reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witam po weekendzie:-)
Brzydko, zimno, leje a tu na zakupy trzeba się wybrać. Teraz mały odpoczynek po śniadanku i trzeba się przemóc.

MadzikM u mnie w mieście opieka nad dzieckiem to min. 40-50zł za 8godz, czyli tygodniowo 200-250zl.
Agnes, Koncia trzymam kciuki &&&

Witam w poniedziałek! Siedzę już w pracy, piję kawę i usiłuję otworzyć do końca oczy, ale jakoś nie idzie. Mam straszne kłopoty ze spaniem od jakiegoś czasu! Z zaśnięciem nie mam problemu, ale budzę się potem w środku nocy i się męczę co najmniej 2 godziny.
Muszę się Wam trochę pożalić, że martwię się trochę swoimi oczami. Nie mam duzej wady wzroku, -2 teraz (bo na początku ciąży mi się nieco wzrok poprawił), ale niestety mam spore zagrożenie jaskrą. Miałam już robione odpowiednie badania ok. 3 miesiaca ciąży i usłyszałam, że "W ZASADZIE mogę rodzić naturalnie". No i niestety, w zasadzie czuję, że mi wzrok się pogarsza. Najgorsze, że zaczynam widzieć tęczowe obwódki wokół źródeł światła, a to już niefajnie. Muszę się umówić na kolejne badania. Zła jestem i nawet nic nie mówię M., bo się strasznie zestresuje chłopaczyna, a może niepotrzebnie.

Jutro o 8.40 rano mam usg połówkowe, ale mam streeeeesssa :zawstydzona/y:, mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze
Agnes, nie słyszałaś, że mamy nową zasadę reagowania na nadchodzące USG: nie stresujemy się, tylko cieszymy jak głupki, że maleństwo zobaczymy :-) Jesteś już pewnie "po", dawaj relację, jak wrócisz!

Cześć dziewczynki! Nadrobię Was trochę później – bo chciałam Was tylko poinformować z rana, że moja mała Nilka odzyskuje siły po operacji!!!
A ja z dzidziusiem zaczynam 20 tydzień – no to połówka za nami!!!
Jak dobrze, że ze szczureczkiem już lepiej. Biedulka mała pokrojona ;-)!
A moje jedno futro dzisiaj z rana tak szalało za myszką, że jak pier...ł w ścianę, bo nie wyhamował na śliskich dechach, to aż się wystraszyłam - siedział głupek kilka minut oszołomiony i patrzył zdziwionym wzrokiem na ścianę, że za co go zaatakowała?

cześć dziewczynki!
za dużo się tym słonkiem na cieszyłam:/ dzisiaj już ciemno, zimno i leje:(:(:(
u nas bezsenna noc, ja mordowałam się z zapchanym nosem i niemożnością oddychania, a synek co chwilę kaszlał. jestem wykończona. najprawdopodobniej walnę się do łóżka.
mi brzuszek bardzo wywaliło, niezła kulka. wystarczył jeden tydzień i spodnie ciążowe zrobiły się dobre:) ale dumna jestem z niego

agnes kocia jestem z wami! 3mam kciuki za dobre wieści.
ja się przyszłego wtorku doczekać nie mogę i spotkania z moim synkiem:)

maruda jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! a nie pisałyśmy, że będzie wszystko dobrze, cieszę się, że twój pupilek wraca do zdrówka:)

bosa jeżeli średnio z twoim wzrokiem, to nie ryzykowałabym porodu naturalnego. moje 2 koleżanki z wadą wzroku i to pogarszającą się w ciąży uprały się rodzić naturalnie, a potem żałowały, bo ich wzrok po tym pogorszył się jeszcze bardziej. drugie dziecko nie było możliwości urodzić nie cesarką. Ja bym na twoim miejscu przeszła i to przebadała i na pewno skonsultowała to porządnie z ginkiem. to są poważne sprawy.

dzieńdobry dziewczynki:-)

czeka mnie ciężki tydzień w pracy więc pewnie nie będę za bardzo rozmowna:-) ale postaram się byc jak zwykle na bieżąco... a teraz czas na nadrabianie:-)

Witam się poniedziałkowo.

