reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcóweczki 2011

no mam taka nadzieje chociaż nie powiem bo z minuty na minute coraz bardzije ręce mi sie trzesą i nie boje sie samego porodu tylko tego czy bedzie miał mnie kto dowieść do tego szpitala

reklama
Witam sie w dwupaku ...
Wczoraj wieczorem skurcze że nie umiałam chodzić ani siedzieć ... w nocy przeszło i teraz znów się zaczyna ... ehh ... mam wrażenie jakby Mała cisła się główką w dół, co boli cholernie. Nie wiem czy to są skurcze przepowiadające czy co. A może tylko ciśnie się na pęcherz (?)

papcia ... powodzenia u lekarza
no i kciukasy dla Konci

Papcia nie ma co dzis jest twoj dzien!

U mnie zadnych objawow oprocz lekkiego klucia na dole i standardowego twardnienia brzuszka. Dobrze ze mala czesto kopie, to sie nie martwie ze cos z nia niewporzadku.

Kochane slonce swieci, trzeba sie na spacerek ruszyc.

Ciekawe jak Marta?

Dziewczyny trzymam za Was kciuki, żebyście się ładnie rozpakowały.. :) jak tak Was czytam i sobie przypomnę siebie przed porodem, jak to się wszystko działo to mam ciarki na całym ciele :)

papcia właśnie o Tobie pomyślałam i zerkam czyś w domu czy na porodówce;-) no to się rozkręca:-)
tulip to podeślij troszkę tego słońca, bo ja z okna widzę tylko chmury:-(
lokata jak te skurcze są nieregularne a bolesne to pewnie przepowiadające - weź prysznic albo kąpiel, będzie się nasilać to znaczy że się zaczęło, przejdzie to fałszywy alarm;-) melduj co i jak, bo może z papcią we dwie będziecie miały swój dzień:-)

patik ... skurcze są raczej nieregularne ale bolesne ... dodatkowo doszedł ból kręgosłupa i po śniadaniu lekkie "srakate" ... jak Mała sie rusza to wszystko mnie zaczyna boleć ... a najlepsze jest to że M bedzie w domu dopiero o 2 w nocy ... cudownie.
No nic ... ide sie troche ogarnąć. Później sie odezwę. Pozdrawiam wszystkie.

Papcia super!! Trzymam &&&&&&&&&&& za Wasz wielki dzień :D

U nas też słonko, wpadnie psiapsiółka to pomoże mi z wózkiem się wytelepać na spacerek :D
Jasiek dzisiaj skończył miesiąc - ale ten czas biegnie, szok!!

hej!

nie ma wieści od Marty, jeszcze się męczy?:szok:

malina buziaki dla Jaśka na pierwszy miesiąc! już:shocked2:

tulip/wierka chociaż Wy napiszcie, że czop Wam nie odszedł....ja nie mam pojęcia co to jest:confused: czuję się, aż za dobrze. Drażnię brodawki ale położna mnie rozbawiła jak często powinno się to robić - 3 godziny dziennie! można na raty ale i tak mam wrażenie, że tylko przy cycach bym siedziała:-D
oczywiście marzę by ich nie chować ale z innego powodu;-)

papcia/lokata zdawajcie relację jak tam akcja się toczy:tak:

My się intensywnie kurujemy bo zostawić chorą Zosię u teściów mi się nie uśmiecha:confused: a w moim gardle szpilki i kaszlę strasznie a kaszel po cc - brrr już się boję!

wiecie co...obejrzałam swoje piersi i mimo, że od ostatniego karmienia minęło jakieś 3,5 roku to z deczka zdeformowaną mam tą pierś, z której częściej karmiłam:baffled: najdłużej w nocy, wolałyśmy obie na prawym boku no i teraz mam prawy zwis:sorry2: także pilnujcie sobie naprzemiennego karmienia.:tak:

U mnie żadnych objawów oprócz lekkiego klucia na dole i standardowego twardnienia brzuszka. Dobrze ze mala często kopie, to się nie martwię ze coś z nią niewporzadku.
Tulip u mnie dokładnie to samo:tak: jak będziemy rodzic to razem;-)
Madzik nie martw się nie zostawimy Cie samej!! Mi żaden czop nie odchodzi
Czy Marta pisała do którejś z was?
Koncia miłego dnia na uczelni
Wredniak kciuki się przydadzą:tak:
To co dzisiaj kolej na Papcie,Vetke,Marte(o ile już nie urodziła) i pewnie u Lokaty się rozkręci
Malinaa 1-wszy m-c juz za Wami:-)
Harsh co u Ciebie? Jak tam Ruby(<- taki jest skrót od jego imienia?)
Pinka jak tam nosek Eryczka?

reklama
Czesc laski:)
Piekny dzien dzisiaj u nas wiec zaraz wybywamy na spacerek;)Mała dzis super spała w nocy za to ja budziłam sie co poł godziny co by karmienia nie przespac;)
Papcia powodzenia:)
Lokata moze to juz za chwilke sie zacznie;) &&&&&&&&&&&&&&&&&7
Malinka buziaki dla Jaska od Małgoski i ode mnie;)

Pogodnego dnia zycze:)

Do góry