reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

jak zawsze w weekend :) kazda zajeta :)

my czekamy na obiadek i tez pewnie wyjdziemy gdzies

bosa nie musisz sie przejmowac tym ciachem, spalisz czesc na spacerku :)

a ja wlasnie wciagnelam 2 snikersy siedzac na kanapie przed tv :-D i zjadlabym jeszcze :szok: ale nie mam wiecej....

reklama
widze, ze kazdy sie obzera :) A ja mam ciasto z truskawkami, ktore w koncu wczoraj zrobilam i nawet fajnie wyszlo...i jest mega proste i smaczne. I mam duzo owocow bo bylam dzis na takim tanim targu...i jeszcze mam... PASZTET :) I sopocka...iiiiii.... polski chleb z angielskiego supermarketu! Tesciowa mi dzisiaj przyniosla z takim usmiechem, ze az sie milo zrobilo.

Agacina, ciesze sie z Toba, ale chyba wywolalas wilka z lasu bo K. do mnie dzisiaj z tekstem, ze musi sobie spodni poszukac... Za tydzien w poniedzialek idzie na urlop,wiec bedziemy sie szlajac...

hej!

U nas też rodzinnie i spacerkowo:-)

Nasza córeczka rozwaliła nas dziś tekstem: jedziemy przez wieś i idzie Murzyn a ona: "Tato czy to już Afryka?":-D:-D:-D ma 3,5 roku;-)

Dziewczyny ja się tak strasznie boję dużo przytyć w tej ciąży, że się oszczędzam:sorry: i mi żal jak czytam Wasze przysmakowe posty:-p

katjusza m znalazł rogaliki? aleś mu pokutę dała:rofl2:

bosa czy zechciałabyś rzucić fachowym okiem na pokój mojej córy i coś doradzić? jeśli tak proszę o maila na pw. Z góry dziękuję:-)

przymierzam się czy wziąść pierwszy raz w życiu opiekę na dziecko czy dalej z babcią kombinować...ktoś się orientuje ile mniejsza wypłata przy tygodiowej opiece?

Zołzy z nas, że się tak znęcamy nad naszymi eMkami ;))))
Mi już z coraz większą łatwością przychodzi "wysyłanie" go po jakieś pyszności i inne zachcianki.. Początkowo miałam mega wyrzuty sumienia, ale skoro sam się pyta, czy nie mam na coś ochotę i deklaruje gotowość do wyprawy, to czemu nie ;)
Pomijam apap o 7ej rano, bo to była już wyższa konieczność, nie spałam od 4ej, więc powinien być mi nawet wdzięczny, że od razu go nie obudziłam, ale miałam nadzieję, że przejdzie ;) Wczoraj rano były małe pączucie, a co dzisiaj hmmmm.... Na razie lata po lesie, ale jak wróci.. to coś wymyślę do tego czasu ;)

Znalazłam śliczne sweterki na allegro, ale komentarzy za dużo negatywnych i neutralnych, napisałam mu maila, czy aby na pewno ma te produkty na magazynie, zobaczymy.. ;) Zerknijcie:
ESTYL_SELIN_NAJPIEKNIEJSZY SWETEREK CIĄZOWY_MAMO (1280032926) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
CIĄŻOWE WDZIANKO DLA PIEKNEJ KOBIETY_REGULACJA (1287468119) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ESTYL_PRZEDŁUŻANA _TOTALNA NOWOSC mama IMEN (1288848616) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A spodnie to chyba kupię takie sztruksy, ale teraz spokojnie weszłabym w eSkę i nie wiem czy by nie kupić jednak większej eMki.. Poradzcie ;)
SPODNIE CIĄŻOWE SZTRUKS OASI CIĄŻA M 38 (1272953558) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Te sweterki dluzsze na dole sa swietne dla ciezarowek :) sama mam 2, jeden nosilam przed ciaza jeszcze :) ja swetra takiego sobie nie kupilabym, bo wygladalabym jak hipopotam ;)
Co do spodni to niedoradze, bo ja musze najpierw przymierzyc na moj kuper. zakupilam sobie kilka tunik, do tego rajstopy dla ciezarnych albo leginsy. W tym mi najwygodniej i maly nie kopie tak, jak gdy jestem w jeansach.
Ja bym chciala kupic sobie pas ciazowy taki do spodni( nie kupowalam ciazowych, wyciagnelam 3 pary sprzed odchudzania). Ten pas pelni funkcje tego materialu w spodniach ciazowych. Ale tutaj nie znalazlam fajnych. Musze wytrzymac miesiac, az mi M przywiezie z PL.

