reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Witajcie,
dziś byłam w pracy,bo koleżanka dzwoniła,że ma nową partię ubranek dla Ani:-) Było super,dzieci mnie obskoczyły i pytały kiedy wracam. W takich chwilach tęsknię za pracą zawodową... Jeszcze trochę pocieszę się chwilami spędzonymi w domu z Anią,a od września wracam...
Kolejna partia zupek zawekowana (pomidorówka z ryżem i kawałeczkami indyka). Nawet wyszło mi więcej niż ostatnio,więc nie będę musiała codziennie sterczeć nad garami dla Ani. Wystarczy,że ślęczę nad eMkowym i swoim obiadem:sorry2:

Pinka akurat na szydełku to mnie nauczyli robić,a na drutach nie...:unsure:

reklama
właśnie mam chwilkę na poczytanie. Zuza śpi, od paru dni zasypia bez marudzenia zaraz jak kładę ją do łóżeczka, coś się chyba temu mojemu dziecku poprzestawiało. Marudzi za to jak siedzi, chce cały czas stać na nóżkach, tylko że mój kręgosłup długo tego nie wytrzyma, tym bardziej, że od urodzenia małej mam z nim problem.
Też bym chciała umieć robić na szydełku.... ale nie potrafię i nie ma mnie kto nauczyć.:(

Dziewczyny co za dzien:szok:ja mam tak ciemno w domu jakby to juz noc byla, wieje i leje. Gdzie ta zima gdzie ten snieg?

Zuzia, Kasienka u nas tez bunt na jedzenie zwlaszcza w poludnie a niech tylko grudki beda to juz nic nie tknie, czyli miksuje:baffled:

Pinka mi by sie przydal ktos z takim powerem jak ty:tak:

Gabriel zasnal a wiec 45min. spokoju. A ze odiad zrobiony i w domu czysto to siedze na bb

chwila przerwy bo az mi sie w oczach mieni;-) z 90 oczek na hamak jest co dziergać he he he

Patris eeeeeee to ty zdolna jestes ja to sweterka nie umiem...a czapke juz robiłas kiedyś.........??

Izka- wcale takiego powera nie mam jak bym mogła to uwierz mi walneła bym sie do wyra i tydzień nie wychodziła....;-)

Spring- o widzisz ty umiesz a ja juz sie chyba nie naucze....ja tez obiadki gotuje góra na 2 dni.........

na weekend wpadaja znajomi będa u nas spać ciekawe jak to bedzie bo jeszcze nikt poza rodziną u nas nie nocował :shocked2:

i znów musze cos do jedzenia wymyslic..... i tak w kółko jak nie gary to mop.... ja chce wakacje.............

No wlasnie jak nie gary to mop. Dzis pol dnia stalam przy kuchni, bo malemu ugotowac obiadek, mezowi obiad do pracy (zabiera ze soba bo pracuje dlugo) no i cos na dzis. I codziennie to samo nie moge malemu zrobic zapasow, bo my ciagle probujemy co on moze jesc. Do tego posluchalam sie gadania ze czemu ja dziecku miesa nie daje, a zebym moze sprobowala moze nie zareaguje alergicznie. I dalam mu troszke mieska z krolika, to dzis jest do krwi podrapany mimo rekawiczek. Ale tu to juz jestem sama sobie winna bo mam mu nie dawac zadnych produktow pochodzenia zwierzecego. Mi tez jest szkoda ze on je tylko trzy produkty, ale babcie i dziadkowie to chyba mysla ze ja go extra trzymam na takiej diecie:tak:

hej kobietki:-)

ja tylko egoistycznie z opisem co u nas bo mam dosyc kompa...przez to że mam urwanie głowy teraz na uczelni...non stop jakies prace pisze i juz mi sie w oczach troi...:-(

Maciek mi sie troche przestawił i bogu dzięki....TYak jak zawsze przed 20 ju zspał to teraz o 21 15 idzie spac ale w związku z tym popudke ma o 8 30 wiec sie wysypiam jak dawno nie było mi to dane :-) super!!! w nocy budzi sie tylko na herbatke a kolo 6 mleko i spi dalej..
No i w dzien idzie spac kolo 13 i musze go budzic ok 16 a i tak nieraz jest ryk bo by jeszcze posapal...takze śpi raz a długo...
Rehabilitacji ciąg dalszy...we wtorek bylam z tesciowa...specjalnie ja tam zabrałam zeby widziała ze to nie sa jakies moje fanberie...a najlepsze jest to ze ona caly czas myslala ze to sa cwiczenia odchudzajace hahah:-D:-D co chwile mi powtarzała ze on przeciez taki gruby nie jest a aj sie zastanawialam o co jeje chodzi...Bosz ta kobieta mnie ciągle zadziwia...Teraz jak maciek tam idzie to tez go stymuluje do raczkowania itp bo naogladala sie w tym osrodku przypadków róznych...i jeszcze jak rehabilitantka powiedziala pare rzeczy na temat sprawnosci ruchowej to od razu tesciowka zmieniala zdanie...

Kurde...siostra mojego M jest 26 tc i podejrzewaja u niej hipotrofie płodu...Będzie miala dziewczynke...mała waży 500 g...może wiecie cos na temat tej hipotrofi co bym ja troche uspokoiła...

Pozdrówki Dziołchy:-)

Magula Ja miałam hipotrofii w 39 tc ale okazało się że usg się myliło i mały się urodził zdrowy :) Ale pietra miałam :).
Pinka czapki nigdy nie robiłam i nie wiem czy bym potrafiła :)

Moje dziecię też już spi..mam ambitny plan położyć się o 22 ale nie wiem czy sie spełni bo czeka mnie nauka..
Jutro wstajemy przed 8 bo na ćwiczenia jedziemy...Mama nadzieje że nie będzie wył jak ostatnio:-D

reklama
Pinka super uwielbiam sesyjki . ja robiłam synkowi zdjęcia :) tylko troszkę jak był większy . my rownież mamy problemy ze spaniem w nocy :( dzisiaj dałam przeciwbolowy lek może lepiej pośpi .
U nas szaro rownież deszczowo po prostu strasznie :(
maly juz spi a tu jeszcze mleczko ma zjeść :-D

Do góry