Najważniejsze, że leki działają
Bosa i że masz czas na przyjemności
U nas w sypialni będą biale meble i zastanawiam się nad ramkami do zdjęć.. Podpowiesz coś?? Czy białe, czy antyramy, czy jeszcze coś innego??
Mamy masę zdjęć naszych całusów i chcę wywołać te fotki i je nad łóżkiem powiesić
A myślałyście może o sesji zdjęciowej z brzuszkiem??
Malina, o ile dobrze kojarzę, to lubisz rustykalne nieco klimaty. Jeżeli białe meble będą dość klasyczne, to cudnie wyglądałyby z nimi ramy w stylu shabby-chic, białe, trochę postarzone i poprzecierane:
Bardzo łatwo takie ramy zrobić samodzielnie. Kupujesz jakieś niedrogie ramy z surowego, niebejcowanego drewna, najzwyklejsze na świecie. Do tego 2 kolory farby akrylowej: spodnią (jaki kolor chcesz, może być srebrna, złota, szara) i wierzchnią białą; zakupy uzupełnia świeczka biała i drobnoziarnisty papier ścierny. Ramę pokrywasz farbą spodnią, która po przetarciu będzie prześwitywać spod wierzchniej warstwy. Jeżeli używasz droższej farby metalicznej, wystarczy, że pokryjesz nią te miejsca, które chcesz żeby prześwitywały: np. krawędzie i rogi. Teraz dajesz dobrze wyschnąć. Jak wyschnie, pocierasz świeczką te miejsca, w których ma przebijać spodnia warstwa farby i malujesz całość farbą białą. Znowu dajesz wyschnąć bardzo porządnie. Po wyschnięciu przecierasz papierem ściernym miejsca, gdzie była naniesiona świeczka i voila!
Co do sesji z brzuszkiem - na bank!!! Na pewno będę robić w studio, z którym na co dzień współpracuję zawodowo, u fotografa, który miał okazję robić mi już sesję i ma niesamowite oko do ludzi. Mają tam usługę "sesji z brzuszkiem", która jest super, zwłaszcza jeżeli zbierze się kilka osób: zdaje się, że 4 mamy i sesja wychodzi 300 zł. A w tym jest stylizacja, profesjonalny makijaż i fryzjer. To mega profesjonalne studio, wiec i sprzęt mają wypasiony.
Mają tam też duże doświadczenie z brzuszkami, bo robią foty do M jak Mama. Mi nawet wstępnie zaproponowano sesję do M jak Mama właśnie, ale coś nie wiem, czy się chcę z brzuchem na łamy prasy pchać ;-)
Witajcie okrągłe brzuszki
malinaa ja na 100% chcę mieć sesję z brzuszkiem
właśnie jestem na etapie poszukiwania fotografa ale jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zaciekawiło
Oleniolek, Warszawianko, zapraszam do udziału! Może być okazja do spotkania:
http://www.dlarodzinki.pl/ankieta/90/
Zjadłabym śledzia,bosa ,napisz prosze przepis na tą sałatkę ,którą zrobiłaś.Bo ja z tych upośledzonych kulinarnie:wszystko musze mieć dokladnie napisane.Nigdy nie wiem,co można z czym połączyć,żeby wyszło smaczne.
Zaraz Ci wrzucę przepis na topic kulinarny.
A zaraz idę nakładać obiadek. Gulasz z ligawy obłędny jak zwykle i jak zwykle zadziwia mnie, że coś tak prostego w zrobieniu, jest takie pyszne! Mniam!