reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Aleksandra nic się nie martw,kazde dziecko się rozwija po swojemu a widze ze i rodzice nie wielcy wiec po kim mały ma być ''ogromny'' ;-)no i według centyli wszystko ok.,ważne żeby wszystko szło równomiernie w gore a nie w doł czy stanęło,moja Małgosia ma 84cm i 11,2kg wiec tez drobinka a wzrostowo jesteśmy podobni do was;-)

A tak swoja droga może napiszecie swoje wrazenia z bilansu i wymiary brzdacow:tak: może to uspokoi nie jedna mame;-)

W końcu pogoda się polepszyła,dzis jest prawie super;-)trochę wiatru i chmurek i ciepło ,słonecznie:-)Małgos spi,kluseczki do pomidorówki zrobione wiec mam wolna chwile:tak:haha prawie jak za czasów ciąży wyszło,wtedy tez tak pisałyśmy tylko frekwencja była wieksza:tak:potem obiad zjemy,odkurzymy domek i pojedziemy do przedszkola:-D Wziełam piątek urlop i mam wolne od dziś do niedzieli wiec licze na piekna pogode czego i Wam zycze mamuski:-)

reklama
ola dziękuję ci bardzo :) za pewne matwie sie na zapas ale widzę , że jest najniższy ze swoich rówieśników.
Bardzo chętnie się dowiem jak to z wasymi dzieciaczkami marcowymi jest :

Aleksandra87 moje Gabrysiatko wazy 12kg a mierzy az cale 83cm, a ja mam 165cm moj m 174. Takze nie ma powodu do zmartwien chociaz ja tez na bilansie dwulatka pytalam czy to ok, poniewaz znajome dwulatki wszystkie sa wyzsze od Gabrysia o cala glowe. Sa tez i dobre strony tego, tak szybko nie wyrasta z ubran:tak:Aha i nozke mamy tez najmniejsza buciki nosi 23

aleksandra mój mały na bilensie był 4 dni po tym jak skończył 2 latka w tedy mierzył 83 cm i ważył 10,5 kilo dziś ma dwa latka i dwa miesiące mierzy 86 cm i ważye 10,8 kilograma taka jego uroda rośnie cały czas więc nie ma się czym martwić :). Jak mówi Izabela są tego plusy mały bardzo wolno wyrata z ubranek :) a nóżkę ma malutką bo 22 rozmiar.

Ostatnia edycja:
Hej! Może będę się powtarzać, ale uważam, że każde dzieciątko rośnie i rozwija się w swoim tempie :) Nasz Janko akurat jest z tych "byczków", bo na bilansie ważył 14,600 i miał 92cm. Teraz trochę urósł, ze 2cm, a wagowo stoi. Stópkę ma 23-24 zależy od bucika :) Dzisiaj na przykład kupiliśmy mu trampki 23 z H&M (te same, co rok temu, bo się sprawdziły genialnie) i ma nawet luz ;)

Jutro dzień dziecka :D Macie jakieś plany?? Ja mam zamiar rozpieszczać moje małe szczęście do granic możliwości, będzie dzień robienia wszystkiego, a jeśli pogoda dopisze to pójdziemy na jakiś festyn na mieście pomalować buźkę i trochę poszaleć :) Oczywiście lody, wata cukrowa i jedzenie na mieście obowiązkowo!!

Witam, a ja cały czas podczytuje sobie BB a to już "tyle lat" minęło :-D
Malwi na bilansie dwulatka miała 12,100kg i 90cm ... wysoka po tacie (186cm) bo mama ma 163cm :-D Problemu z jedzeniem nie ma, jesli coś jej smakuje to zje mega ilość, a jak coś jej nie podchodzi to tylko podzióbie ale tragedii nie ma

hej dziewczyny my z Jankiem wczoraj byliśmy na badaniu kariotypu krew pobrana teraz czekamy miesiąc na wyniki i zobaczymy na czym stoimy i jak działać dalej z kruszynką. Wojtek nadal ubóstwia braciszka choć czasem widzę że jak karmię małego to mu się chce wskoczyć do mnie na kolana tak jak dziś ale tłumacze mu mowie co i jak opowiadam i opowiadam jak to było jak on był taki mały i o dziwo rozumie o co biega.
A co do jego wymiarów to na bilansie jak miał nie pamiętam a nie chce szukać książeczki bo śpią oba ale teraz ma 91 cm i 13 kg i wydaje mi się ze przez ostatni miesiąc dwa strasznie urósł a bucik nosi rozmiar 24

Oj to my na razie najmniejsi, może jeszcze Gabrys nadgoniMadiu ​u nas od początku do dziś było i jest mama cyca nie, albo mnie rozsmiesza bo podchodzi do nas jak karmie i mówi Jaś już nie chce i bach bluzka do dołu:-)

A jak wasze nocki?

reklama
Iza to że nasze maluchy są drobne to nie znaczy że będą zawsze niscy , brat mojego męża i tata dlugo byli najniźssi z rówieśników a dziś chłopy jak dęby i po przerastali większość.Znam osobiście sporo osób które były wysokie jako dzieci a dziś są średniego wzrostu bo w wieku dojrzewania się zatrzymali wzrostowo a niższe dzieci wystrzeliły w góre.Tak że wzrostem dziecka w Tej chwili nie ma się co martwić ani też zbytnio ekscytować (w sęsie że moje dziecko takie wysokie) bo różnie to może być.My za to naj chudsi jesteśmy :))

Madiu trzymam kciuki żeby rokowania były jak najlepsze :)

Do góry