reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Justysia- to normalne ze w jeden dzień możesz czuć wzmożone ruchu dziecka a w drugi nie czuc nic. !9 tydz.to taki czas gdzie nawet nasze niektóre Marcóweczki czuły tylko bulgotki i łaskotanie. Także nic sie nie martw- wszystko przed Toba:)

reklama
scarletka - faktycznie pogoda niesprzyjająca poprawom humorków.... a u mnie to już w ogóle... brak słońca = depresyjne stany... czasem se poszłam na 5-8 minut na solarium jak już nie mogłam wytrzymać... teraz musze się wstrzymać...:-)

justysia - nasze dzidziolki sa na tyle małe że nie ma ci się stresować:-) pewnie to czy czujesz swojego czy nie zależy od tego jak się ułoży:-) a jeszcze jest za mały by czuć go cały czas:-)

Chcialam jutro wrocic do pracy. Dowiedziala sie o tym Pani Malgosia z pracy i mnie opieprzyla, ze poki moge, zebym odpoczela. Chce mi sie poruszac troche, chociaz praca fizyczna to moze nienajlepszy sposob na ruch, gdzie musze nosic ciezka posciel i ogromne mokre reczniki tudziez szlafroki, a w srode mam polozna, no i do tego college. Wiec 8 dni bez dnia wolnego to moze byc dla mnie troche za duzo. No i wiem, ze ta rwa mnie dopadnie po 2 pierwszych godzinach. Jutro pojde do lekarza i cos mu nasciemniam. A od dzis zdrowe odzywianie, troche cwiczen, niepodjadanie slodyczy (ach te czekoladki z Lidla, i lody truskawkowe ze sledziem) i postaram sie niezhipopotamic. Bo dzis o maly wlos co z wagi nie spadalm.
Tak wiec zostanie mi szkola i 3 dni wolnego na zakupy dla malucha ;) a potem aby przepracowac caly listopad, bo w grudniu wykorzystam zalegly urlop. No i od nowego roku troche urlop, moze kilka dni pracy, a od lutego na macierzynski.

Milutek Futrzakowa dzięki za odpowiedz:) Teraz na pewno mniej się martwię.
A teraz zmykam na śniadanko:p Mam taki smak na pierogi ruskie ze smietanką że zaraz je sobie zjem:p Buziaki:*

zresztą... ja na przykład jeszcze nic nie czuję... ze dwa razy motylki w brzusiu były i tyle... ginek powiedział że na ruchy jeszcze jest czas:-) nie od parady się mówi że ruchy wyczuwa się po 20tygodniu...a niektóre mamy wyczuwają jeszcze później... wszystko dobrze jest justysia!

agacina - lody truskawkowe ze śledziem :-D szooooooooooooooooook:-D dla mnie ekstremalne zestawienie:-D a ginkowi chyba nie trzeba ściemniać...żaden normalny lekarz nie pozwoli kobiecie w ciąży dźwigać w pracy...

witam witam:>
Bosa - właśnie też to oglądam ten program...jak myślisz..to wszystko dla dobra dziecka czy bardziej dla "widzimisię" mamusi?

papciarkowa - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze..nie martw się na zapas

futrzakowa - no sen pierwsza klasa;)

My z Szymciem dziś znów dzień pełen roboty mamy...i jak dotąd nie zdążyłam się jeszcze ponudzić na L4...z rzeczy przyjemnych - fryzjer:D
Milego dnia dziewczyny:)

Bosa, Pestusia- tez oglądałam ten program. Jest okropny...........w szczególności ta matka co od 5lat byłą bez dziecka zaledwie kilka godzin sama. Życie jak wiezienie...ze już nie wspomnę o tej kobiecie do której przysysają sie takie wielkie dziewuchy....brak słów!!!

Dzień doberek!

szukam u siebie w TV Polsat Cafe ale jakoś nie mogę znaleźć...:baffled:

Nie mam dziś nic do roboty i tak szukam zajęcia dla siebie.

Wczoraj zupełnie przez przypadek kupiłam dla jednego z maluszków kombinezonik. Piękny, taki misiowy :)

skoro mowa o lodach ze sledziem to ja sie pochwale wczorajsza kolacja:
jajeczniczka z trufla, do tego kiszona kapusta popita mlekiem- pychota- ani razu na kibelku nie wyladowalam ;-)

reklama
ja nie mam polsat cafe ...ale widok karmiacej 5cio letnie dziecko wzbudza we mnie dziwne emocje... powiedziałabym że dość negatywne emocje...

kiedyś oglądałam program gdzie małżeństwo mające dwójke dzieci (7mio i 5cio latka) śpi razem z dziećmi... i od tych 5ciu lat nie baraszkowali nawet... bez komentarza!

Do góry