reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ja zapisalam sie do lekarza przed ciaza z tego powodu, a pozniej okazalo sie, ze jestem w ciazy.
Spacerowalam sobie z Olem i zobaczylam, ze ktos patrzy sie na moj biust... sprawdzilam, a tam normalnie wielka mokra plama.
Tak wiec u mnie to byl pierwszy objaw ciazy.

Maya, a to twoja pierwsza ciaza czy kolejna? Bo w kolejnych tak sie czesto zdarza.

Clifford, u mnie brak sniadania skonczyl sie ostatnio omdleniem (w supermarkecie, gdzie moja tesciowa jest managerem- no swietnie :-/ )

Jakis pomysl na obiad ktos ma? Co dzis robicie?

Żeby mi się chcialo tak jak mi sie nie chce....

reklama
Harsharani, to moja pierwsza ciaza...

Ojej, Scarletko po 25-tym tygodniu...? No to ladne mam wyprzedzenie :-( A bol tez odczuwam, ale najczesciej jest do zniesienia. Czasami tylko wieczorem sie nasila i wtedy robie sobie zimne oklady z twarogu :-)

cliford - grrrrrrrrrrrr:-D

scarletka
- mnie tak bolą że masakra ... jak jestem bez stanika (w sensie w nocy) i przewracam się z boku na bok albo idę do wc to mam wrażenie jakby mi rozrywało moje piersi! a że mam sporawe to boję się czy się nie oderwą :-D

maya - ja gdzieś wyczytałam że siara to i już w 10tyg może się pojawić... a o zimnych okładach z twarogu to nie słyszałam jeszcze...:-D

Harsharani, to moja pierwsza ciaza...

Ojej, Scarletko po 25-tym tygodniu...? No to ladne mam wyprzedzenie :-( A bol tez odczuwam, ale najczesciej jest do zniesienia. Czasami tylko wieczorem sie nasila i wtedy robie sobie zimne oklady z twarogu :-)

to kochana indywidualna sprawa, dlatego nie przejmuj się:)

to ja jestem jakas lewa mnie nic nie boli piersi to juz w ogole nie mam mdlosci ani niczego takiego gdyby nie to ze widzialam swoja kruszynke na usg to bym dalej sadzila ze urodzilam sobie ta ciaze :|

Hej dziewczyny :-)
Widzę że u was bez zmian :-) z czego się bardzo cieszę u mnie tak samo,szara rzeczywistość :-)
Świetna pogoda u mnie,kolejny dzień z rzędu a ja nie mam ochoty gdziekolwiek wychodzić,mój nawet próbował mnie wczoraj wyciągnąć na spacer i się mu nie udało więc poszedł sam z bratem,boję się że jakaś depresja mnie dopada,albo porządny leń :tak: dobra dziewczyny czas jakieś śniadanie zjeść :-)

reklama
Wrzuciłam na wątek z brzuszkami zdjęcie mojego małego wzdęcia:-D no i gdzie te 4kg się rozeszły to nie wiem, ale bez paniki :-ppo 1.5 miesiąca przybyło te 4kg i na razie waga stoi kolejne 1.5 miesiąca. 1.5kg przed planowanym okresem (u mnie to norma, jak nabieram wody), potem znów 1,5, a potem 1kg. Wiem, że w 2 trymestrze powinno wskakiwać 0.5kg na tydzień.

A 12kg to faktycznie bardzo dużo. To ile ci przybyło Marta1981 przez całą ciążę?

Do góry