reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

jua - nic się nie martw ... to na prawdę wczesny stan ciąży i trzeba się uzbroić w cierpliwość :-) i będzie wszystko dobrze :-D

morrigan
- życzę powodzenia z nocniczkiem :-D

a ja póki co tylko z bolącym biustem ... czasem wydaje mi się że pewne rzeczy mniej lub bardziej mi smakuja niz zwykle ale to może być wina upałów :-D

Ostatnia edycja:
reklama
jua-w takim wypadku bardzo łatwo popaść a autosugestie. Jak ci coś tam powiedziała lekarka to teraz najmniejsze łaskotki w tej okolicy bedziesz kojarzyć z tą cystą. Ale trzeba zachowac zdrowy rozsądek bo stresowanie się napewno nie pomoże a jedynie zaszkodzi. Ja jestem pewna że wszystko z tobą wporzasiu:-) Teraz i ty musiasz w to uwierzyć i cieszyć się nowym stanem:-)

:-D ale macie zachcianki ...
Ja też mam smaka na rybkę. Sa bardzo zdrowe i zawierają dużo kwasów Omega. A jesli chodzi oniebezbieczeństwo ze strony ryb w ciąży to jedynie te słodkowodne mogą zawierać larwy tasiemca ale to tylko jesli sa surowe...dobrze uwędzone i upieczone są bezpieczne ale ja i tak wole te morskie;-)
mangoli no nie wiem czy wedzone sa zdrowe???? gdzie kolwiek bym nie czytała nawet z tesciowa rozmawialam ktora w szpitalu pracuje i mówi zeby ryb wedzonych nie jesc tak samo jak surowego miesa,sushi tatara itp....

no ale kazdy robi jak uwarza wiadomo ja w pierwszej ciazy nie jadłam w drugiej tez nie bede

rybki które polecam to

około 300-400 g (2 porcje) innych ryb tygodniowo. Wybieraj:
  • sardynki
  • łososia
  • suma
  • pstrąga hodowlanego
  • flądrę
  • krewetki
a nie wolno jesc;

• rekin
  • miecznik
  • makrela królewska
  • tuńczyk
Ogranicz także spożycie ryb o średniej zawartości rtęci:
  • dorsza
  • halibuta
  • marlina
to tyle o rybkach ja niedwno wstalam lece cos zjesc i zabieram sie za obiad i prasowanie bo sie sporo nazbierało.............
za wszystkie dziewczyny przed wizyta trzymam kciuki i powodzenia zycze...........

Wlasnie popatrzylam na nasza liste i..jestem najstarsza :baffled: ech, sie mi zachcialo....

Futrzakowa - dzieki :D W domu smiga na nocnik niezle, zobaczymy jak tam

Jua - tak jak Magnolia pisze, nie nakrecaj sie bo w obsesje wpadniesz

mangoli no nie wiem czy wedzone sa zdrowe???? gdzie kolwiek bym nie czytała nawet z tesciowa rozmawialam ktora w szpitalu pracuje i mówi zeby ryb wedzonych nie jesc tak samo jak surowego miesa,sushi tatara itp....

no ale kazdy robi jak uwarza wiadomo ja w pierwszej ciazy nie jadłam w drugiej tez nie bede

rybki które polecam to

około 300-400 g (2 porcje) innych ryb tygodniowo. Wybieraj:

• sardynki
  • łososia
  • suma
  • pstrąga hodowlanego
  • flądrę
  • krewetki
a nie wolno jesc;

• rekin
  • miecznik
  • makrela królewska
  • tuńczyk
Ogranicz także spożycie ryb o średniej zawartości rtęci:

• dorsza
  • halibuta
  • marlina
to tyle o rybkach ja niedwno wstalam lece cos zjesc i zabieram sie za obiad i prasowanie bo sie sporo nazbierało.............
za wszystkie dziewczyny przed wizyta trzymam kciuki i powodzenia zycze...........

a ja wczoraj tuńczyka jadłam :-( ale cholera skąd ja to wszystko mam wiedzieć :-(

a ja wczoraj tuńczyka jadłam :-( ale cholera skąd ja to wszystko mam wiedzieć :-(

jak troszke czy raz zjadłas to ci nie zaszkodzi chodzi o to zeby nie zajadac sie rybami tymi ktorymi nie wolno cały czas...... ja tez w pierwszej ciazy jadłam ser plesniowy ktorego nie wolno!!!!!!!!!!!! nikt mi nie powiedziała no i moje dziecko ma grzyby w ukladzie pokarmowym od urodzenia wybaczys sobie nie moge swojej niewiedzy dlatego teraz wole dmuchac na zimne

Jua a jak to sie stalo ze lekarz w tak wczesnej ciazy cos zobaczyl?ja bylam u lekarza wlasnie gdzies po 4tyg jeszcze wtedy nie wiedzialam o ciazy i lekarz mi od razu powiedzial ze on i tak by nic nie zobaczyl bo jest za wczesniej nawet na usg nic by nie wykrylo takze sama sobie strachu teraz narobilas mysl pozytywnie moim zdaniem wszystko jest wporzadku:)

wy tak o jedzeniu a ja moge wszystko jesc i to jest najgorsze bo ciagle jestem glodna:(

Pinka nie wolno plesniowego?ojej a ja tak go uwielbiam:(a jestes pewna ze to przez ten ser?moze cos innego to spowodowalo?

Cornellka- no niestety przez ten ser po długim czasie tysiacu badaniach znalezlismy winowajce;- te grzyby wywołują zakazenia bakteryjne((( lekarz wtedy mi sie zapytał czy w ciazy jadłam ser plesniowy a ja na to ze nie jadłam tylko pożerałam ,no to teraz mam za swoje.........

reklama
PINKA25 a moze wiesz jakie kosmetyki mozemy uzywac a jakich nie? Moja kolezanka powiedziala ze nie moge malowac paznokci, uzywac kremow do stop w pierwszym trymestrze, to prawda?? Mam zaplanowany peicure w przyszlym tygodniu i nie wiem czy odwolac czy nie?

Do góry