reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
ana4 no nie bardzo mogę iść bo dobrze się czuję więc jestem nadal zdolna do pracy, w Anglii jeśli kobieta nie ma zagrożonej ciąży itd. jest uznawana za zwykłą osobę która może podjąć pracę tak jak inni:dry::no: i mogę nawet (jak dla nich ) to pracować do końca ciąży jeśli wszystko by było ok:dry: no ale będę się starać o zasiłki mój ma niskie dochody więc możemy się starać o dofinansowanie do niskich wypłat,więc myślę że nie będzie tak źle tylko będzie trzeba trochę kombinować no i bawić się papierkową robotą :eek:
cornelka powodzeniaaaaa :-)

ana u nas roznica bedzie niecale 3 lata,a miedzy urodzeniem a zajsciem w ciaze to 2 lata.
A gdzies wyczytalam ,ze im blizej owulacji (a szczegolnie w owu.) prawdopodobienstwo chlopczyka jest wieksze,a dziewczynka przed owu. Ile w tym prawdy- nie wiem.

Troszke sloneczka sie pojawilo.... ale maly ma akurat drzemke.

Rano mnie mdlilo a teraz jestem okropnie glodna :-D

Czesc dziewczyny. Mam pytanie co do lotow samolotem w pierwszym trymestrze ciazy? wg obliczen bylby to 12-13 tc. Slyszalyscie o takich sytuacjach?

ola4 ja wiem ze kobieta w ciazy nie powinna w ogole podrozowac samolotami na pewno nie na poczatku ciazy poniewaz jest tam promieniowanie kosmiczne ktore moze dzieciatku zaszkodzic ale najlepiej zapytaj sie lekarza.Pozdrawiam.

Wlasnie tak sobie siedze i sie nad tym zastanawiam. Na pewno bedzie to pierwsze pytanie jakie mu zadam bo nie chce dzidzi zaszkodzic. Dziekuje za odp.

ola4 ja wiem że końcówką ciąży nie można latać bo boją się porodu na pokładzie.Moja koleżanka latała co chwilę do większej połowy ciąży ,a kuzynka moja też niedawno była w początkach ciąży ale lepiej spytaj lekarza co on na to:-)

ola samolotem mozna w ciazy llatac do ok 36tc (zalezy od linii).
Ogolnie przed podroza dobrze sie wybrac mimo wszystko do lekarza i spr. czy wszystko w porzadku. Jesli z ciaza jest wszystko ok (nie ma zagrozonej ciazy,plamien itd.) to zazwyczaj nie ma powodu zebys miala nie leciec. Najlepszym okresem na latanie jest drugi trymestr ciazy.

Dzieki dziewczyny za informacje. We wtorek ide do lekarza i mam do niego wiele pytan, bedzie musial byc cierpliwy:)

reklama
hejka,

a ja zrobilam dzis bete i wyszla mi 1678mIU/ml wg norm wskazuje to na 3tc, tylko nie wiem jak te tygodnie sa liczone od 1 dnia miesiaczki czy od zaplodnienia? wie moze ktoras z was?
bo ja jestem wg ostatniegio dnia miesiaczki w 4 tc i 3dniu.

Do góry