reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Pinuś jesteś super mamą - ogarniasz tak wszystko, że szok!!
Moja położna z sr odradzała herbatki.. twierdzi, że do pół roku dziecko nie wymaga dopajania, nie ma potrzeby obciążać mu nerek.. może coś w tym jest.. za to mi kazała pić rumianki, mięty, a do małego "dotrze" z mleczkiem :) A Ty karmisz jeszcze?

reklama
malinka -dzieki za odpowiedz;-) niestety nie karmie z dnia na dzien mleko sie skonczyło;-( i nic nie pomogło w utrzymaniu laktacji........

eeeee tam super mama ciagle czasu braknie na wszystko a zwłaszcz dla starszaka ;-(

Pinuś w takim razie przy modyfikowanym może warto herbatki dawać na lepsze trawienie, nie wiem..
U mnie chyba kryzys jakis, bo czasem mogłam coś ściągnąć nawet, a teraz to muszę na bieżące karmienia oszczędzać, a po kąpieli i tak idzie butla, bo ja mam już pusto po całym dniu wysysania ;)

O ho mój skrzacik się budzi, jeszcze pół godziny powinien pospać spokojnie..

A czy wasze maluchy też zanim się obudzą, to najpierw stękają pół godziny?? ;))))
Jasiek to w ogóle jękadełko straszne, jak bąka albo kupacza tłoczy to się tak nastęka ;))))

malina- tak moj zanim sie wybudzi to nasteka sie nawierci co niemiara przy bączkach jest tak samo..............a przy odbijaniu to az sie zlosci bo nie lubi ale jak juz odbije to za zwyczaj odrazu zasypia........... teraz juz nie spi zjadł only 60 narazie wiecej nie chce i marudzi w kołysce:baffled: i skąd ja mam wiedziec o co chodzi.......:sorry2: o własnie wiki podjeła próbe karmienia i o dziwo pije hahaahh

Pinka moze niech Cie Wiki podszkoli jak się butlę przystawia hihi, goście czyli siostry męża były, przywiozły dziecku matę edukacyjna i worek słodyczy, mi jezyk do tyłka uciekł, wszyscy jedli a ja sie przyglądałam!

Pinka, Malinka a ja mam taki nawał mleka że mała nie wyciaga a mi kapie ciagle i nie wiem co z tym zrobić!

Malinka moja też tak stęka zanim na dobre sie obudzi ale ja jej nie ruszam dopóki płaczu nie usłyszę;) mąż za to leci na każde stęknięcie i buja kołyską a ja mu muszę codziennie tłumaczyc żeby tego nie robił bo potem to ja muszę kołysać jak on idzie do pracy.

Agacina buziaki i trzymamy mocno kciuki!!!

No popatrz Pinka jaką masz zdolną córcię ;) Rodzeństwo się najlepiej samo dogaduje ;)

Ewi u mnie to samo - Jasiek jęknie to Tomek leci i go obnosi po domu, muszę mu przypominać, że ja nie mam tyle siły i nie dam później rady nosić Jaśka jak się przyzwyczai..

A mały postękał i dalej śpi.. aż się boję, co w tej pieluszce będzie, pewnie bomba atomowa ;p i wszystko do przebrania, no ale nie będę go budzić, bo potem nie będzie chciał zasnąć sam i się zacznie lulanie, śpiewanie i cały cyrk z mamą w roli klowna ;)

Pogoda do bani, ani na spacer ani do babć nie skoczymy.. Ściągnęłam 60tkę to może chociaż do sklepu się wyrwę na zakupy, otworzyli nowe wielkie tesco u nas, trochę się boję tak wypuścić, bo pewnie tłumy i kolejka na kilometr przy kasach, no ale zobaczymy..

Hej laseczki-marcóweczki
U nas obu wszystko ok - małe wczoraj odpadł pępek, śpi w miarę dobrze, alek koąpiemy ja dopiero ok 21 to wtedy jak zje śpi cięgiem do 2.00:) Dzięki Pinko za pytanie o nas:-)
Malinko- u dzieci walczy sie z temperatura powyżej 38,5 zmieżonej w pupie bo tam jest o 0,5 - 1.0 stopnia wiecej więc 38 w pupie to 37-37,5 i jeszcze nie podaje sie leków przeciwgoraczkowych

Hej Marcjanki:-).
My pomału dochodzimy do siebie;-), małemu żółtaczka się nasiliła i położna kazała wprowadzić przez 2 dni co drugie karmienie butelkę - albo idziemy do szpitala:no:.
Doczytać - niedoczytam, bo właśnie wstał.

Martuś-witaj z powrotem na BB, i tak jesteś wielka ogarniając 3 dzieci praktycznie sama:)
A ja - jak mała wstanie - testować będę chustę. Nadia bardzo lubi być spionizowana. Zreszta teraz śpi od 1,5 h na brzuszku:tak:. Ma zupełnie inne upodobania niż mój starszy syn miał zaraz po urodzeniu.

reklama
witam się i ja:-)
nocka kiepska, bo mała się często budziła, jak pojadła to nie chciała zasnąć, i tak tyko drzemałam, dopiero gdzieś po 6 zasnęła to pospałam 2,5 godziny jednym ciągiem...
dzisiaj zostałam sama z dziećmi na placu boju, emek wrócił do pracy, dziś ma na 14 więc do wieczora mam zagwarantowaną dobrą zabawe:-D wczoraj wybrałam się sama do osiedlowego sklepu i na plac zabaw z dziewczynkami, tak w ramach rozgrzewki:-D wróciłyśmy całe i zdrowe, tylko troszeczkę ubrudzone...dzisiaj też planuje mam nadzieję ze Zosia będzie grzeczna i ogarnę moje niuńki;-)
wierka, tulip ja Was kochane nie popędzam, ale fajnie by było zobaczyć dobre wieści na bocianim watku:tak:
Marta zdrówka dla Pawełka, zeby żółtaczka szybko przeszła!
papcia tak mi przykro ze się Lenka pochorowała, dużo zdrówka, trzymam kciuki
aga_cina trzymaj się ciepło!
Pinka jak dobrze ze Wiki tak pomaga:tak:
malinka i moja Zosia stęka i tak prycha czasami to brzmi jak chrapanie:-D

Do góry