reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam Was! :)

Erwina ... witam na forum i myślę że znajdziesz tu ciekawe info dla siebie a i pogadać można :)
Zalatany dzień wczorajszy i dzisiejszy ... sklepu meblowe, z tapetami, z panelami itd ...
ale już mamy prawie wszystko do naszego mieszkanka ...
... nie dość że ślub za tydzień to jeszcze mieszkanie na głowie, a mój M dodatkowo praca i szkoła ... podziwiam go!

reklama
hej dziewczyny. od tego lezenia wszystko mnie boli ale juz nic nie plamie:) mam nadzieje ze juz sie ten krwiak wchłoną
z matury nie rezygnuje broń boze, w koncu od pazdziernika przyszłego roku studia, ucze sie bo nie mam co robic leząc, jestem rozpieszczana az za bardzo, a ten czas leci jak szalony jutro jutro juz własciwie 18 tydzien rozpoczynam :) prawie polowa, a brzuch normalnie bardziej płaski niz przed hehehe, nikt nie wierzy ze ja w ciazy.

Milutke super ze juz polowkowe bo to takie dokładniejsze jest tak?:) ale blizniaków zazdroszcze, znaczy ja bym nie chciała teraz ale fajnie dwojke naraz, co do reszty to wieczorkiem nadrobie:)

Futrzaczku kurteczka to taka jesienna odcinana pod biustem. Już nie mogłam sie w brzuszku dopiąć w starych, tj. sprzed ciąży:wściekła/y:. Ale po dzisiejszym dniu widzę,że zakupy dla ciężarnej to ciężka praca. Jak coś jest to takie worki ,że tylko na ziemniaki a te już w piwnicy więć dziękuję.Ale końcu znalałam to czego szukałam i już nie będe wyglądała jak z młodszej siostry:tak:.Wy też macie taki problem z zakupmi dla siebie?
Justyna, dotąd problemu nie miałam. Ale akurat dzisiaj próbowałam kupić kurtkę lub płaszcz zimowy. No i dramat. Nie kupiłam. Albo wory na ziemniaki, obrzydliwe!!!! A jak jeden płaszczyk był na upartego znośny, to miał moim zdaniem zdecydowanie za mało miejsca na przyszły brzuszek. Obok mnie stała kobietka w wysokiej już ciąży i jak spojrzała na ten płaszcz, to mi doradziła żebym nie brała, bo NIE MA OPCJI, żeby brzuch się zmieścił.
No i jestem bez kurtki, bo moje już się nie dopinają, buuuu!!! Allegro?

Erwina, dzielna jesteś kobieta! Chwała Bogu, że znalazłaś dobrego lekarza i masz rozpoznane, co było przyczyną poprzednich problemów.

Mała
, witaj! Fajnie tu u nas!

Cześć dziewczynki
Cały dzień was podczytywałam więc jestem na bierząco, witam nowe marcóweczki _ Erwinę i Małą.
Ja dziś zrobiłam badania krwi i anemia jak była tak jest mimo brania żelaza, podobnie hipomagnezemia, tylko potas sie troszkę podniósł. We wt wizyta i zobaczymy, a usg połówkowe dopiero po 20 listopada.

Justyna, dotąd problemu nie miałam. Ale akurat dzisiaj próbowałam kupić kurtkę lub płaszcz zimowy. No i dramat. Nie kupiłam. Albo wory na ziemniaki, obrzydliwe!!!! A jak jeden płaszczyk był na upartego znośny, to miał moim zdaniem zdecydowanie za mało miejsca na przyszły brzuszek. Obok mnie stała kobietka w wysokiej już ciąży i jak spojrzała na ten płaszcz, to mi doradziła żebym nie brała, bo NIE MA OPCJI, żeby brzuch się zmieścił.
No i jestem bez kurtki, bo moje już się nie dopinają, buuuu!!! Allegro?

Erwina, dzielna jesteś kobieta! Chwała Bogu, że znalazłaś dobrego lekarza i masz rozpoznane, co było przyczyną poprzednich problemów.

Mała, witaj! Fajnie tu u nas!
Ja kupiłam świetny płaszcz w...Cerfurze, jak pojechałam po mleko i soki. 50% wełna, 50% akryl, odcinany pod biustem i brzuchol będzie miał dużo miejsca. A cena? 120 zł:-)

Ostatnia edycja:
Z tymi płaszczykami, to próbujcie w sklepach dla ciężarówek. Już na pewno będzie kolekcja jesień zima.

Bella Mamma - odzież ciążowa, sukienki ciążowe Poznań - DUŃSKA MODA CIĄŻOWA mama licious - płaszcze ciążowe - mamma KURTKI I PŁASZCZE

http://www.mamabebe.pl/cat-pol-1214554077-Ciaza-Kurtki-i-plaszcze.html

Swoją drogą, cieszę się, że wchodzę w mój jesienny płaszczyk bez problemu :)
Na zimę mam za to płaszczyk dla kobiety o obfitych kształtach, ale muszę przyznać, że ładnie leży i jest ciemno fioletowy :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
naprawdę dzięki wielkie za tak miłe przywitanie.właśnie jestem po kąpieli i ubrałam piżamkę której nie nosiłam przez lato no i przyznam że okazały brzuch widac-nawet nie podejrzewałam że az taki on jest-hihihi...MÓJ BRZUSIO...Jutro o 15 mam wizytę u lekarki i dowiem się jaka płeć mojego dzieciątka.

reklama
Dziś rano postanowiłam się ubrać w obcisłe ciuszki i obejrzało mnie przed wyjściem 2 mężczyzn (mój M i współlokator). Wspólnie doszliśmy do wniosku, że nie wyglądam jak kobieta w ciąży i jeszcze mniej widać niż w luźnej tunice. No parodia. Poza tym mam wrażenie, że brzusio zsunął się niżej i mam zajebistą talię z powrotem :D mimo obcisłego wdzianka nikt nawet nie spojrzał na moje brzuszysko na uczelni, a wypinałam jak umiałam najlepiej :p

Do góry