reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

O rany, ale zaszalalyscie iloscia postow od wczoraj!

86 Ruda - ja mialam konflikt serologiczny z pierwszym dzieckiem (ja mam 0 rh- a on 0 rh+). Po urodzeniu dostalam zastrzyk AntiD, mam nadzieje ze podzialal! Inaczej sie troche spoce...

Kurcze, wy juz o imionach w drugim miesiacu? Do mnie narazie nie dociera, ze jestem w ciazy. Chc nie, rzucilam dzis palenie no i biore kwas foliowy od miesiaca. Jakos dziwnie mnie brzuch kluje od czasu do czasu, nie wiem czemu, pamietam, ze w tamtej ciazy tez mnie klul, ale to znacznie pozniej. Przeciez jest za wczesnie na powiekszanie sie macicy. Moze to ta blizna po cesarce tak mnie ciagnie?

Co do imion to ja nie mam pomyslu, chce cos co nei bedzie razilo ani w angielskim ani w polskim i nie bedzie strasznie popularne. Nie podobaja mi sie polskie imiona nadawane w Polsce z pisownia francuska czy angielska, i niecierpie spolszczanych imion angielskich (np dzesika czy wanesa) bo to mi traci patologia...ale inna rzecz, ze w kwesti imion sie nie dyskutuje i nie ustala z rodzina, bo w rodzinie kazdy ma swoj wlasny (i oczywiscie najlepszy) pomysl na imie. Uczona doswiadczeniem, nad imieniem pomysle jak poznam plec. W pierwszej ciazy bylam nastawiona na dziewczynke, a tu mlody zrobil mi psikus i mial jaja :D No i wszystkie imiona, ktore do 22tc znalazlam musialam wywalic i szukac meskich. Teraz najpierw poczekam!

reklama
Witam laseczki wieczorkiem ale dzis nadziergałyscie:szok: bezrobotne jestescie czy co??????:-D
a swoja droga same młoda z was dupeczki;-))))))))

Morrigan- ale mnie rozsmieszyłas tymi jajami hahha prawie z krzesła spadłam...... ja tylko mam narazie dla chlopca Ignaś ub Franek albo Wiktor bo corcia Ma Wiktoria a dla dziewczynki nie mam bo liczymy na chlopaka ehheeh

nie nadrobie was tyle napisałyscie kurcze........... ja nadal czuje sie srednio slabo mi duszno i niedobrze jem jak bym conajmnie po wycieciu migdalów byla..........

pamiętam Pinka jak ostatnio pisałaś, że nie możesz patrzeć na ryby, a ja się na nie rzucam. zapragnęłam dzisiaj taką wędzoną, ale co dziwne, jak poczułam jej zapach zaczęło mnie targać na wymioty:szok:

haahahhahh TARGAĆ no nie moge brzuch mi przez wasze teksty wysadzi ahahahah ja jak narazie rykom mięsku i wedlinkom mówie stop!!!! same pomidory ogórki i twaroze to wszystko jesli o kanpki chodzi........... reszta mnie odraża:-D

Scarletka- ja tak zerknełam na neta i wyczytalam ze wedzonych ryb sie w ciazy nie powinno jesc

podam ci linka poczytaj sobie bardzo fajna stronka

http://www.we-dwoje.pl/co;wolno;jesc;w;czasie;ciazy,artykul,1603.html

Ostatnia edycja:
a ja właśnie na wiele rzeczy mam ochotę, ale jak już poczuję zapach, to jest gorzej:-D

Ostatnia edycja:
morrigan to z konfliktem tak jak u mnie, tez mam nadzieje ze zastrzyk zadziala.

a macica moze sie juz chyba powiekszac w drugiej ciazy idzie to szybciej.

Ja w 1szej nad imieniem sie dlugo nie zastanawialam, ale jak juz zaczelam to chcialam Bartoszka bo juz od parunastu lat bardzo mi sie to imie podobalo i zawsze mowilam,ze jesli moj przyszly maz nie bedzie mial na imie Bartosz to chce synka o takim imieniu :-D

moj siostrzeniec ma wiktorek na imie

A ja dzis zdychalam wieczorem bo mi sie zachcialo sera smazonego z salsa..... i jako ze nie mialam tortilli w domu to zjadlam samo widelcem takiego mialam smaka...... a potem cierpialam :baffled: w sumie to dalej moj zaladek nie czuje sie najlepiej....

ide spac do rana moze przejdzie.

dobranoc :cool2:

:-D ale macie zachcianki ...
Ja też mam smaka na rybkę. Sa bardzo zdrowe i zawierają dużo kwasów Omega. A jesli chodzi oniebezbieczeństwo ze strony ryb w ciąży to jedynie te słodkowodne mogą zawierać larwy tasiemca ale to tylko jesli sa surowe...dobrze uwędzone i upieczone są bezpieczne ale ja i tak wole te morskie;-)

reklama
Do góry