Zaraz uderzam do lekarza na połówkowe. Trzymajcie kciuki, żeby nam się dzidziol ładnie pokazał. Może chociaz wstępnie usłyszę, czy zapowiada się on, czy ona :)

Agnes Koncia, wy tez dzisiaj :) SUPER :)

Malinaa ja zawsze chodziłam w XS, ale te spodnie sa tak szyte, że uciskaja mi trochę brzuszek u dołu na zszyciu pasa i spodni, więc może lepiej kupic ciut większe... ja swoje xs-ki będę jutro przerabiała, bo już nie mogę w nich siedzieć, a szkoda mi wydawać teraz po raz kolejny kasę. Kupię kolejne, jak brzuszek jeszcze trochę urośnie.

trzymam kciuki dziewczyny:-)

a ja z tego co przeczytałam to wszystko raczej pozytywnie...mężowie staraja się poprawić:-D hihi:-)

malina
- sweterki suuuuuuuuuuper! szczególnie te dwa pierwsze! a sztruksy fajne są w H&M ...przynajmniej mi przypadły do gustu i dobrze się je nosi:-)

ja to czekam aż w jakims sklepie będą dżinsy ciążowe - zwężane...do dołu... bo sobie wymyśliłam że w zimne dni to takie idealne do właśnie długich sweterków i kozaczków...

weź mnie nie strasz... ja wiem że stópki potrafią przybrać w czasie ciąży :-D ale mam głęboka nadzieję że mnie to ominie:-D jeszcze nie wykluczam że zamiast kozaczków kupię sobie takie wysokie jakby "śniegowe buty" ale nie wiem czy znajdę takie podobające się mi:-D a kozaków...to poszukuję skórzanych czerwonych co wejdą na obcisłe spodnie...więc też nie jest powiedziane że znajdę:-D

reklama
cześć dziewczynki!
za dużo się tym słonkiem na cieszyłam:/ dzisiaj już ciemno, zimno i leje:(:(:(
u nas bezsenna noc, ja mordowałam się z zapchanym nosem i niemożnością oddychania, a synek co chwilę kaszlał. jestem wykończona. najprawdopodobniej walnę się do łóżka.
mi brzuszek bardzo wywaliło, niezła kulka. wystarczył jeden tydzień i spodnie ciążowe zrobiły się dobre:) ale dumna jestem z niego

bosa jeżeli średnio z twoim wzrokiem, to nie ryzykowałabym porodu naturalnego. moje 2 koleżanki z wadą wzroku i to pogarszającą się w ciąży uprały się rodzić naturalnie, a potem żałowały, bo ich wzrok po tym pogorszył się jeszcze bardziej. drugie dziecko nie było możliwości urodzić nie cesarką. Ja bym na twoim miejscu przeszła i to przebadała i na pewno skonsultowała to porządnie z ginkiem. to są poważne sprawy.
Scarletka, jak możliwość poodpoczywania - to korzystaj koniecznie! A ja jak płakałam, że schudłam i mi brzusio zmalał, tak teraz waga chyba stoi, ale brzuszek niemal widzę jak rośnie!

Co do porodu naturalnego u mnie - ja się nie upieram, ale to jest taka dziwna sytuacja, że wada "wartościowo" nie daje wskazań u mnie do cesarki, a jaskra w początkowej fazie jest niemal nie do wykrycia - i okulistka mi zalecenia do cesarki "w zasadzie" nie dała i jak teraz jaskra nie wyjdzie WYRAŹNIE CZARNO NA BIAŁYM, to skierowania znowu nie dostanę . Jak będzie teraz - nie wiem, ale wkurza mnie, że ktoś bawi się we "w zasadzie" z moim zdrowiem. Że "w zasadzie" może być dobrze, to po co skierowanie na cesarkę? A dla mnie nawet 10-20% ryzyko jest już za duże! I co mam zrobić w takiej sytuacji? Zapłacić ok. 15 tys. złotych za cesarkę na życzenie w Damianie lub Medicoverze? Paranoja! Nawet nie podejmuję tego tematu w domu, bo mój M. drażliwy strasznie na tym punkcie i szlag go trafia, że takie podejście ma nasza służba zdrowia - nawet prywatnie.

ja to czekam aż w jakims sklepie będą dżinsy ciążowe - zwężane...do dołu... bo sobie wymyśliłam że w zimne dni to takie idealne do właśnie długich sweterków i kozaczków...
Futrzak, a rurki się kwalifikują? Powinny, bo mieszczą się do kozaczków. A takie są i w H&M (mam i chwalę) i w Happy Mum.
A oprócz tego na Allegro:
NOWOŚĆ! JEANSOWE SPODNIE CIĄŻOWE.RURKI./M (1282833067) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A takie ma chyba kilka dziewczyn, w tym Ewi:
RURKI CIAŻOWE NAJMODNIEJSZE SPODNIE OASI M 38 (1282539997) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Do góry