No to wróciłam, nadźwigałam się zakupów do auta, ale pod klatką już eMek czekał, żeby wnieść na górę
Kurde ja nie jestem przyzwyczajona do takiego wyręczania się innymi, najlepiej sama, taka zocha samocha
No ale jak krzyczą to trzeba słuchać :/
Co do rodziców, to teście mi się trafili pierwsza klasa, zanim zaczęliśmy dom budować to nam teściu ławkę i stół do ogrodu wystrugał, a że z domem nie wyszło i na balkon się nie mieści to dostała moja mama
W ogóle złota rączka i ma fajne poczucie humoru
A teściowa to by wszystko dla swoich dzieci zrobiła, przyjechała do mnie jak byłam na zwolenieniu na początku i mi podogi szorowała szalona
Teraz zawsze ubolewa, że nie może mi przyjechać pomóc, bo się zajmuje rocznym wnusiem.. I robi najlepszy biały sos do ryżu jaki w życiu jadłam!!
Byłam u lekarza rodzinnego, ale nie dała mi żadnego skierowania, bo niby nie może, zasłaniała się jakimiś zasadami NFZ, że ciężarną opiekuje się ginekolog itp.
W każdym razie muszę badanka zrobić na własną rękę, chyba, że się umówię na nfz do jakiegoś gina.. zobaczę jeszczę..
A teraz najważniejsze, co chciałam Wam powiedzieć - kupiłam 10 nr Mamo to ja, bo są w nim dwa fajne tematy: jak zmieni się twoje ciało w II trymestrze i bezpieczne sposoby na katar i gorączkę - zaraz zabieram się do czeytania.. Dojrzałam tylko jedno, co mnie zdziwiło, bo wszystkie tu powtarzamy, że badanie NT - przezierności karkowej - trzeba zrobić do 13tyg, a tu piszą, że idealnie to pomiędzy 14 a 20 i robi się też wtedy test potrójny.. Zgupłam komplitli :/ Zapytam nowego gina za tydzień..
A na obiadek będzie spaghetti carbonara - znowu hahahaha ale tak mi zasmakowało, że dziś też musi być!!