reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Harsza
...nie zazdroszczę... mi się trzy ósemki wybijają ( z czego dwie mnie pobolewały w 2 miesiącu ciąży)... i teraz się dosłownie modlę by się uspokoiły do kwietnia... w każdym razie daj znac jak będziesz miała jakieś skuteczne metody na te badziewia... i trzymaj się dzielnie! wiem że niektórzy psikają tantum verde bo tam coś znieczulającego jest... no i jeśli masz kieszeń zrobioną z dziąsła ( ja takie mam)...to dentystka powiedziała żeby kupić strzykawkę+cieniutką igłę + wodę utlenioną...i przemywać tą wodą utlenioną za pomocą strzykawki i igiełki by żadne syfy się tam nie ostawały...

I w tym zonk, ze w UK mozesz dostac strzykawke, ale igiel nie sprzedaja w ogole...I nawet nie wiem czy wode utleniona maja....
Zastanawiam sie nad przemywaniem buzi plynem do plukania z alkoholem... I tak..mam kieszonke z dziasla..plus na to nachodzi mi policzek,bo to tam na koncu i dodatkowo wszystko opuchniete...

Olo mi wstal i na lewym policzku normalnie jakby go szalony komar zaatakowal. Ma chyba z 6 ukaszen,ale nie wiem co to....

reklama
Witam kochane!
net mi naprawili, to od razu do was przybiegłam:)
współczuję tym, które jeszcze się z mdłościami zmagają, ja już o nich zapomniałam. budzę się w pełni sił, no chyba, że mnie od rana głowa boli, a to też się zdarza
bosa to mnie pocieszyłaś tą historią o stanikach;) nic, trzeba jakoś przeżyć do końca karmienia, potem mi znowu d D zmaleją
harsh łooooo matko, aż mi ciary po plecach przeszły, nienawidzę dentysty. współczuję

kochane wy narzekacie na nadmiar piersi- a mi sie w sumie moje miseczki A/B dopiero teraz " wypelnily" wczesniej te staniki tak wisialy- teraz jest lepiej- ale marze zeby mi jeszcze piersi troszeczke urosly...

Harsh- mi osemki zawsze sie wyzynaly w " szczegolnych " momentach zycia- egzaminy- matura- magisterka...no wiec i ciazy tez nie mogly ominac :) na szczescie juz po klopocie. dentysta mi zalecil taki plyn do plukania- eludril bodajze-jest swietny na dziasla- po kilku dniach pomogl.

Jesli chodzi o sprzedaz igiel w UK- to dziwne. Przypuszczam ze ma to zapobiegac narkomanii- z drugiej strony jak cpun zechce sobie dac w zyle to uzyje starej igly- i HIV ma zprezentowane

Witam ;))
Chciałabym dołaczyć do was, jestem w 15 tygodniu ciąży termin mam na 9 marca. Od dłuższego czasu was podczytuje i dziś postanowiłam sie zarejestrować mam nadzieję że mnie przyjmiecie :p

witam się z wami i witam nowa marcjankę

od rana zdążyłam poczytać waszą wczorajszą produkcję. dziękuje wszystkim za życzenia :))))
muszę przyznać, że urodzinki miałam baaardzo udane. K. zabrał mnie na pizzę, potem na deser, a w prezencie dostałam karnet na PEKAO OPEN :)))))) i bon do SPA :)))))))
no a wieczorkiem było przytulanko.

OLA - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. jak nie dziś, to jutro poświętujecie.

Zmykam dalej pracować, bo jadę dziś do klientki i muszę się przygotować na ta wizytę.

Buziole!

Witaj Nacia :)

Harszka bidulko, na samą myśl mnie skręca.. Też to przerabiałam chyba w 2 miesiącu, na razie cisza do następnej aktywacji, bo jeszcze do końca nie wylazł :/ Może idź do apteki coś na dziąsła kupić..

A ja mam dziś mega doła, najpierw się pokłóciłam z eM przez tel, bo musimy sprzedać stare auto, które zalega w ogrodzie rodziców eM. Chce go kupić kolega eM i oczywiście w takim razie to trzeba wymienić świece, olej, plastiki w środku i k***a nie wiem co jeszcze, a sprzedać mu za pół darmo.. Nienawidzę jak on tak robi :/ Myśli najpierw o wszystkich w około, ostatnie gacie by oddał, a o nas na samym końcu.. No i się wkurzyłam, że nie dba o nasze sprawy :/
Ryczeć mi się tak chce.. Najchętniej polazłabym już do domu z tej roboty, też mnie tu wszystko wku***a, ciągle ktoś coś chce "na cito" - już mam uczulenie na ten tekst! Mam harmonogram na cały miesiąc, ale oczywiście te badziewiaki nic nie potrafią zaplanować i wszystko na ostatnią chwilę na teraz zaraz.. ech..

