reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Tulip ja się ostatnio złapałam na tym że gadałam o ciąży a moje koleżanki patrzyły jakbym mówiła o jakichś niezrozumiałych rzeczach. Trzy są singlami z przypadku a jedna ma faceta ale robi karierę. I tak pomyślałam że chyba im przykro jak ja opowiadam o mężu, ciąży a one są same... Ale z drugiej strony to dlaczego nie miałabym cieszyć się swoim szczęsciem i o nim mówić tylko coś ukrywać ciągle. Dlatego opowiadam z ograniczeniem ale opowiadam;)

Futrzakowa a co robił Putin we śnie bo mnie to ciekawi ;)

Milutek spytajo poradę Vetkę może ona coś podpowie co zrobić żeby pomóc pieskowi.

Papciorkowa trzymam kciuki żeby wszystko było ok i czekam na relacje z wizyty.

Harsharani co za gnój z tego faceta! Nie rozumiem jak można tak postąpić. Ja kiedyś związałam sie z podobnym gnojem i na wieść o ciąży zareagował " i co ja teraz powiem swojej nowej dziewczynie? ona przecież tak mnie kocha" a znał ją 1,5 miesiąca!

Justysia ja też czasami czuję przez cały dzień a czasami nie czuję nic i leżę w stresie z ręką na brzuchu żeby chociaż malutkiego kopniaczka poczuć dla własnego spokoju. Więc chyba to normalne na tym etapie.

Agnes ja nigdy nie mogłam zrozumieć mody anglieskiej i tego jak się tam ubierają. Kiedyś w środku lata (fakt nie był to upalny dzień) widziałam dwie kobiety idące razem, jedna w puchowej grubej kurtce i kozakach a druga w japonkach i krótkim rękawku. Ale one to już wtedy przegieły bo nawet angole się oglądali. A najdziwniejsze że obie wyglądały jakby im nie było ani za zimno ani za ciepło...

Malinka może jeszcze uda mu się dostać tu gdzie Ty pracujesz i będziecie razem jeżdzić i wracać i nie będzie M tracił czasu i pieniędzy na dojazdy;) tak to jest z tą pracą że jak nie ma to nie ma a jak jest to kilka ofert na raz że nie wiadomo co wybrać.

Skarletka ja też tak miałam z nosem, krew i strupy i duszności w nocy. Lekarz zalecił porozstawiać naczynia z wodą gdzie się da i pomogło.

Ja miałam dzisiaj jakiś kolejny durny sen że ktoś mnie, moją chrześnicę i jeszcze kogoś przetrzymywał w starym domu w lesie i później uciekaliśmy a ja w ciąży czułam takie silne ruchy dziecka i się bałam że przez tą ucieczkę cos mu się stanie. I udało nam się uciec!

Ostatnia edycja:
reklama
Ewi czyli szczęśliwe rozwiązanie Cię czeka ;)

Futro u nas w mieścinie jakieś są małe sklepiki z meblami, to oblukamy, może akurat coś się znajdzie..

Scarlet a spóbuj mu raz zostawić to mini światełko, może nie będzie krzyczał.. Myślałaś, żeby kupić nawilżacz? Zastanawiam się teraz jaki..

właśnie myślę nad nawilżaczem, bo i mnie się przyda i dzieciom. mam nadzieję, że przyniesie ulgę. Nad tym jaki nie myślałam, ale mój tata ma sklep z AGD i RTV i na pewno mi jakiś przywiezie z Niemiec. ja się na takich sprawach nie znam:/

Czesc,zaspało mi sie troche dzis:-)
Macie taka produkcje postow ze nie nadazam za Wami.
Brzydki dzien dzis,szaro,buro i ponuro,brrr:-(
Moj M tez stwierdził ze trzeba bedzie kupic nawilzacz,tylko nie wiem na co zwrocic uwage przy wyborze...:sorry:
Co do gadania o ciazy to ja mam odwrotny problem bo wszyscy tylko o tym chca ze mna gadac a ja to nie koniecznie,przeciez na ciazy moje zycie zie nie konczy;-)
Anarela ja to w spodnie juz dawno nie wchodze i ten pas tez by nie starczył dla mnie,kupiłam jeansy na alegro i jestem bardzo zadowolona.
Papciarkowa na pewno wszystko jest dobrze,moze poprostu brzuch sie rozciaga,trzymam kciuki.
Futrzaczku o czym Ty musisz myslec skoro sni Ci sie Putin?:-D
No to co ide wstawic pranko,miłego dnia robaczki:-)

Hej kobity ;-)

Widzę ,że żadna się zbytnio nie stęskniła więc nie będę się tu rozpisywać:baffled: no dobra fochy tu nic nie dadzą..i tak długo bez Was się nie da :tak:;-) przykro mi ,że jakoś się nie układa ostatnio by być tu z Wami częściej ale mam nadzieję ,że w końcu się to zmieni...poza tym mam ostatnio takie wahania nastrojów ,że nie bardzo mi w głowie się tu pokazywać..:baffled: nie wiem Wy też tak macie? Ech...widzę ,że co niektóre tak...

