pestusia
Fanka BB :)
dzień ogromnego doła....małżonek mój wyjechał do Wrocławia bo zaczyna tam pracę, a ja siedzę sama z psem i ryczę..chyba nie nadaję się na samotne wieczory
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Te kliniki które wykrywają w naszych okolicach pewne niewłaściwości w rozwoju dzidzi sa tylko w 4d a na to nie mam wpływu. W mojej okolicy maja problemy ze zwykłymi ciążami i nie mam możliwości zrobić tego inaczej. Ja chce zeby zobaczyli mnie ludzie ktorzy zajmuja sie pewnymi problemami na codzien. A najbardziej zalezy mi na potwierdzeniu ze sa dwa łożyska- ominiecie syndromu podkradania i sprawdzeniu tego czy maluszki nie maja wad np.serca czy kręgosłupa żebym wiedziała np. że mam rodzic w specjalistycznym szpitalu gdzie od razu się nimi zaopiekują fachowo. W takich sytuacjach liczy się czas i właściwa opieka!! A pomyślcie urodzic przez cc w szpitalu jaki mam w poblizu dzieci ktore sie okaze np.ze beda miec problemy z oddychanie i wieść je 100km do najbliższej kliniki wcześniaków??!! Chyba bym sie załamałaOd funkcji 4D czyli 3D w czasie rzeczywistym ważniejsze są umiejętności lekarza i jego doświadczenie w diagnostyce wad wrodzonych z których wiekszość diagnozuje sie w trybie ...2D. Dziewczyny, rozejrzyjcie się za dobrym ultasonografistą od daignostyki wad wrodzonych u płodu a nie patrzecie czy usg robi w trybie 4D.
Musisz byc dzielna! Mój mąż jest lekarzem - nie ma go 10 nocy w miesiącu + średnio raz na 2 miesiące jakiś kurs albo szkolenie i nie ma go kolejnych 5 dni. Taki jest czasem los kobiety - pilnować ogniska domowego. Ja jeszcze dodatkowo jestem córka oficera, którego miesiącami nie było w domu. Dasz radę. No i nie jesteś sama - pies i dzidza w brzuchu to już spory tłumekdzień ogromnego doła....małżonek mój wyjechał do Wrocławia bo zaczyna tam pracę, a ja siedzę sama z psem i ryczę..chyba nie nadaję się na samotne wieczory
Żona mojego dobrego kolegi rodziła 2x w Bytomiu w tym jeden to poród przedwczesny - to b.dobra klinika, może od razu spróbuj sie dowiedzieć czy możesz tam rodzić. Ciaża bliźnicza to nie jest łatwa ciąża, na 100% masz cc, warto zrobić je w dobrym ośrodku a Klinika w Bytomiu do takich należy. Może dowiedz się tam też o dobrego ultrasonografistę od wadByła ponoć w tym Bytomiu..i żyją obie dziewczynki....chyba się muszę do niej przejść na ploty
Pewno, że warto!!! Bo ja myślę, że tu naprawdę nie chodzi o ewentualnie usuwanie ciąży!! Tylko o to,że jak coś wykryją to mogą dzidzi pomóc już w brzuszku mamy!
Widziałam w telewizji operację rozszczepienia kręgosłupu niemowlaka - wyjęli go z brzucha mamy, zszyli i wsadzili spowrotem, żeby sobie dalej spokojnie rosnął!!!
A ja dzisiaj zainwestowałam w spodnie ciążowe -cena straszne.. 120zł, jedne takie mogę miec. Kurtek zimowych nie miała, bo już ktoś kupił.. ale i tak by mnie nie było na nią stac, bo pani chciała 300zł.. No masakra, na parę wyjśc.. To może lepiej kupic zwykłą jakąs, ale w większym rozmiarze!! Chciałam kupic jeszcze ciepłe rajtuzki, ale nie miała - ale za to dała mi cieńkie gratis ;-) Przydadzą się, bo w listopadzie idziemy do męża z pracy na imprezkę - to będą akurat.
A co dojazdy samochodem, to ja raczej staram się nie jeździc.. Choc bardziej dlatego, że to ja zawsze jestem kierowcą - niz z jakichś innych względów.
A w ten piątek to mnie mama skompletowała - że GRUBA JESTEM :-( A ja naprawdę tylko 2 kg póki co przytyłam.. Ale fakt, okolice brzuszno - pupne wydają się za duże..
Miłego wieczorka!!! :-)