K
koncia
Gość
futrzakowa
Składniki:
serek homogenizowany naturalny lub waniliowy lub w kostce (proporcjonalnie), jajko, maka, masło, cukier. Ja robię z twarogu zawsze.
Jak przyrządzić?
Należy rozrobić serek z jajkiem i mąką tak, aby powstała jednolita masa.
Na gotującą sią posoloną wodę na małym gazie, wkładać łyżką ciasto. Po włożeniu wszystkich klusek należy zwiększyć ogień i poczekać do kolejnego wrzenia. I kluchy gotowe!
Podawać z masełkiem i cukrem. Może też być ze śmietaną i cukrem lub sosem owocowym.
Smacznego![Rofl2 :rofl2: :rofl2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/rofl.gif)
Składniki:
serek homogenizowany naturalny lub waniliowy lub w kostce (proporcjonalnie), jajko, maka, masło, cukier. Ja robię z twarogu zawsze.
Jak przyrządzić?
Należy rozrobić serek z jajkiem i mąką tak, aby powstała jednolita masa.
Na gotującą sią posoloną wodę na małym gazie, wkładać łyżką ciasto. Po włożeniu wszystkich klusek należy zwiększyć ogień i poczekać do kolejnego wrzenia. I kluchy gotowe!
Podawać z masełkiem i cukrem. Może też być ze śmietaną i cukrem lub sosem owocowym.
Smacznego
![Rofl2 :rofl2: :rofl2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/rofl.gif)