reklama
H
Harsharani
Gość
Dziewczyny wrocilismy z badan...i normalnie...lepiej nie gadac. Dalej nas skierowali... Najprawdopodobniej autyzm, ale z racji wieku ciezko jest to okreslic na 1000%.
Olo ma wszystko gdzies w sumie i lata sobie wlasnie ze spodniami miedzy nogami.
Ide wstawic rosol i sie powiesic przy okazji.
Jak nie urok, to .........
Olo ma wszystko gdzies w sumie i lata sobie wlasnie ze spodniami miedzy nogami.
Ide wstawic rosol i sie powiesic przy okazji.
Jak nie urok, to .........
milenka_1986
Zaangażowana w BB
ola moja ginka przyjmuje od 16. Ja prywatnie chodzę, więc myślę, że do 18 się wyrobie, a Ty ? na która masz wizytę ?
Milenka ja tez prywatnie,ide jak zawsze na 15.30,jesli M mnie zawiezie to mysle ze tak na 18 juz bede w domku.
Harsh ale jak to? taka diagnoza?badz dobrej mysli przeciez to jest schorzenie ktore nie tak łatwo rozpoznac i mozna pomylic z czyms co nie jest choroba,mam nadzieje ze to pomyłka,trzymam mocno kciuki.
Harsh ale jak to? taka diagnoza?badz dobrej mysli przeciez to jest schorzenie ktore nie tak łatwo rozpoznac i mozna pomylic z czyms co nie jest choroba,mam nadzieje ze to pomyłka,trzymam mocno kciuki.
K
koncia
Gość
Hars, bądź dobrej myśli, autyzm trudno zdiagnozować i jest duże prawdopodobieństwo, że to nie to. Gdyby to było coś poważnego, sama byś zauważyła. Lekarze zawsze straszą. Wiem, że na nic się zda takie pocieszanie, ale jestem z tobą :*
milenka_1986
Zaangażowana w BB
Harsh ja również 3mam kciuki, oby diagnoza się nie potwierdziła !
Ola jeszcze tylko tydzień musimy wytrzymać i zobaczymy swoje maleństwa. Może już uda się płeć poznać. Tak bardzo bym chciała ...
Ola jeszcze tylko tydzień musimy wytrzymać i zobaczymy swoje maleństwa. Może już uda się płeć poznać. Tak bardzo bym chciała ...
Harsh bądź dobrej myśli, dalsze badania na pewno wykluczą schorzenie, wiesz że na jednej wizycie nie da się dać 100% diagnozy. Też jestem zdania, że zauważyłabyś niepokojące oznaki. Jestem z wami!
u nas słonko wyszło zza chmur, ale czuję się kijowo.. BÓŁ GŁOWY! oszaleć idzie. Może wypróbuję sposób maliny- Franka Sinatrę
Dziękuję dziewczynki za miłe słówka, jak na razie dzięki 3maniu za was kciuki nic nie przeszło na mnie z Piotrusia buziaki dla was
u nas słonko wyszło zza chmur, ale czuję się kijowo.. BÓŁ GŁOWY! oszaleć idzie. Może wypróbuję sposób maliny- Franka Sinatrę
Dziękuję dziewczynki za miłe słówka, jak na razie dzięki 3maniu za was kciuki nic nie przeszło na mnie z Piotrusia buziaki dla was
Harsharani, żaden ze mnie dr House, ale z tego jak opisujesz Ola, to raczej nie wydaje się dzieckiem autystycznym. Zwłaszcza, że w diagnozie pojechali z grubej rury, nawet nie delikatniej Apergerem, tylko od razu - autyzm. Piszesz, że młody lubi się z córką siostry K., ma niezły kontakt z innymi - to raczej nie są autystyczne objawy, kiedy dziecko nie potrafi znieść bodźców i sygnałów płynących do niego ze świata, gdzie nawet dźwięki i dotyk są przerażające.
Kochana, musi być dobrze!!!! Trzymam mocno kciuki i wspieram ile sił!
Kochana, musi być dobrze!!!! Trzymam mocno kciuki i wspieram ile sił!
milenka_1986
Zaangażowana w BB
Lece dziewczynki kończę pracę. Pora do domku. Do juterka. Ciao :*
reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Harshka - Bosa ma rację, z tego co się orientuję, to taką diagnozę stawiają specjaliści po całym cyklu spotkań i obserwacji dziecka a nie po jednej wizycie. Głowa do góry więc i bynajmniej nie na sznur!! Poza tym czytałam, że niedoświadczeni lekarze często mylą objawy. Córka mojej siostry jak miała 3 latka, to miała okres, kiedy zamykała się sama w swoim pokoju i nie pozwalała nikomu tam wchodzić, nawet jeść nie chciała w kuchni tylko wszystko zanosiła do pokoju i zamykała za sobą drzwi, jak się jej pytałyśmy dlaczego nie chce z nami zjeść albo się pobawić, to mówiła, że ma w pokoju swoje koleżanki i woli z nimi (oczywiście w pokoju nikogo poza nią nie było), jak w piaskownicy podchodziły do niej inne dzieci to uciekała od nich, wolała się sama pobawić - też się martwiłyśmy ale jej przeszło. Teraz ma 14 lat i jest zastępową w harcerstwie... Nie martw się na zapas, przytulam!!