reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

dobrze linea że nie wspomniałaś o słodkich:-D bo chyba nic by już nie zostało:-D

W związku z tym że leżę w łóżku i tv jest włączone ...a teraz oglądam tvn style to się dowiedziałam kilku rzeczy ad zdrowego życia:

1. gąbki/szmatki kuchenne należy wymieniać co tydzień

2. desek drewnianych po umyciu nie można zostawiać do wyschnięcia samym sobie tylko po myciu trzeba od razu wytrzeć; no i powinna być osobna deska do mięsa i do reszty...

taka to oto dygresja ... chyba muszę to zmienić ;-) bo wydaje się to całkiem racjonalne:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Justynka to pakuj sie do auta z mężem i wpadajcie na ogórkową;)

Erwina ja też lubię H&M i dziecięcy dział ale narazie tylko oglądam;) W następną środę mam usg i może dowiem się kto tam u mnie w brzuchu rozrabia;)

Futrzaczku ja bardzo chętnie z tym gotowaniem tylko nad to morze tak daleko;(

megpl-ja raz miałam zgagę gdy dopadłam do winogron-dosłownie łykałam je bez umiaru,póżniej dopadły mnie wymioty i zaczęlo sie...ja słyszałam że szklanka mleka może pomócalbo dzis rano w jakims programie słyszałam że dobrze jest przegryzać sobie kaszę gryczaną-powtarzam to za telewizją.
Pozatym ja od początku ciąży nie moge za duzo na raz jesc tak jak kiedyś,w sumie jadam co 2-góra 3 godz małe posiłki.miałam od poczatku mdłosci i aby im zapobiec to wyczułam ze nie moge dopuscic do tego by żołądek stał sie pusty.czułam sie lepiej-nawet ciasta pomagały,krakersy,albo jabłko.mąż po 5 rano wstaje do pracy to ja juz siedze z nim i jem skibeczkę chleba i ide dalej spac.w sumie nie mam teraz żadnych dolegliwosci jedynie zaparcia niekiedy no iak śpie na boku to strasznie cierpnie mi bok na którym śpię.ale we śnie zmieniam strony...

To, co ERWINA pisze, też się zgadza. Najlepiej nie być ani głodnym ani przejedzonym :) a mi ranigast nie pomagał na zgagę przed ciążą, kiedy miałam nieżyt żołądka. Z tymi kwasnymi rzeczami, to raczej zależy od tego, co jest przyczyną zgagi, bo jak się ma podrażniony żołądek, to rzeczywiście lepiej jeść lekkostrawne rzeczy i omijać kwasy i ostre przyprawy. :)

linea, rumianek mi nie pomaga, a miętkę piłam tylko 2 razy. Natomiast ogórki są the best 4 me :D

futro, a skiba to tak po poznańsku, też tak mówię ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja na szczęście nie mam zgagi, za to bóle głowy męczą mnie ostatnio często.

Dziewczyny właśnie postanowiłam że skonczę moje podyplomowe które zaczełam 2 lata temu i przerwałam przed samą obroną. Wiem, wiem głupota... A temat pracy mam: "Czynniki warunkujące rozwój dziecka z uwzględnieniem roli zabawy":) to taki teraz na czasie;) i mam nadzieję że mi go nie zmienią;)

ewi82-no ja jutro mam wizytę kontrolną i tez jutro ujawni sie płeć maluszka-podejrzewam że dziewczynka ale dla mnie nie gra to roli,byleby było ok.
co do H&M to miałam to szczescie pracowac w tej firmie-ale w magazynach,no obecnie mam od 5tyg ciązy L4-to ze wzgledu na moje pr
zejscia.ale faktycznie ciuszki dla dzieciaczków są tam słodkie.
malinaa-dzięki za słowa otuchy...teraz musi byc dobrze.

futrzakowa-wiesz,w Poznaniu są skiby chleba,pyry,siadamy na ryczkach hihihi...nawet nie podejrzewałam że nie wiadomo o co chodzi-no cóż gwara,ale przynajmniej zabawnie...

reklama
Do góry