Ja wiedzialam, ze tak bedzie! Jak zaczne kupowac dla malucha to nie znajde umiaru! Kupilam juz kilka rzeczy. ale teraz zaczelam szukac ubranek Timberlanda i Calvina Kleina na przyklad. Swoja droga niezbyt to drogie (z USA). Alez moje dziecko bedzie wystrojone ;)

Cwiczylam troche na podlodze, chcialam zrobic mostek i cos mnie zakulo w boku... boli do teraz. Mam nadzieje, ze dzidziusiowi nic nie zrobilam :( ale sie wkurzal jak sie rozciagalam ;) ale czuje sie o niebo lepiej. Miesnie mi sflaczaly...

Witam Myszki wieczorową porą:)
u nas dzisiaj cud, miód i orzeszki. nie dość, że długa nocna rozmowa z emkiem, to potem pogodzenie, z rana milutka pobudka:) pierwsze wspólne śniadanko od nie wie jak długiego czasu, ale smakowało! potem zrobiliśmy sobie wypad do parku i na plac zabaw, bo pogoda cudownaaaaaa i jak cieplutko. dawno nie widziałam go tak szalejącego z Piotrulą, aż miło patrzeć. bez telefonu, stresu, laptopa. obiadek na mieście i małe zakup. wypatrzyłam w coloseum cieniutkie, mięciutkie sweterki po 19.99!!!! wzięłam od razu dwa w rożnych kolorach, bo na chłodek będą super, a że większe to i brzuszek się schowa.
wieczorem poleciałam na uczelnie i okazało się, że bardzo pilna ze mnie uczennica, bo było nas raptem dwójka. przynajmniej zajęcia zamiast 2,5 godz, trwały 45 minut;)
katjuszka ty zołzo kochana!! hahahaha rogali w niedzielę jej się zachciało
migotka cieszę się, że się u ciebie wszystko unormowało. tylko nam się nie przemęczaj, bo się dzidzia zbuntuje
harsh truskawki! łoooo masakra;) daj kawałek
a i widzę, że u ciebie kawałek Polski też można dostać, to korzystaj z tego pasztetu;) dobrre, bo polskie!
fifronka dużo zdrówka dla babci i wpadaj częściej, bo tęsknimy nasz okruszku!

Ostatnia edycja:
witam się wieczorkiem, jak zwykle w weekend brak czasu na forum :-(, ale dzisiaj mężuś pojechał odebrać brata z lotniska a ja siedzę biedna sama w domku :crazy: i podjadam krakersy

Jutro o 8.40 rano mam usg połówkowe, ale mam streeeeesssa :zawstydzona/y:, mam nadzieje, że z dzidzią wszystko dobrze

Dobrej nocki mamusie :happy:

Cześć dziewczynki! Nadrobię Was trochę później – bo chciałam Was tylko poinformować z rana, że moja mała Nilka odzyskuje siły po operacji!!! Ale piątek od godziny 10, do soboty 3:30 rano, były naprawdę straszne – najpierw operacja, usypianie – zastrzyki które na nią nie działały.. Dostała w sumie 3 – dawka większa niż dla kota.. No i potem to czekanie aż się wybudzi. Przyznaję, że straciłam nadzieje.. :-( Bo taka uśpiona nie wyglądała za dobrze. Ale od niedzieli wieczorem jest taka jak zawsze, chce biegać, wygłupiać się.. Tylko, że na razie na nią dmucham i chucham, żeby jej szwy nie poszły, choć do tych najniższych sama powoli pyszczkiem dostaje.. Mam nadzieje, że nie uda jej się ich wyjąć za szybko!!! ALE ŻYJE!! I cieszę się z tego strasznie!!!
A ja z dzidziusiem zaczynam 20 tydzień – no to połówka za nami!!!
Miłego dnia – i lecę nadrabiać, bo mam dość tego sporo!!!

reklama
Witam poniedziałkowo :happy2:
Dziś mamy wizytę u pani doktor, więc o 9 wybywam z domku :happy2:
Wy tak o tych ciastkach mówicie, a ja wręcz muszę prosić M, żeby już ich nie kupował, a on codziennie przynosi coś z cukierni :no: a ja jestem taka,że jak jest to zjem, a jak nie ma to nawet lepiej :-D Ale chłop nie da sobie powiedzieć i się cieszy, że zajadam ze smakiem, a ja tyję i tyję...
Za to brzuszek mi teraz zmalał do wielkości z 19 tyg. Waga pokazuje niestety nadal tyle samo. Ale ubrania przestały mnie opinać i jakoś tak sprawniej się kulam :-p no ale pewnie niedługo znów urośnie i wystrzeli jeszcze bardziej, bo ostatnio jak zmalał, to tak było.
Malina, jak się zmieścisz w te spodnie w rozmiarze S, to takie kup, ja w S nie wchodzę, a M mi zjeżdża z tyłka, nawet jak mam pasek. Mam dżinsy z takim pasem i cholerstwo nie ma się na czym trzymać.:baffled:

Do góry