Do tego zaczynają śnic mi się maleńkie dzieci, a w zasadzie to,że to moje dziecko ...i ,że sobie nie umiem z niczym poradzić...i tak się zastanawiam i martwię co będzie gdy przyjdzie się z tym zmierzyć w realnym życiu...:-(czy dam sobie radę...na Święta Bożego Narodzenia będziemy w 30 tc, niektóre trochę wyżej, a niektóre niżej ale już wysoko i ten czas tak szybko leci ...chyba się boję....:-(

Maruda...zrobiłabym wszystko aby pomóc temu zwierzątku :tak: bidulek....trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze!

Daria...witam Cię i podziwiam mamę takiej gromadki ;-) gratuluję!!

Lokata...cieszę się ,że mała bryka!!!:tak: mój też, aczkolwiek jeszcze delikatnie i zwykle wieczorami- albo jak nałożę spodnie z gumą ciążową - zostaję tym samym skopana;-)
No i przede wszystkim - Najlepszego Żoneczko!!!:tak:

Poziomki...jak się cieszę ,że Cię widzę wśród Nas!!!!:tak: jak Twoje zdrówko i maleństwa??

Katjuszka...mój szkrab też upatrzył sobie maminy pęcherz :tak:

Milutek...Twoje królewny pewnie tam tańczą sobie razem więc i mama musi to poczuć ;-) a ja mam wizytę dzień po Tobie;-)
Co do psiaczka, to chyba nie napiszę więcej bo od razu będę płakać....:-( trzymam kciuki aby wszystko poszło pomyślnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie łam się- ściskam mocno!!

Bosonóżka....współczuję tego okroooopnego snu!!!!!!!:baffled:

Martita...pościel jak najbardziej śliczna!:tak:

Marta
...zdrówka dla Olka duuuuuuzio!!!:tak: a kopytka jeszcze masz?? Chociaż jedną :biggrin2:

Buziaczek...a za te łazanki toooo....chyba Cię znajdę i nakopię:biggrin2: łoooo matko ależ mam smaka!!!

Ona...na pewno wszystko jest w porządku - nie stresuj się maleńka!!:tak:
A co do czucia serduszka to mój ginek stwierdził ,że to nijak nie możliwe...więc nie wiem...obstawiałabym czkawkę;-)

Karolka
z...no to Witam następną mamę!!;-)

Latife...przyjdzie czas ,że i Ty poczujesz kopniaczki maleństwa:tak:

Agacina...jeszcze raz gratuluję synka!!:tak:

Malinka...
ależ to kwaśne jest takie PYSZNE!!:tak: i zazdroszczę poranków z mężem:biggrin2:

No a teraz zmykam z Psiakiem na dwór bo męczy mnie tu wzrokiem....
Migotka...to coś w takim razie duuuuuże te Twoje smutki:biggrin2:

Koncia
...no w końcu zaczną tam dbać o Ciebie;-)

Papciarkowa....trzymam mocno kciuki!! Daj znać po od razu!!

Justysia
...to normalne, nie martw się:tak:

Futrzaczku pewnie grałas o dobra umowe z Gazpromem:)
Cliford ja dzis tez mam gorszy humor przez ta pogode i zjadłam kilka kostek ptasiego mleczka,a co se bede załowac;)

Dziewczyny dostałam wezwanie na rozprawę do sądu na 19 listopada w charakterze świadka. Oskarżona nie jest mi znana. Szok! Co to może być...

reklama
Cliford, dawaj śmiało, jeszcze pół tacki mam;-);-):tak: a teraz kapuchę do gołąbków obgotowuję:tak::-p.
Futerko, i pewnie go ograłaś i puściłaś w skarpetkach;-):tak::-D:-D:-D.
Ewi, nie denerwuj się , śmigaj do sądu i spytaj o co i kogo chodzi.

Do góry