reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
o rany,kilku godzin na porzadki przeznaczyc nie mozna- z wami trzeba byc na bierzaco.

Rozmyslalam i czytalam o tych tygodniach i doszlam do wniosku , ze jak ktos zapyta w ktorym jestem to powiem dokladna date z suwaczka ( np 10 tydzien i 3 dni) chce liczyc skonczone tygodnie a nie zaczete. W koncu pierwszy roczek sie sietuje po 12 miesiacach zycia, a wczesniej operuje sie jedynie miesiacami.

Ja swojego partnera zabralam na pierwsze USG ktore bylo dowcipnie- i nie zaluje. Mam wrazenie ze dopiero wtedy uwierzyl , ze w brzusiu mi cos rosnie- choc byla to tylko 5 mm plamka z pikajacym serduszkiem. Na kolejne niestety sie nie zalapie- i strasznie mi przykro- bo juz powinno byc widac czlowieczka.

Witam nowe mamuski- niespodziewalam sie takiego wysypu

Dziewczyny- odnosnie badan- to moze tak glupio pisac- ale dopiero w ciazy sie dowiedzialam jak powinno sie oddawac mocz do badania- zeby zadne syfki w nim niepowychodzily. Przed siusianiem nalezy sie podmyc woda( bez mydelka) potem zebrac srodkowy strumien ( przyznam ze nigdy wczesniej sie nie mylam przed- mimo ze wiedzialam ze pierwszy strumien musi sobie zleciec nim pobiore ten do badania)
Wiem, ze z wami mozna konie krasc- to i pisanie o takich glupotach tez przejdzie

lece cos wykombinowac na obiad :/ nie mam weny

Wymiekam z Wami - nie dosc ze mam galopujaca skleroze teraz to jeszcze głowaból wiec czytam Was i nic nie ogarniam :DDDDDD
A my dzisiaj nowe ze wspolnego grona jestesmy :)))))))))))) dlatego wszystkie na raz :p dajcie nam chwile to sie rozkręcimy :p

hehe, Anabell, to fakt, że dziewczyny narzucają tempo :) wkręcimy się jakoś :) może dadzą nam fory :)

o rany,kilku godzin na porzadki przeznaczyc nie mozna- z wami trzeba byc na bierzaco.

Rozmyslalam i czytalam o tych tygodniach i doszlam do wniosku , ze jak ktos zapyta w ktorym jestem to powiem dokladna date z suwaczka ( np 10 tydzien i 3 dni) chce liczyc skonczone tygodnie a nie zaczete. W koncu pierwszy roczek sie sietuje po 12 miesiacach zycia, a wczesniej operuje sie jedynie miesiacami.

Ja swojego partnera zabralam na pierwsze USG ktore bylo dowcipnie- i nie zaluje. Mam wrazenie ze dopiero wtedy uwierzyl , ze w brzusiu mi cos rosnie- choc byla to tylko 5 mm plamka z pikajacym serduszkiem. Na kolejne niestety sie nie zalapie- i strasznie mi przykro- bo juz powinno byc widac czlowieczka.

Witam nowe mamuski- niespodziewalam sie takiego wysypu

Dziewczyny- odnosnie badan- to moze tak glupio pisac- ale dopiero w ciazy sie dowiedzialam jak powinno sie oddawac mocz do badania- zeby zadne syfki w nim niepowychodzily. Przed siusianiem nalezy sie podmyc woda( bez mydelka) potem zebrac srodkowy strumien ( przyznam ze nigdy wczesniej sie nie mylam przed- mimo ze wiedzialam ze pierwszy strumien musi sobie zleciec nim pobiore ten do badania)
Wiem, ze z wami mozna konie krasc- to i pisanie o takich glupotach tez przejdzie

lece cos wykombinowac na obiad :/ nie mam weny
Tulip Ty sie nic nie krempuj:-),nie wszyscy musza wszystko wiedziec,ja dosc czesto miałam problemy z pecherzem to wiedziałam ale ze jestem leń;-) to raczej przed sie niepodmywałam i jakos zawsze dobrze badania wychodza.A wyobraz sobie ze kiedys musiałam pobrac mocz do badania mojego psa,to dopiero był wyczyn:-D

Psa?? No possible!! Mój piesio ostatnio tak się cieszył na mój widok, że położył się na plecach, przygotowany na głaskanie i osikał se z radości brzuch mini fontanienką ;))))

Bosa ja też w sumie nie wiem, jakie teraz są ceny w UK.. Harsha podpowiesz??

Harshka super niespodziankę sprawiłaś teściom :)
Może teraz trochę się zmieni atmosfera w rodzince, co? Szwagierka powinna honorowo oddać dom, od zaraz!! Takie moje zdanie ;)

Mój Maluch strasznię się rozpycha od kilku dni.. Boli mnie podbrzusze już chyba w każdej pozycji, bebzona mi wywaliło i skóra swędzi, więc się rozszerza..
Ojj chyba będę duuuuuuuża ;))))

"malina:Mój Maluch strasznię się rozpycha od kilku dni.. Boli mnie podbrzusze już chyba w każdej pozycji, bebzona mi wywaliło i skóra swędzi, więc się rozszerza..
Ojj chyba będę duuuuuuuża ;))))"

to mi sie przypomniala piosenka : " a ja rosne i rosne, latem, zima na wiosne...i niedlugo przerosne mame, tate i sosne .." ;-)

I mała Natalka w teledysku pływała w skorupce od orzecha, pamiętam to!! Lubiłam to oglądać choć trochę można było się zeschizować ;))))

Witam was dziewczyny :-)
Weszalam sie tylko przywitac z wami brzuchatkami :-D dzisiaj nie mialam nawet czasu zagladnac rano zagoniona jestem od samego rana a nawet mozna powiedziec ze od wczoraj no ale wszystko ma swoj cel i sens :-) od dzisiaj bede juz z wami czesciej w koncu ma komputer z czego sie bardzo ciesze :-D :-)
Dziewczyny zycze wam milego wieczorka,musze jeszcze tyle zrobic wiec odezwe sie jutro :-) ;-)

reklama
ale piszecie!:-D od 15 nie mam szans was nadrobić! co za masakra:szok: hehehe
witam nowe marcóweczki! wprawicie się w tą szybkość i też zaczniecie skrobać jak najęte:tak:

hars teściowie dowiedzieli się o dzidzi w bajerancki sposób, chyba każdy by tak chciał:-) jakie będą wspomnienia tego dnia, aż zazdroszczę
malinka tym rośnięciem się nie stresuj,wszystkie będziemy niezłe baleroniki
:-D:szok:
ja pierwsze, co musiałam zrobić po odebraniu młodego z przedszkola, to lecieć do sklepu po gumowce. :angry:tak się nie da żyć, woda po kolana i ciągle pada.:crazy::angry: przejście 100 m na parking graniczy z cudem

coś za mną chodziło i szykuję sobie barszczyk z uszkami mniam mniam

Do góry