reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

:)równiez witam
Chcialam spytać może juz bylo pisane o tym ale macie jakies ciekawe pomysły na obiadki bo ja juz straciłam a chciałam cos nowego dać może akurat cos podopwiecie :)

reklama
Dobry wieczór ...
Wpadam tylko na chwilkę pochwalić się że Malwi zaczęła chodzić ... bawi się, bawi aż tu nagle podpiera się o stoliczek edukacyjny, dźwiga i myk po pokoju, a że mamy panele to jej ładnie szło :-) No i potem to już cały czas próbowała spacerować z tym stoliczkiem, taki pchacz sobie z niego zrobiła :-D
Tyle u Nas, czas trochę Was poczytać :tak:

lokata to mieliście niespodziankę co??? Super. Moja mała nie garnie się nawet do wstawania, taki mały leniuch z niej. Dziś poszła spać bez kolacji. Jak zajadła obiadek o 14 tak potem dałam jej banana ale całego wymiotowała. Zjadła tylko mała kromkę suchego chleba. Zawsze taka kochana do jedzenia, a teraz to chyba strajk....Mleka wcale... Moze to po trzydniówce tak??? nie mam pojęcia...

Witam

Dziewczyny czy wasze maluchy mialy bunt na jedzenie ?Hania od dwoch dni je tylko mleko z butli, nic innego nie mogę w nią wmusić ,zaczynam sie denerwować. Nawet , to co jadła z wielim apetytem nie weźmie do buzi (zaciska usta i kreci glową -nie).
Już nie wiem co robić.

Hey
Nie mogę sie obudzić, a wiec dziecko bawi sie odkurzaczem a matka na bb.

Spring ja ZPT zrobiłam na drutach szalik, pamietam zielony bo go nawet nosilam

Lokata gratulacje, Gabrys wczoraj zrobił tez sam takie dwa nieporadne kroczki ale ja to bym jeszcze chodzeniem nie nazwała, tylko już ładnie i dosyć długo sam stoi nie trzymając sie niczego

Idę wezmę sie za coś albo chociaż na spacer pójdziemy

Dzień dobry ...
Zuzia ... no niespodzianka ogromna ... w dodatku że od razu zasuwała z tym stoliczkiem po całym pokoju :-)
Zuzia, Kasienka ...A ten brak apetytu mozliwe że po 3dniówce albo jakieś kolejne ząbki się szykują ... Malwi tak miała kiedy wychodziły jej górne jedynki, nie chętna do jedzenia i nie chciała jeść tego co twardsze, ząbki wyszły i problem znikł. Może i u Was dziąsełka doskwierają i niedługo pojawią się dwójeczki.
iza ... u i nas leniwie od rana ... jakoś tak smętnie na dworze że nic się nie chce, ale jak tylko Mała wstanie to bedziemy szaleć i może mi sie oczy bardziej otworzą bo kawa nie pomaga.

Witam z szeroko zamkniętymi oczami.....:-D

Jak tak dalej pojdzie to bedę zasypiałą gdzie popadnie!!! roboty full ,pogoda znów senna a młody szaleje od kilku dni w nocy -zęby dają w kośc buuuuuuuuuu.....

Kokon już skończony !!!!!!!!! tylko zszyję i się pochwalę co za duco mi wyszło;-)) teraz hamaczek zaczynam;-))

Spring- my tez to w szkole mielismy he he he ja jeszcze na szydełku bym chciałą sie nauczyc....
alexandra- do sesji zdjęciowe noworodka jest mi to potrzbne...;-) bo ja sobie tak z nudów zdjęcia czasami klikam..
Lokata- gratki dla Maliwi nawet sie nie obejrzysz a sama ruszy wteren....

reklama
Iza żebyś wiedziała ręce opadają :/ Ja tak miałam jak chciałam małego zapisać do neurologa bo główki mi nie unosił mając koło 3 miesięcy to termin był za trzy miesiące więc zrezygnowałam a mały i tak za dwa tygodnie zaczął pięknie główkę unosić :). A na ortopedę z 6 tygodniowym malcem miałam czekać 1,5 miesiąca , więc poszłam prywatnie masakra jakaś , wizyta trwała 3 minuty w tym USG i 100 nie moja koszmar normalnie.
Marcia no właśnie na Kmińskiego mi kazali czekać do lipca ,a idę na Wrońskiego do Kliniki Alergologiczno- Kardiologicznej Szpitala Akademickiego bo u nich stosunkowo krótkie terminy bo już na 15 lutego :).
Pinka u mnie imprezka za dwa i pół miesiaća ale jakoś planów nie mam jeszcze trzeba powoli zacząć planować :) Na drutach ja też robię :) zrobiłam małemu sweterek a teraz dziergam szaliczek u mnie to rodzinne wręcz bo mama też robi na drutach a nauki na ZPT też pamiętam :). Uwielbiam te twoje sesje i niecierpliwością czekam na kolejną :). A u mnie właśnie jakoś się cofnął i jak jadł już gniecione tak teraz tylko miksowane na papkę ale myślę że to przez ząbki :).
Nela witaj ja też miałam być kwietniówką z pierwszych dni , ale mały się urodził pod koniec marca :)Nie można się obwiniać za coś co od nas nie zależy ale wiem że łatwo się mówi :)
Spring ja na początku próbowałam robić do słoiczków na kilka dni obiadków ale doszłam do wniosku że jednak mi wygodniej co dziennie świeże ugotować :).
Aleksandra witaj widzę że drugi Kacperak się pojawił na forum mój synuś też Kacperek :)
Zuza to przynajmniej trzydniówkę masz już za sobą u nas jak na razie jeszcze nie było :)
Lokata Wielkie gratulacje dla Malwinki mój jak na razie nawet sam nie stoi ale się rwie do tego strasznie co go próbuje posadzić w foteliku , wanience , łóżeczku to On nóżki prostuje i staje zamiast usiąść a teraz to jest na etapie przygotowań do raczkowania zawzięcie ćwiczy stawanie na kolankach i dźwiganie pupy :)Próbuje też samodzielnie usiąść z pozycji leżącej i nawet mu się prawie udało raz :)

U nas też buro , szaro i ponuro aż żyć się nie chce buuu :/Mały się bawi a ja się szykuje do wystawienia na aukcji jego ubranek bo już mi prawie z wszystkiego po wyrastał i przydałby się nowe ciekawe czy się uda sprzedać ?.

Do góry