reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Martuś-witaj z powrotem na BB, i tak jesteś wielka ogarniając 3 dzieci praktycznie sama:)
A ja - jak mała wstanie - testować będę chustę. Nadia bardzo lubi być spionizowana. Zreszta teraz śpi od 1,5 h na brzuszku:tak:. Ma zupełnie inne upodobania niż mój starszy syn miał zaraz po urodzeniu.

U nas identycznie! Chociaz troszke sie boje na brzuszku go zostawiac, lubi krecic glowa i mam taka wizje, ze sie poddusi...

Marta, Witaj!!!
A wiesz co? U nas to wrecz odwrotnie nakazuja- jezeli dziecko ma zoltaczke, to trzeba karmic piersia nawet wiecej niz normalnie...ale nie wiem dlaczego.

reklama
Malinko- u dzieci walczy sie z temperatura powyżej 38,5 zmieżonej w pupie bo tam jest o 0,5 - 1.0 stopnia wiecej więc 38 w pupie to 37-37,5 i jeszcze nie podaje sie leków przeciwgoraczkowych

To 38 było na skroni po spaniu na boczku, ale to był mylny odczyt, bo czółko się nagrzało od spania :)

A mój malec właśnie drugi raz z rzędu sam usnął, stękał z pół godziny, ale w końcu śpi :)

Vetka- Moj brzdąc zasnie na brzuszku ale tylko jak lezy na mnie a ja siedze w pozycji pół siedzącej inaczej nie ma szans lubi kimac na prawym boczku i pleckach
Patik- ciesze sie z wypad na plac był udany i trzymam kciuki by dzis tez tak było;-) a z laseczkami dasz rade bez męża zobaczysz pomału sama wszytsko zorganizujesz jak ja......

Marta ja tez czytałam ze powinno sie karmić piersia, przy czym jak byłam w szpitalu, jedna kobitka musiała odstawic swoja mała od piersi na czas fototerapii i karmili ja modyfikowanym...
Pinka mam nadzieje ze jakoś to sobie zorganizuje, najbardziej sie obawiam ze z dziećmi nie do konca mozna coś zaplanować, bo sa nieprzewidywalne;-)
malinaa Jasiek staje się samodzielny:tak: super niech tylko wejdzie mu to w nawyk, a Wam będzie łatwiej:-)

Jaswoją chyba przechwaliłam bo wczoraj szalała wieczorem i mąż z nią tańczył po całym domu a dzisiaj obudziła się rano później zasneła na pół godzinki i do tej pory mnie meczyła. Jestem padnięta a zaraz mam gości!!!

I jutro mam gości i pojutrze! Ratunku!

Witam Marta nasza dzielna kobietko:) moja mała podczas fototerapii była karmiona piersią.

Dziewczyny mam pytanie. Jakie papiery i gdzie trzeba złożyć żeby dostawać kasę na macierzyńskim. Słyszałam o jakimś podaniu do pracodawcy co powinno ono zawierać? Macie jakiś wzór? I od kiedy mam liczyć swój macierzyński jak zwolnienie miałam do 17 marca, 18 marca położyłam się do szpitala i urodziłam 20 marca. Fifi by wiedziała ale coś jej nie widać;( i ile jest czasu na złożenie tych papierów???

Tulip przypomniało mi się:) co Ty masz wspólnego z Siedlcami? jeśli można wiedzieć?:)

Ostatnia edycja:
Ewi- podanie piszesz tylko o te dodatkowe 2 tyg. Urlop macieżyński jest przyznawany na podstawie zaświadczenia ze szpitala, w twoim przypadku prawdopodobnie bedzie od 18.03 mimo, że urodziłaś 20.03, ale to powinni ci napisać na tym zaświadczeniu ze szpitala dla pracodawcy. Ja miałam zwolnienie do 23.03 i 23.03 urodziłam więc urlop jest od dnia porodu

Ewi, mam rodzicow w siedlcach, to moje rodzinne miasto ;-)

Dziewczyny... Zostalam sama z brzuchem! Dziwne uczucie troche mi smutno..i mysle sobie ze mnie porod nigdy nienawiedzi

reklama
Jestesmy juz po kolejnej wizycie u pediatry i jestem szczesliwa;) Małgorzatka od wyjscia ze szpitala przytyła poł kilo, z czego ponad 300g przez ostatni tydzien:) i mamy nakaz nie przekarmiania tzn ma jesc czesto ale nie wiecej niz 80ml a i musimy uzywac smoka;)

Ewi moja ''madra'' szefowa zazyczyła sobie podania o urlop macierzynski a wzor moj M znalazł w internecie,zawiozł jej podanie i zaswiadczenie ze szpitala a akt urodzenia zawiozł od razu do zusu co by było szybciej;) bo urlop macierzynski i zasiłek macierzynski to dwie rozne sprawy,linka do zusu z dokładnym info wklejałam na watku linkowym;)
Martus badz dzielna,co do zołtaczki i karmienia piersia to bywa roznie ,ze mna w szpitalu była babka ktorej corka miała zołtaczke i najpierw kazali jej jak najwiecej odciagac pokarmu i mała karmic ale potem zołtaczka sie nasilała i zakazali jej karmienia swoim mlekiem

Rozmawiałam dzis u pediatry o tych szczepionkach co pisała ostatnio Vetka i Malinka i babki powiedziały ze dobra jest ta ale mozna wziasc ta 5 w 1 bo jest tansza 130zł a ta na zołtaczke to i tak dostanie sie na nfz.My i tak musimy poczekac do szczepienia az mała bedzie miec conajmniej 5kg.

Do góry