reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

justysia...te roztwory z soli morskiej to fajna sprawa i nieszkodliwa - to się nawet niemowlakom zapodaje. Ja tego zawsze używałam w czasie kataru i dawało ulgę:-) szczególnie jak wydzielina była taka kluchowata...

mysza
- no nie płacz kochana:-)

reklama
Futrzakowa - oglądam bajki z synem - ryczę (Mulan) siedzę i czytam o Magnolii i ryczę :-D chyba hormony poszły do góry :-)

Justysia - musimy czekoladę jeść :-D

Ja chyba będę miała nadzieję że sie zmieszczę w swoje płaszcze...

Bo pamiętam że ostatnim razem prawię w męża kurtce chodziłam w zimie :-D

Witam marcówki :blink:

Koncia, gdzie dokladnie w Poznaniu mieszkasz? Sory, ze sie wypytuje :) Jestem tylko ciekawa....
Moze w internecie cos znajdziesz? Bo z tego co pamietam to w Poznaniu taaaaakie ceny. Bylam tylko raz w Pl, na poczatku poprzedniej ciazy i w sklepach nie bylo nic ciekawego.... Chyba w browarze albo plazie (mothercare) znalazlam fajna sukienke...

Mieszkam na Wildzie. Tak właśnie zauważyłam, że w internecie coś jest, a na sklepie nie mają, ale pewnie można zamówić. Ja bez przymierzania wole nie kupować. Nawet ze spodniami miałam problem, bo różnie je szyją i któreś mi tam odstawały na pupie, a inne nie chciały przejść, a rozmiar ten sam. A już nie wspomnę o tunikach, na oko byłam pewna, że wejdę, ale M powiedział, że mam przymierzyć, no to grzecznie poszłam i co? Cholerstwo takie wielkie i już przyciasne, szczególnie w biuście, a miało pasować do ciążowego brzuszka. :baffled: Zupełnie mi się górne proporcje zmieniły, ale nawet nie chcę się mierzyć, bo wpadnę w doła :no:
Poszukam zaraz tego mothercare :tak:

Mysza co jak co ale na czekolade nawet nie trzeba mnie namawiac;p;p

Zjadłam wczoraj cała tabliczkę czekolady piernikowej z nadzieniem śliwkowym. Mniam! Potem się okazało, że cholerstwo miało 500kcal. :szok:

Dziś jadę na prenatalne, trzymajcie kciuki, żeby pierwsze badanie wyszło dobrze...:hmm:

dzien dobry :)

ja narazie mieszcze sie we wszystko,ale jak tak dalej bede wcinala slodycze na zmiane z chipsami i popcornem to podejrzewam ,ze ciuchy razem ze mna nie urosna :-D
Ale za plaszczykiem rownez musze sie rozejrzec :tak: chcialabym kupic taki normalny (nie ciazowy),zeby przydal sie na dluzej niz na 2-3 miesiace.....

A z tym drugim trymestrem, to nie martwcie sie, niedlugo naprawde poczujecie sie lepiej, u niektorych dolegliwosci koncza sie juz po 12 tyg a niektorych trzymaja jeszcze miesiac-dwa.No ale wraz z ich koncem poczujecie sie duuuuzo lepiej nawet ze wzgledu na brak mdlosci :-)
Tak jak pisalam wczoraj u mnie z Bartoszkiem w ciazy mdlosci na koniec wymeczyly bardziej (ale to byla wlasnie oznaka ich konca ;-))

reklama
ja wstałam ze strasznym bólem głowy, ledwo się podniosłam, a tu trzeba młodemu śniadanko zrobić. No i leje, znowu leje i to strasznie mocno u nas od wczoraj, znowu podtopi Małopolskę:(
Magnolia może być taj jak mówi ginka, że plamisz przez seks, ja miałam w pierwszych tyg jak ciąża byłą zagrożona zakaz przytulanek żeby wykluczyć wszelkie plamienia. Nosio do góry będzie dobrze!
Justysia wiem jak to jest męczyć się z katarem w ciąży, roztwór z wody morskiej nie pomaga, a człowieka szlag trafia:/ ale jak potrzebujesz ulgi, to kup w aptece delikatne kropelki dla niemowlaków Nasivin, ja stosowałam w ciąży, a potem u mojego młodego. na pewno ci nie zaszkodzą, a samopoczucie od razu lepsze!;)

Do góry