reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

buziaczek, bo ona w dzień to anioł, nie dziecko. Teraz śpi słodziutko po wycyckaniu mamy z obu stron, a mama ma chwilę odpoczynku i obijanka. Ale w nocy Xena nam rozrabia, to takie dolegliwości kolkowe chyba. Będziemy w przyszłym tygodniu u lekarza, to popytamy, pogadamy. Może jeszcze jakoś można dziecku pomóc, żeby czuła się lepiej?

A tak poza tym, mam coś dla pewnej żony kucharza... No offend ;-)
fwf9j.jpg

cos w tym zdjeciu jest:) sprzedam to mojemu mezusiowi:) posika sie ze smiechu:-):-) kurcze zal mi was ze malenstwo tak sie meczy ...hmmm suszarke probowalas?? albo odkurzacz tak jak to dziewczyny pisaly?? nie wiem jak ci pomoc matka;-) ale mam nadzieje ze lekarz cos poradzi...w koncu od tego jest co nie? wogole to u mnie tez beda pewnie kolki kolki i jeszcze raz kolki bo ja to ponoc sama kolkowa dziewczynka bylam wiec nastawiam sie raczej na gorsze noce niz lepsze:baffled:

reklama
ja czekam cierpliwie aż mnie ruszy puki co pieke od3godzin sernik Konciowy furii dostaje te pacany z gazowni tak mi piekarnik popierniczyli że nic nie moge upiec a nie chwaląc sie moje ciasta najlepsze w rodzinie właśnie pachnie spalenizną chyba czas tam zajrzeć hahah

zaraz biore sie za prasowanko pościeli dla niuni i reszty wypranych ciuszków i biore sie za to z zapałem bo nie bedzie mi śmierdziało fajkami mój ojciec w końcu poszedł po rozum i pali tylko w łazience nawet babcie wyganiał rety już myślałam że ten dzień nigdy nie nastąpi niech se teraz kopci do woli w tym kibelku

Biedulka Koncia nawet nie macie pojęcia jak mi jej żal tyle czasu sie męczyć

Dobry wieczor kochane kuleczki :-) Moj Julek to chyba najbardziej uparte dziecko z jakim mieli do czynienia w klinice :-) Im wiecej robia, tym bardziej sie chowa. W koncu wypisali nas na dwa dni do domu, od poniedzialku walczymy dalej. Ogolnie wszystko w porzadku, ktg super dopoki nie pojawiala sie w poblizu pewna polozna ktorej maly najwyrazniej nie polubil, szalal przy niej jak opetany :-) Rozwarcie mam na trzy palce, ale glowka jest wyzej niz przed pojsciem do kliniki. No i co ja mam z takim bablem zrobic? :-) Od spacerow bola mnie juz wszystkie miesnie...

Pinka zaszalala na calej linii :-D Za to widze, ze biedna koncia sie troche nameczyla, ale efekt super!!!

Trzymam kciuki za nastepne Marcoweczki w kolejce!

Patik - dziekuje za przekazywanie info!!!

Mamii - &&&&&&&&&&&&&

Mamii....aaas obys sie niemeczyla jak Koncia...trzymam kciuki!!!!!

Ewi tbs jest chyba w wawie...wpadaj mine odwiedzic to przy okazji na zakupy sie zalapiesz

Papcia, a co ini ci zrobili z piekarnikiem ci gazowcy?

hej
ale jestem zmęczona i M. rownież więc błagam, aby dziś nic się nie wydarzyło ;) żle się czuje, trochę kaszlę i tak ogólnie grypowo
Cały dzień walka o wodę spełzła na niczym...
rano pokłóciłam się z tatą, a raczej on zaczął na mnie się brzydko wydzierać, bo był wkurzony. Przez to cały dzień mi przykro i nerwy puszczają...

Kolki - tak sobie przypominam, bo W. miał ale dawaliśmy radę zawsze coś wymyślić ;)
1. dietka /szybko zleciałam z wagi/
2. Bobotic krople /na wzdęcia/
3. termometr w dupkę /aby spuścić gazy/
4. Viburcol czopek, jak powyższe nie pomagały
5. masaż brzuszka i podkurczanie nóżek
6. noszenie na przedramieniu i masowanie w trakcie brzuszka
7. lulanie, śpiewanie kołysanki
8. ciepła pieluszka tetrowa na brzuszek /świeżo wyprasowana/+ noszenie zawsze pomagała choć na chwilkę usnąć maluszkowi
9. spanie razem ew. na moim brzuszku i przy cycusiu pomagało /ogólnie jak spaliśmy razem to W. byl spokojniejszy/
no i to tylko tyle pamietam
nigdy kolka u nas nie trwała dłużej niż 2-3 godz. raczej
nieraz bywało że budził się w nocy z kolką kilka razy, ale zawsze coś zadziałało i pozwalało zasnąć na trochę
i spokój, jak ja już nie mogłam to M. swoim spokojem dawał radę a ja oddychałam za oknem i wracałam z nowymi siłami

mami - powodzenia :-) &&&

Tulip no nie wiem co mi probili najpier sie spieprzył jak nam gazomierz zmieniali i odpowietrzalia najwieksza masakra jest teraz po tym ponownym podłaczeniu wrrrr jak ja placki na chrzciny popieke?

wiecie co to chyba nie idzie wyczuć tego momentu jak wody odchodzą chwile wcześniej?
w takim razie ja sie nigdzie z domu nie ruszam tylko w środe do lekarza

reklama
w...
Pastelka jak już się odstresujesz to może Cie ruszy, licze na to, bo siłą sugestii może i mnie ruszy;-)
...
Patik - kochana ja dziś odpuszczam i jutro chętnie też, więc jedź masz moje miejsce :sorry2: też mnie dizś wszystko boli i mam dość

Tulip - dobrze że humor chociaż Tobie dopisuje ;)

Do góry