM, DOMOWYM czy jakby tego nie nazwać..

Do góry