reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

iza u nas z nockami na razie marnie tzn. dopóki będe musiała go budzić czyli gdzieś dopóki nie skończy 3 miesięcy bo pytałam i wtedy mogę dać mu spać w nocy do woli atakto wygląda tak że o 21 zasypia po jedzonku i o 1 w nocy nastawiam sobie budzik wstaje szykuje mleko i zaczynam zabawę w obudzcie mnie co trwa godzinkę i potem godzinkę je swoją porcje i do 6 już śpi.
A tak z ciekawostek to znajomej maluch 3 dni młodszy od Wojtka mierzy 110 cm i waży 16 kg i przy nim mój mały wygląda jakby był ze dwa latka młodszy

reklama
Patris tak sobie myśle ze może będzie miał skok i podrosnie, najważniejsze żeby byli zdrowi:-)

Madiu to rzeczywiście nie za ciekawie z tymi pobudkami zwłaszcza ze takie maluchy obudzić to trzeba się nagimnastykowac. A nasz Jaś podjada jeszcze 2 razy w nocy. Dostaje kaszę na kolacje ok 19-stej lub 20-stej i budzi się na cyca o 24-tej i tak około 3-4 rano. Tyle ze jak mu zeby nie dokuczaja to zasypia od razu, ale niestety zabkujemy to i czasami jest krzyk przez 2 godziny. Ale damy radę:-)

Aleksandra- w jakim sensie normalne? U nas albo są 2 dziennie, albo nic a kolejnego 4. Od najtwardszej do coraz luźniejszej konsystencji:rofl2:. A co się dzieje?

mój robi co 2-3 dni z tym ,ze teraz lepij ale byly twarde wielkie kule troche sie unormowaly w ksztalcie , ale pieronek boi sie na nocnik zrobic i przezto na stojaco robi zaciskajac posladki i boli go.

Aleksandra Mój robi 1 -4 dziennie czasem nie robi jeden dzień wtedy robi następnego więcej :) Średnio 2 dziennie wychodzi. Kosystencji raczej luźnawej bo je bardzo dużo świeżych owoców sporadycznie zdarzy się twardsza ale zrobiona bez problemowo.

Mój do nocnika w ogóle nie chce robić nawet siusiu sika w majtki w przerwach w wysadzaniu.Drugi dzień walczę i dziś od 6 do 9 już 4 albo 5 razy go przebierałam ,tylko przylatuje jak zrobi już i woła siusiu.U was tak ciężko szło lub idzie na początku?

aleksandra87 ... u nas kupki też są problemem. Malwi ma zaparcia, kupki przeważnie twarde, pełno bobków (przepraszam za dosłowność) ...
Od wczoraj znów nie umie zrobić kupy, rano Lactuloza w syropie i nic, potem pół czopka glicerynowego i nic, wycisła go :-( Męczy sie dziecko, jeść nie chce, biega po mieszkaniu z gołą pupą, trzymając sie za pośladki i popłakuje. Nie wiem jak mam jej pomóc, dr poradziła ten syrop ale efekt jest bądź też go nie ma wcale.

reklama
Do góry