Wszystko mnie dzisiaj denerwuje i ryczałabym tylko aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Witam ;))
Chciałabym dołaczyć do was, jestem w 15 tygodniu ciąży termin mam na 9 marca. Od dłuższego czasu was podczytuje i dziś postanowiłam sie zarejestrować mam nadzieję że mnie przyjmiecie :p

Witam nową koleżankę:)

I też melduje się...że zmykam się zbierać do szkoły. Musze jeszcza tą moja prace zgrac na płytkę...ale mi się nic nie chce!!!!!!

Witam południowo:-)
W koncu troszke sie ochłodziło i juz nie jest mi tak słabo.ale troszke mnie mdli dzis,kiedy przyjdzie ten super miły czas bycia w ciazy,bez dolegliwosci i z duza energia?:baffled:
Harsh wspołczuje zabkow,ja naszczescie juz mam trzy sztuki osemek wydłutowane bo miałam od nich szczekoscisk ciagłe zapalenia zatok,za to teraz mam swiety spokuj;-)
Malinka poprawy humorku zycze:-)
Nacia witamy u nas:-)

nacia - witam:-) zapraszam do wątków przyklejonych:-)

ola - ja tez nie wiem kiedy ten przypływ energii nastąpi... ciagle cierpliwie czekam... ;-)

fifronka - hmmmmmmh... chetnie poddałabym sie jakiemuś masażowi ...

milutek - powodzenia w szkole!

malinaa
- mam nadzieję że szybko humorek sie poprawi... a z tymi eMkami to juz tak jest...ja z moim mam podobnie...

Scarletka - witam kochana:-) i zazdroszczę tej energii:-D

reklama
Dzień dobry :-)
Chciałabym się przywitać w Waszym wątku, który mam nadzieje stanie się i moim.. Jeśli mnie przyjmiecie do swojego grona.. Mam wielki plan przeczytać te 660 stron.. ale nie wiem.. Póki co dojechałam dopiero do 40.. ale już co po niektóre dzięki temu znam..
To może o sobie:

Mam 28 lat – pierwsza ciąża - Termin mam na 14 marca, dzidziuś poczęty z pełną premedytacją ;-) Udało się za pierwszym podejściem. J I choć na testach druga krecha była blada jak ściana.. To na pewno mam małego lokatora w brzuszku. Już widziałam jak macha rączkami i nóżkami – no i wciąż czekam na pierwsze kopniaki :-)
Na forum trafiłam właściwie z powodu poszukiwań dobrego ginekologa.. No i niestety wstyd się przyznać, że po trzech miesiącach ciąży nie bardzo mi się to udało. W sumie byłam u dwóch. Oczywiście prywatnie wszystko pięknie.. ale nie podoba mi się to, że za wizyty i za badania trzeba by płacić. Zresztą wcześniej się umówiłam na wizytę z NFZtu.. na którą się 2 miesiące naczekałam – stąd moje zniecierpliwienie i decyzja o wizycie prywatnej. Z funduszu – lekarz był bardzo niemiły i jak się okazało nie tylko ja mam takie odczucie.. No i do tego te odległe terminy wizyt.. Prędzej bym urodziła niż dostała się na kolejna wizytę.. Dziś postanowiłam skorzystać z dodatkowego ubezpieczenia z pracy – no niestety trzeba trochę dojechać do przychodni, ale przynajmniej za badania nie będę płacić – a wizytę umówiłam w niecały tydzień – więc jest zasadnicza różnica.
No i co najważniejsze – choć mdłości, wymioty i bóle głowy męczą mnie od 4 tygodnia, to od około12 tygodnia odzyskałam energię – już nie śpię cały dzień – z przerwami na pracę ;-) Co bardzo mnie cieszy!!!
Jeśli chodzi o płeć – to ja chciałabym syneczka, a mąż córeczkę.. Ale i tak najważniejsze żeby było zdrowe! Miłego dnia – no i spróbuję coś jeszcze podciągnąć to moje czytanie Was ;-)

Do góry