reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

z tym malowaniem paznokci to też chętnie posłucham... choć mam to pytanie zapisane w kalendarzyku i dziś ginka się zapytam :-D

a co do serów pleśniowych to z tego co mi wiadomo to można jeść te z mleka pasteryzowanego czyli turka czy president mogą być... ale pleśniowe te niebieskie czy zielone to już na pewno nie. A ty jakie jadłaś Pinka?

reklama
PINKA25 a moze wiesz jakie kosmetyki mozemy uzywac a jakich nie? Moja kolezanka powiedziala ze nie moge malowac paznokci, uzywac kremow do stop w pierwszym trymestrze, to prawda?? Mam zaplanowany peicure w przyszlym tygodniu i nie wiem czy odwolac czy nie?

nie masz poodu do niepokoju spokojnie idz i rób te pazurki w ciazy paznokcie rosna szybiej niz przed ciażą a zatem powinnas o nie dbac bardziej i czesciej tylko uprzedz dziewczyne ze jestes w ciazy bo na niektore zapachy mozesz miec reakcje wymiotną......

Witam poranne ptaszki :-)
Dzisiaj pogoda przypomina raczej pogodę wiosenna niż letnia :eek: no ale gdzie nie gdzie słoneczko próbuje się przebijać więc może jest szansa że dziś u mnie poświeci :-D
Pisałam wam ostatnio że z moją pracą nieciekawie jest ostatnio :-(bardzo malutka firma około 6 osób nas tam pracuje no ale stało się szef zamyka firmę zadzwoniła mi wczoraj że pracujemy do końca tygodnia i koniec :szok::-(mój stwierdził że może i tak będzie lepiej bo ciężka praca czasem była no i teraz mówi że jest spokojniejszy o mnie i o naszą fasolkę :tak: no ale lepiej by było jakbym tą pracę miała trzeba będzie kombinować inaczej :-(
futrzakowa ja też ostatnio jadłam tuńczyka ale ja to zaś czytałam że można jeść ale nie tak żeby był to twój podstawowy posiłek dnia więc każdy mówi co innego :-)
Jua tak jak inne dziewczyny ci radzą spokojnie i bez nerwów,martwienie ci nie pomoże a jedynie zwariować można,czekaj spokojnie do następnej wizyty i lekarz na pewno rozwieje wszelkie twoje obecne wątpliwości:-D
Ja to nie lubie serów pleśniowych ani suhi,tatarów blee więc nie mam z tym problemu żeby nie jeść:-D
PINKA no ale mają na to jakieś teraz lekarstwo żeby pomóc Twojemu szkrabowi??

Jua a jak to sie stalo ze lekarz w tak wczesnej ciazy cos zobaczyl?ja bylam u lekarza wlasnie gdzies po 4tyg jeszcze wtedy nie wiedzialam o ciazy i lekarz mi od razu powiedzial ze on i tak by nic nie zobaczyl bo jest za wczesniej nawet na usg nic by nie wykrylo takze sama sobie strachu teraz narobilas mysl pozytywnie moim zdaniem wszystko jest wporzadku:)

wy tak o jedzeniu a ja moge wszystko jesc i to jest najgorsze bo ciagle jestem glodna:(

Pinka nie wolno plesniowego?ojej a ja tak go uwielbiam:(a jestes pewna ze to przez ten ser?moze cos innego to spowodowalo?

Cornellka w czasie usg (to byc 4tc i 1 dzien) pani dr powidziala ze nic nie widzi po czym zapytala czy wiem ze mam cyste na prawym jajniku ja mowie ze mialam robiony monitoring owulacji w tym miesiacu (3tyg temu) i cysty nie bylo a ona wtedy moze mi sie zdaje... wiec ja sie przestraszylam ze ona zobaczyla ciaze pozamaciczna ;( tylko nie jest pewna kazala przyjsc 11 sierpnia dopiero. Ale ja chyba pojde prywatnie za tydzien na usg.

