koncia witam również:-) ja w czasie pierwszej ciąży na początku też szybko przybierałam na wadze, bo wciąż jadłam w tym słodycze, później się uspokoiłam, a jak po teście glukozy w 28 tygodniu okazało się że wyniki wskazują na cukrzycę ciążową i przeszłam na dietę to zaczęłam chudnąć - efekt 8 kilo na plusie w dniu porodu
Patrząc po obecnych wynikach, nie mam problemów z glukozą
nie objadam się, ale domyślam się, co może być powodem przybywających kilogramów. Po prostu wcześniej byłam na diecie, na słodkie pozwalałam sobie 2 razy w tyg., nie jadłam ziemniaków, tłuszczu, a wszystko było lekkie i zdrowe ;-) przywykłam do tego i było mi z tym dobrze, ale wraz z pojawieniem się fasolki, zaczęły się apetyty, a wszyscy mi mówili, że nie mam się głodzić i jeść to, czego mi brakuje. To była duża zmiana dla mojego organizmu, ale nie przejmuję się. Chcę mieć zdrowe dziecko. Nie jem w nadmiarze, choć budzę się kilka razy głodna w nocy, to nie zaglądam do lodówki. Nie mam też takich problemów jak inne kobiety, bo mimo mdłości mogę jeść wszystko i tego nie zwracam.
Przypuszczam, że w ciągu całej ciąży przybędzie mi jakieś 16-18kg i 6 zostanie na pamiątkę.
futrzakowa już jestem spokojna, moje nerki muszą być zdrowe, bo bardzo dbam o to, żeby dużo pić
jeśli miałabym zapalenie pęcherza, to pewnie bym to czuła. Jestem przekonana, że źle pobrana próbka moczu miała na to wpływ. Jeśli moja gin każe mi powtórzyć badania, to to zrobię