reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witam po weekendzie:-)
Brzydko, zimno, leje a tu na zakupy trzeba się wybrać. Teraz mały odpoczynek po śniadanku i trzeba się przemóc.

MadzikM u mnie w mieście opieka nad dzieckiem to min. 40-50zł za 8godz, czyli tygodniowo 200-250zl.
Agnes, Koncia trzymam kciuki &&&

Witam w poniedziałek! Siedzę już w pracy, piję kawę i usiłuję otworzyć do końca oczy, ale jakoś nie idzie. Mam straszne kłopoty ze spaniem od jakiegoś czasu! Z zaśnięciem nie mam problemu, ale budzę się potem w środku nocy i się męczę co najmniej 2 godziny.
Muszę się Wam trochę pożalić, że martwię się trochę swoimi oczami. Nie mam duzej wady wzroku, -2 teraz (bo na początku ciąży mi się nieco wzrok poprawił), ale niestety mam spore zagrożenie jaskrą. Miałam już robione odpowiednie badania ok. 3 miesiaca ciąży i usłyszałam, że "W ZASADZIE mogę rodzić naturalnie". No i niestety, w zasadzie czuję, że mi wzrok się pogarsza. Najgorsze, że zaczynam widzieć tęczowe obwódki wokół źródeł światła, a to już niefajnie. Muszę się umówić na kolejne badania. Zła jestem i nawet nic nie mówię M., bo się strasznie zestresuje chłopaczyna, a może niepotrzebnie.

Jutro o 8.40 rano mam usg połówkowe, ale mam streeeeesssa :zawstydzona/y:, mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze
Agnes, nie słyszałaś, że mamy nową zasadę reagowania na nadchodzące USG: nie stresujemy się, tylko cieszymy jak głupki, że maleństwo zobaczymy :-) Jesteś już pewnie "po", dawaj relację, jak wrócisz!

Cześć dziewczynki! Nadrobię Was trochę później – bo chciałam Was tylko poinformować z rana, że moja mała Nilka odzyskuje siły po operacji!!!
A ja z dzidziusiem zaczynam 20 tydzień – no to połówka za nami!!!
Jak dobrze, że ze szczureczkiem już lepiej. Biedulka mała pokrojona ;-)!
A moje jedno futro dzisiaj z rana tak szalało za myszką, że jak pier...ł w ścianę, bo nie wyhamował na śliskich dechach, to aż się wystraszyłam - siedział głupek kilka minut oszołomiony i patrzył zdziwionym wzrokiem na ścianę, że za co go zaatakowała?

cześć dziewczynki!
za dużo się tym słonkiem na cieszyłam:/ dzisiaj już ciemno, zimno i leje:(:(:(
u nas bezsenna noc, ja mordowałam się z zapchanym nosem i niemożnością oddychania, a synek co chwilę kaszlał. jestem wykończona. najprawdopodobniej walnę się do łóżka.
mi brzuszek bardzo wywaliło, niezła kulka. wystarczył jeden tydzień i spodnie ciążowe zrobiły się dobre:) ale dumna jestem z niego

agnes kocia jestem z wami! 3mam kciuki za dobre wieści.
ja się przyszłego wtorku doczekać nie mogę i spotkania z moim synkiem:)

maruda jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! a nie pisałyśmy, że będzie wszystko dobrze, cieszę się, że twój pupilek wraca do zdrówka:)

bosa jeżeli średnio z twoim wzrokiem, to nie ryzykowałabym porodu naturalnego. moje 2 koleżanki z wadą wzroku i to pogarszającą się w ciąży uprały się rodzić naturalnie, a potem żałowały, bo ich wzrok po tym pogorszył się jeszcze bardziej. drugie dziecko nie było możliwości urodzić nie cesarką. Ja bym na twoim miejscu przeszła i to przebadała i na pewno skonsultowała to porządnie z ginkiem. to są poważne sprawy.

dzieńdobry dziewczynki:-)

czeka mnie ciężki tydzień w pracy więc pewnie nie będę za bardzo rozmowna:-) ale postaram się byc jak zwykle na bieżąco... a teraz czas na nadrabianie:-)

Witam się poniedziałkowo.