Jua - nie stresuj się ! to zakazane :-) ale masz racje i idź na usg do innego lekarza w przyszłym tygodniu ...wtedy ginek na pewno rozwieje wszelkie wątpliwości i będzie wszystko wiadomo ... a będzie na pewno dobrze :-D i trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Ssabrina- tak mała jest caly czas na lekach bakterie drożdzaki w układzie pokarmowym sa bardzo trudne do wyleczenia ale odpowiednie leki i dieta robia cuda moze jeszcze przed nami jedna pół roczna terapia i bedzie wsio ok
futrzakowa- camembert czy brie tez maja bakterie na tej skórce plesniowej a ja jadłam wszytskie

dzień dobry :-) ojej tyle napisałyście , że nie jestem w stanie nadrobic :szok: musze biec po małą do przedszkola za 5 minut.
Przed chwilą oglądałam program czego nie wolno jesc w ciąży i faktycznie mówili o tych rybach, trzeba uważać zeby nie zarazić się listerią, najlepiej jeść ryby z oceanu, są najbezpieczniejsze. Nie wolno jeść ryb, które zawierają duże ilosci rtęci ( np. tuńczyk ), tatara i inne surowe mięso jedynie w przypadku gdy ktoś chorował w przeszłości na toksoplazmoze, a sery tylko z mleka pasteryzowanego. Więcej nie pamiętam :-)

my jeszcze nad imionami nie mysleliśmy, dopiero oswajam się z myslą, że jestem w ciąży :-)
Oki uciekam, bo jeszcze mam bardzo dużo rzeczy do zrobienia dzisiaj.
Pozdrawiam :-)

PINKA25 to coś strasznego że twoja mała jest chora z tego.Dobrze że ja nie cierpię serów pleśniowych.A tak ich zachwalają i reklamują wszyscy:-(
Jua nie martw się napewno wszystko będzie dobrze a na usg idź gdzie indziej,bo pewnie coś nie tak z tą twoją pani doktor-żeby tak dziewczynę nastraszyć:no:
Ssabrina szkoda tej twojej pracy-w dodatku teraz jak ciąża jest-a nie możesz skoczyć na chorobowe tak jak w Polsce???
86ruda na pewno będzie dobrze.Moi rodzice mieli konflikt i też mama po każdym porodzie dostawała zastrzyk i było ok.Kazali jej tylko mieć różnicy po kilka lat między dziećmi,więc miała 5 lat różnicy z pierwszą dwójką a potem ze mną 3 lata to lekarz nie był zadowolony-twierdził że jeszcze za szybko.Nie wiem jak jest teraz-napewno są ulepszenia w medycynie.A Ty jaką masz róznicę?
nim fajnie że mamy razem ternin ale tak się przyglądam tym suwaczkom i bardzo podobne mamy tygodnie prawie wszystkie,nawet PINKA25 ma chyba ten sam termin.Ja myślę ,że i tak rozwiązanie nastąpi szybciej ale bardzo bym chciała 8 marca-tak mi się ta data podoba że coś:-)
Dziewczyny ja nie mam normalnie żadnych zachcianek-no może na gruszki i owoce pestkowe ale po nich jest taka rewolucja ż hej-no ale nie wolno trzymać -gorzej jak u kogoś jestem to jest problem!!!:tak:Cieszę się że jeszcze nie wymiotowałam i współczucia dla Tych które już męczy:-(

Zapomniałam dodać że ja myślę tylko nad imionami dla chłopca bo taka jestem na niego nastawiona:-) Mi się podoba :Marcel,Fabian i trochę Filip :-D, a mój mąż twierdzi że zrobił syna a wymyśla imiona dla dziewczynki no masakra i bądź tu mądra z nim.Może imię dla dziewczynki się przydać nie mówię że całkiem nie-ale wymyślił okropne więc byłby problem bo mi się wcale nie podoba:no:

reklama
Jua koniecznie idz za tydzien na usg gdzies inndziej watpie zeby od tak nagle pojawilo sie cos skoro mialas monitorowany cykl 3mam kciuki

ana moja siostra urodzila sie 8 marca i tego dnia ma tez imieniny i zawsze mowi ze jest poszkodowana bo dostaje jeden prezent na 3 okazje:p

ja sie zbieram do gina 3majcie kciuki

Do góry