reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

witaj tulip :-)

mamy drugie bliźniaczki i to ja na razie zapewniam im bezpieczne lokum w brzuszku :tak:
miło Cie poznać
wiedzę, że też jesteś z warszawy

też mam taki aparat do słuchania serduszek.
dzięki niemu nagraliśmy sobie serduszka na komputerze
BOSKIE :tak:

reklama
Witam posiadaczke cudownego m 2
Tak jestem z wawki i tak sobie mysle, zeby Moze jakkes spotkanko warszawskich ciezarowek zorganizowac, poki jeszcze mozemy sie ruszac ;)

Najważniejsze, że leki działają Bosa :) i że masz czas na przyjemności :D
U nas w sypialni będą biale meble i zastanawiam się nad ramkami do zdjęć.. Podpowiesz coś?? Czy białe, czy antyramy, czy jeszcze coś innego??
Mamy masę zdjęć naszych całusów i chcę wywołać te fotki i je nad łóżkiem powiesić :D

A myślałyście może o sesji zdjęciowej z brzuszkiem??
Malina, o ile dobrze kojarzę, to lubisz rustykalne nieco klimaty. Jeżeli białe meble będą dość klasyczne, to cudnie wyglądałyby z nimi ramy w stylu shabby-chic, białe, trochę postarzone i poprzecierane:
1274392293.jpg7.jpglarge_LIVELAUGHLOVE_SEPT_-23.jpgOSFlor94.jpg
Bardzo łatwo takie ramy zrobić samodzielnie. Kupujesz jakieś niedrogie ramy z surowego, niebejcowanego drewna, najzwyklejsze na świecie. Do tego 2 kolory farby akrylowej: spodnią (jaki kolor chcesz, może być srebrna, złota, szara) i wierzchnią białą; zakupy uzupełnia świeczka biała i drobnoziarnisty papier ścierny. Ramę pokrywasz farbą spodnią, która po przetarciu będzie prześwitywać spod wierzchniej warstwy. Jeżeli używasz droższej farby metalicznej, wystarczy, że pokryjesz nią te miejsca, które chcesz żeby prześwitywały: np. krawędzie i rogi. Teraz dajesz dobrze wyschnąć. Jak wyschnie, pocierasz świeczką te miejsca, w których ma przebijać spodnia warstwa farby i malujesz całość farbą białą. Znowu dajesz wyschnąć bardzo porządnie. Po wyschnięciu przecierasz papierem ściernym miejsca, gdzie była naniesiona świeczka i voila!

Co do sesji z brzuszkiem - na bank!!! Na pewno będę robić w studio, z którym na co dzień współpracuję zawodowo, u fotografa, który miał okazję robić mi już sesję i ma niesamowite oko do ludzi. Mają tam usługę "sesji z brzuszkiem", która jest super, zwłaszcza jeżeli zbierze się kilka osób: zdaje się, że 4 mamy i sesja wychodzi 300 zł. A w tym jest stylizacja, profesjonalny makijaż i fryzjer. To mega profesjonalne studio, wiec i sprzęt mają wypasiony.
Mają tam też duże doświadczenie z brzuszkami, bo robią foty do M jak Mama. Mi nawet wstępnie zaproponowano sesję do M jak Mama właśnie, ale coś nie wiem, czy się chcę z brzuchem na łamy prasy pchać ;-)
Witajcie okrągłe brzuszki :)
malinaa ja na 100% chcę mieć sesję z brzuszkiem
właśnie jestem na etapie poszukiwania fotografa ale jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zaciekawiło
Oleniolek, Warszawianko, zapraszam do udziału! Może być okazja do spotkania:
http://www.dlarodzinki.pl/ankieta/90/

Zjadłabym śledzia,bosa ,napisz prosze przepis na tą sałatkę ,którą zrobiłaś.Bo ja z tych upośledzonych kulinarnie:wszystko musze mieć dokladnie napisane.Nigdy nie wiem,co można z czym połączyć,żeby wyszło smaczne.
Zaraz Ci wrzucę przepis na topic kulinarny.

A zaraz idę nakładać obiadek. Gulasz z ligawy obłędny jak zwykle i jak zwykle zadziwia mnie, że coś tak prostego w zrobieniu, jest takie pyszne! Mniam!

bosa jestem pod wrażeniem!!!
Przepis na "zrobienie" ramy wydaje się banalny i powiem Ci, że kusisz do robótek ręcznych ;-)

ten link to właśnie jest to studio o którym wyżej piszesz?

Ach! i poproszę o przepis na ligawę - skoro taka prosta :tak:

No pewnie na spotkanie zapraszamy wszystkie brzuchatki!!!!!!!!!

Dzieeeeeń dobryyy Kochane! :-)

Baaaardzo Wam wszystkim dziękuję za życzenia ... jesteście cudowne! :-)

Co do wczorajszego dnia ... było pięknie! Duuuuużo bym musiała pisać ... więc taki maleńki skrót ... pobawiłam się konkretnie aż mnie teraz boli wszystko ... jedzonko pychne i dużo ... goście dopisali a i koledzy/koleżanki z pracy również, była obstawa 7 karetek i głośno było baaardzo :-D

Uciekam teraz Ciężaróweczki! :*

Lokatka, jak fajnie, że znalazłaś dla nas chwilkę w czasie miodowego miesiąca. Cieszcie się sobą gołąbeczki i cieszcie nieco skróconym czasem małżeństwa tylko we dwoje ;-)

Oleniolek, link, który podałam jest do Pentagonu - tego studia właśnie. Ich zdjęcia znajdziesz w każdym M jak Mieszkanie, Moim Mieszkaniu czy Dobrym Wnętrzu, a co najważniejsze w M jak Mama - są w jednej grupie z wydawnictwem Murator. A Kalbar, który by robił te zdjęcia, to prawdziwy magik i przeuroczy człowiek. Potrafi z każdego modela wydobyć to, co w nim najpiękniejsze.

A "przepis" na ramę faktycznie banalny. Ramy akurat nie robiłam, ale odnawiałam starą komodę tą metodą - piękny efekt.

Przepis na gulasz z ligawy zaraz powędruje do wątku kulinarnego.

Bosa Ty zawsze masz super pomysły,jak nie na wnetrza to na jedzonko;)
Malinka do tego sernika to nie trzeba białego twarogu tylko serki homogenizowane;)
Co do sesji to jak jeszcze troszke brzusio urosnie to moze poprosze moja przyjaciołke,ma wypasiona lustrzanke i robi fotki np na meczach siatkowki,przynajmniej nie bede sie jej wstydzic no i bedzie za darmo,tylko ona jeszcze nic o tym nie wie;)
Lokata ciesze sie ze wszystko wyszło po Twojemu:)

reklama
Do góry