Zaraz uderzam do lekarza na połówkowe. Trzymajcie kciuki, żeby nam się dzidziol ładnie pokazał. Może chociaz wstępnie usłyszę, czy zapowiada się on, czy ona :)

Agnes Koncia, wy tez dzisiaj :) SUPER :)

Malinaa ja zawsze chodziłam w XS, ale te spodnie sa tak szyte, że uciskaja mi trochę brzuszek u dołu na zszyciu pasa i spodni, więc może lepiej kupic ciut większe... ja swoje xs-ki będę jutro przerabiała, bo już nie mogę w nich siedzieć, a szkoda mi wydawać teraz po raz kolejny kasę. Kupię kolejne, jak brzuszek jeszcze trochę urośnie.

trzymam kciuki dziewczyny:-)

a ja z tego co przeczytałam to wszystko raczej pozytywnie...mężowie staraja się poprawić:-D hihi:-)

malina
- sweterki suuuuuuuuuuper! szczególnie te dwa pierwsze! a sztruksy fajne są w H&M ...przynajmniej mi przypadły do gustu i dobrze się je nosi:-)

ja to czekam aż w jakims sklepie będą dżinsy ciążowe - zwężane...do dołu... bo sobie wymyśliłam że w zimne dni to takie idealne do właśnie długich sweterków i kozaczków...

weź mnie nie strasz... ja wiem że stópki potrafią przybrać w czasie ciąży :-D ale mam głęboka nadzieję że mnie to ominie:-D jeszcze nie wykluczam że zamiast kozaczków kupię sobie takie wysokie jakby "śniegowe buty" ale nie wiem czy znajdę takie podobające się mi:-D a kozaków...to poszukuję skórzanych czerwonych co wejdą na obcisłe spodnie...więc też nie jest powiedziane że znajdę:-D

reklama
cześć dziewczynki!
za dużo się tym słonkiem na cieszyłam:/ dzisiaj już ciemno, zimno i leje:(:(:(
u nas bezsenna noc, ja mordowałam się z zapchanym nosem i niemożnością oddychania, a synek co chwilę kaszlał. jestem wykończona. najprawdopodobniej walnę się do łóżka.
mi brzuszek bardzo wywaliło, niezła kulka. wystarczył jeden tydzień i spodnie ciążowe zrobiły się dobre:) ale dumna jestem z niego

bosa jeżeli średnio z twoim wzrokiem, to nie ryzykowałabym porodu naturalnego. moje 2 koleżanki z wadą wzroku i to pogarszającą się w ciąży uprały się rodzić naturalnie, a potem żałowały, bo ich wzrok po tym pogorszył się jeszcze bardziej. drugie dziecko nie było możliwości urodzić nie cesarką. Ja bym na twoim miejscu przeszła i to przebadała i na pewno skonsultowała to porządnie z ginkiem. to są poważne sprawy.
Scarletka, jak możliwość poodpoczywania - to korzystaj koniecznie! A ja jak płakałam, że schudłam i mi brzusio zmalał, tak teraz waga chyba stoi, ale brzuszek niemal widzę jak rośnie!

Co do porodu naturalnego u mnie - ja się nie upieram, ale to jest taka dziwna sytuacja, że wada "wartościowo" nie daje wskazań u mnie do cesarki, a jaskra w początkowej fazie jest niemal nie do wykrycia - i okulistka mi zalecenia do cesarki "w zasadzie" nie dała i jak teraz jaskra nie wyjdzie WYRAŹNIE CZARNO NA BIAŁYM, to skierowania znowu nie dostanę . Jak będzie teraz - nie wiem, ale wkurza mnie, że ktoś bawi się we "w zasadzie" z moim zdrowiem. Że "w zasadzie" może być dobrze, to po co skierowanie na cesarkę? A dla mnie nawet 10-20% ryzyko jest już za duże! I co mam zrobić w takiej sytuacji? Zapłacić ok. 15 tys. złotych za cesarkę na życzenie w Damianie lub Medicoverze? Paranoja! Nawet nie podejmuję tego tematu w domu, bo mój M. drażliwy strasznie na tym punkcie i szlag go trafia, że takie podejście ma nasza służba zdrowia - nawet prywatnie.

ja to czekam aż w jakims sklepie będą dżinsy ciążowe - zwężane...do dołu... bo sobie wymyśliłam że w zimne dni to takie idealne do właśnie długich sweterków i kozaczków...
Futrzak, a rurki się kwalifikują? Powinny, bo mieszczą się do kozaczków. A takie są i w H&M (mam i chwalę) i w Happy Mum.
A oprócz tego na Allegro:
NOWOŚĆ! JEANSOWE SPODNIE CIĄŻOWE.RURKI./M (1282833067) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A takie ma chyba kilka dziewczyn, w tym Ewi:
RURKI CIAŻOWE NAJMODNIEJSZE SPODNIE OASI M 38 (1282539997) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Do góry