reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Chciałam was zapytać, czy to normalne, że już w 1 trymestrze przytyłam 4kg? Bo czytałam, że powinno się 1.5-2.5, a czasem niektóre dziewczyny nawet chudną. Dodam, że przytyłam raczej tylko w brzuchu i piersi urosły o 2 rozmiary, a oprócz tego mimo mdłości udaje mi się nie wymiotować... staram się nie objadać, choć jestem ciągle głodna. :rofl2:

o kurcze:-D to koniecznie wklejaj zdjęcie brzucha jak tylko w brzuch i biust ci poszło :-D dla mnie to brzmi wręcz nieprawdopodobnie tyle przytyć w I trymestrze ale różnie to bywa:-)

hehe...cliford...ucisk na pęcherz to będzie w III trymestrze:-D wtedy wyrówna się ilość naszych spacerów do WC :-D

reklama
hej

znow mam lenia i nic mi sie nie chce:(

co do zdjec tez zakladmy album i tam wszystkie zdjecia beda te z usg rowniez tyle ze na odwrocie bede pisac co i jak:)

Koncia, mi biust od razu poszedł w górę, a wczoraj 2 staniki z trudem dopinają się na mnie, chyba zainwestuję w sportowe na gumce pod spodem lub bezszwowe. Spodnie troszeczke przyciasne więc po domu w leginsach na gumce chodzę a na wyjście to mam lniane na gumce z tyłu - idealne na ciążę - brzuszka nie uciskają:no::-).
A że 4 kilo przybyłaś :sorry2:- ja w pierwszej ciąży z Aniołkiem 12 :szok::szok:w I trymestrze.

Koncia, mi biust od razu poszedł w górę, a wczoraj 2 staniki z trudem dopinają się na mnie, chyba zainwestuję w sportowe na gumce pod spodem lub bezszwowe. Spodnie troszeczke przyciasne więc po domu w leginsach na gumce chodzę a na wyjście to mam lniane na gumce z tyłu - idealne na ciążę - brzuszka nie uciskają:no::-).
A że 4 kilo przybyłaś :sorry2:- ja w pierwszej ciąży z Aniołkiem 12 :szok::szok:w I trymestrze.

OMG!!!!!!!!!!! 12 kg w pierwszym trymestrze? ok...cofam...4kg to pryszcz:-) 12kg to jest niesamowite:-)

Moja mama prowadziła mi kronikę ze zdjęciami i zapiskami od urodzin aż do szkoły podstawowej, w której sama zaczęłam prowadzić pamiętnik i robiłam to aż do studiów (ok. 10 lat). Mam więc w domu tomiska pamietników :-) Czasami jak próbuję rozszyfrować swoją 14-letnią siostrzenicę, to zaglądam do swoich pamiętników i już mniej więcej pamiętam, co tam się kotłowało w głowie i sercu w tym wieku :-) Tak sobie myślę, że kiedyś moja córka albo żona mojego syna też będzie w ciąży i pewnie fajnie będzie się czytać jak to było jak ona czy on przychodzili na świat :-) Postanowiłam więc zacząć i do końca ciąży prowadzić ten pamiętnik w systemie tygodniowym poczynając od 1 tygodnia ciąży, czyli jeszcze przed samym zajściem w ciążę ;-)

Futrzak..ja Ci zaraz wyrównam jak chcesz ;D..wiem ,że nie możesz przeżyć ,że mi lżej ,że nie wstaję ale trza sobie było maleństwo wychować ;P ;D

A co do tycia to ja albo chudnę albo stoję w tym samym miejscu więc fajnie mają te co rosną ;) ...właśnie, śniadania nie zjadłam...ups ;/

A czy oprocz mnie zauwazyla juz ktoras z Was siare? Mi wyplywa po nacisnieciu z lewej piersi :szok: Ginek twierdzi, ze to normalne bo w ciazy tak naprawde nie ma regul...

Witajcie dziewczyny
na nic nie mam czasu a jak mam czas nnie mam na nic ochoty .Sobota niedziela goście . A terazm mam siostrzeńca kochanego dwulatka ,ale ja mamtyle rzeczy do nadrobienia zalegla praca do napisania i nowa do tego nie wiem czy dam radę z teminami brrrrrrrrrrrrrrr.

reklama
maya u mnie siara była jakoś po 25 tyg ciąży. na razie cieszę się, że nic mi nie wypływa, bo dopiero to zwalczyłam;)

a powiedzcie mi, czy was dalej bolą tak piersi jak bolały. u mnie z tym koszmar, bolą po bokach, bolą sutki, ale tak strasznie, że małe dotknięcie jest koszmarem:/

Do góry