reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

kochane popatrzcie na zegarki!!! ale dospałam łooooooooo matko!!! syn ślicznie się koło mnie bawił, a ja chrapałam. no ja nie mogę się z tym spaniem opanować:/
jua piersi mogą w pobliżu 2 trymestru przestać boleć, choć mój gin na ostatniej wizycie pytał się czy bolą. poobserwuj siebie kochana, bo może cię z rana mniej bolą, a wieczorową porą nie dotkniesz. mnie też nie tak samo zawsze pobolewają.

u nas leje
idę wymyślić coś na śniadanie

reklama
no wlasnie tak od 3 dni bol byl coraz mniejszy wieczorem to ich prawie nie czuje, rano jak dotykam to troche bola ale tak mini mini. naczytalam sie o poronieniach zatrzymanych i sie martwie ;( taka panikara ze mnie

O faktycznie - jeszcze tylko pół roku i już nigdy same nie będziemy ;)

U mnie też leje Scarletka, a niedługo musiałabym Fredzika wyprowadzić.. Marta tej to ja już wiem skąd Ty jesteś ;)

Wzięłam w końcu paracetamol, bo już waliłam głową w ścianę, drzemka półgodzinna i już duuuużo lepiej..

A co do brzuszka fifronka, to ja chyba rozszyfrowałam mój ból - mam zrosty po wycięciu wyrostka w zerówce (kiedyś gin mi już to mówił przy badaniu, jak się skarżyłam na kłucie w jajniku - myślałam, że to jajnik) no i pewnie znowu się rozszerza z tej strony :)

JUA, ROZCZOCHRANA, TULIP - nie widzę was w spisie marcjanek!

jua - jak masz panikować to zaraz ci neta zablokujemy:-) wiem że czasem ciężko ale trzeba optymistycznie... bo stresy nam nie potrzebne:-) i wszystko będzie dobrze kochana!

hej

ja tesciowa widzialam raz wiec problemu nie mam, do zony tescia mowie po imieniu. A i po slubie tesciu sam powiedzial,ze moge mowic tato lub po imieniu, wybralam po imieniu (mysle ze jemu tez to bardziej odpowiada),ale i tak staram sie mowic bezosobowo albo teraz to juz czasem mowie 'dziadek' :-D Za to moj maz od slubu mowi do moich rodzicow mamo/tato ;-) ja bym sie raczej nie potrafila przekonac :)

a co do smarowania kremami.... u mnie ciezko z systematycznoscia niestety. Ale jak pamietam i mi sie chce to smaruje ;) staram sie codziennie.

a ja mam takie humorki ciazowe ,ze masakra. Non stop jestem zla jak osa, albo mi sie plakac chce, chociaz czesciej jestem zla. Sama jestem w szoku. W pierwszej ciazy mialam humorki,ale nie az takie :szok: dalo sie ze mna wytrzymac, a teraz to ja sama ze soba nie moge wytrzymac :baffled:

Witam marcjaneczki:-)
Oczywiscie u mnie tez pada ale nie mocno;-)
Ja juz po sniadanku i czas na spacerek z grubciem,brrryyy a tam tak zimno i brzydko,blee
Co do bolu brzucha to mnie dwa dni temu mocno bolało a tak to mam takie czasowe bole na dole w boku,czasem nawet jak siadam to zakuje.Piersi bola najbardziej w nocy,przy zmianie pozycji,a w dzien to mniej i tylko brodawki.
Trzymam kciuki za wizyty u ginkow:-)

hehehehehe futrzak ma rację!
ból cycuchów i czegokolwiek u każdej z nas , to indywidualna sprawa, tak samo jak różne tempa rośnięcia naszych brzuszków nie ma cię czym przejmować, jak innych objawów brak
ja natomiast dzięki mdłościom i biegunkom, które mnie ostatnio nawiedzają, pozbyłam się mojego cudnego brzuszka:/ zmalał i schował się znowu w środku..:/

jua nie panikuj mnie w ogole nie bolaly i nie bola moze dlatego ze sa duze wszystko napewno jest wporzadku :)

u mnie tez leje od rana wiec czas najwyzszy wziasc sie za porzadki w mojej szafie i powywalac zbedne ciuchy:)

No i ja też już po śniadanku...dziś była paróweczka na gorąco z ketchupem, kromal z masłem i pomidorek mmmmmmmmmm pychota ,że aż palce lizać :-):-D

Co do kwasu foliowego to do 5 września (czyli kolejnej wizyty) mój wspaniały ginekolog kazał brać kwas foliowy a jak przyjdę to wypisze mi witaminki tak więc u Ciebie Futrzaku pewnie będzie tak samo ;-)
Fifronka...te 6 miesięcy to niby tak daleko ale jak sobie pomyślę ,że te 3 tak szybko zleciały to aż strach mnie ogarnia :szok::-)
Yua...tak jak Futrzak mówi Ty się ciesz jak nie bolą i nie szukaj nie potrzebnych przyczyn :-), mnie już w dzień też nie ale w nocy i z rana to masakra czasem...:crazy:
Marta a Milutek wybierała się na wczasy więc pewnie jeszcze słodko wypoczywa i nabiera sił :-)
Co do teściów zaś...to ani z mojej strony ani z mojego małża nie było oporów i od razu zaczęliśmy jeszcze w dniu ślubu mówić mamo i tato...:szok::-) mam to szczęście ,że są daleko i często tego nie muszę robić -choć czasem ich mi tu brak...

Scarletka..ja też mam jakiś mniejszy brzuszek....:-(

reklama
Do góry