reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam, przepraszam że się tak wtrącam w waszą grupę ale widzę że padł temat nocnego budzenia się. Moja córeczka urodziła się 30 marca jest na piersi i tez budzi się 2-3 razy w nocy na jedzenie a że należy do drobinek to jak tylko w nocy jęknie to ja zaraz lecę z cycem. I jak byłam ostatnio u lekarza na ważeniu to się go o to nocne budzenie i jedzenie w nocy popytałam. Powiedział mi że dziecko po 6 m-cu musi nauczyc się jeśc w dzień a w nocy spac i polecił mi książkę "Każde dziecko może nauczyc się spac" ANNETTE KAST-ZAHN. Co prawda jestem dopiero w połowie ale muszę powiedziec że jest mądrze napisana i dzisiaj mała obudziła się o 6.30! :tak:
Nie wiem na ile to przypadek a ile pomoc książki. W każdym razie może jakaś mamusia też bedzie miała ochotę przeczytac.

Miłego dnia życzę:-)

reklama
Dzień dobry!
W temacie nocnych pobudek: Alusia dziś pospała do czwartej. Przeważnie budzi się około pierwszej. Dawałam Jej tylko śladowe ilości swojego mleka. Ponieważ ostatnio stanęła z wagą zaczęłam znowu podawać w nocy też mm. A był czas (czerwiec, lipiec), że przesypiała 9 godzin.
Spring, gratuluję Wam medalu. To co, teraz igrzyska w Londynie? Szkoda, że Anulka tak za Tobą strasznie tęskni, może jest na etapie lęku separacyjnego? Do września na pewno się wszystko odmieni.
Ola, podziwiam Cię za organizację tak dużej imprezy na tak niewielu metrach. Mnie ostatnio wszystko przerasta, a kiedyś bardzo lubiłam podejmować gości.
Katjusza, jak dobrze, że z Małą lepiej.
Gratulacje dla wszystkich Raczkujących! Kiwaczki też zaczną lada moment.
Dobrego dnia.

Witam! Po południowo mamusie :) Wczoraj byliśmy u Pani Doktor z wynikami , posiew moczu ujemny mały jest zdrowy i Pani Doktor że taka jego uroda że długi i szczupły :). Był też warzony i mierzony , tak mi się dziecko rozszalało z wagą, że aż 60 gramów przez dwa tygodnie przybrał , waży 6410 a mierzy 72 cm i klata mu urosła o 1 cm też więc rośnie ładnie :). Za dwa tygodnie musimy , pójść do ważenia :/.

Ostatnio mi się budzi 4-5 razy w nocy nie wiem o co chodzi z tego raz je mleko a przy pozostałych po prostu się budzi ale nie chce ani pić ani jeść , jakiś skok rozwojowy czy coś?!.

Pogoda psia , szaro , buro , mokro i zimno a my musimy iść do sklepu po zakupy bo już nic nie mamy do jedzenia :/ nic ubieram się ciepło , folia na wózek i lecimy :).

A mój mały ani nie pełza ,ani nie raczkuje , z pleców na brzuch też się jeszcze nie przewraca :/. Za to z brzucha na plecy i na boki tak :). Jak leży na brzuchu i próbuje coś dosięgnąć to najpierw jedną rączkę odrywa i się giba potem drugą i giba się w druga stronę aż w końcu ląduje na plecach.Nie wiem czy On w ogóle będzie pełzał i raczkował bo ja nie pełzałam i nie raczkowałam tylko od razu zaczęłam chodzić :) No nic zobaczymy jak będzie ma jeszcze czas :).

Pabella Ja też mam 74/80 i też ma ABS na łydkach za miast na kolanach :/. Głosik oddany :)

Magula mój pediatra od początku obserwuje małego , kładzie na brzuszku i patrzy jak się zachowuje i twierdzi że mały się pięknie rozwija :) a też jeszcze nie raczkuje :). Tak Magula tak bywa że dziecko nie raczkuje tylko od razu chodzi ja jestem tego przykładem :)

Wierka to tak jak mój M też z każdą krosteczką u małego każe mi lecieć do lekarza , ale ja go hamuje trochę :), bo inaczej bym chyba musiała zamieszkać w gabinecie lekarskim :-D .Muszę tej plasteliny spróbować :)

Cesis,Magdzior wszystkiego najlepszego dla maluszków z okazji 8 miesiąca :)

Barbara
Ty to biedna jesteś jak nie urok to przemarsz wojsk :) , oby się nie rozwineło choróbsko :) To się obłowiłaś :)

Spring piękny medal :)

Katjusza zdrowia dla Natki , bidulka mała :)

Apistella
gratuluje ząbka i raczkowania :)

Darrem
książkę już mam i obowiązkowo przeczytam chociaż mój mały słabo przybiera i pediatra powiedziała że na razie ma jeść w nocy :/

Ostatnia edycja:
Witam środowo, buro i szaro...bleee:baffled:
Maciek powiedzial dzisiaj pierwszy raz Ma-Ma!!!:szok: ba-ba mówił juz wczesniej a ta-ta ani mu w glowie...Ale to słodkie jak tak powtarza mamamama:) jeszcze nie wie co to znaczy ale i tak słodkie:)

Dzisiaj obudził sie m€j pierdooołek 2 razy...Nie wiem o co chodzi...pewnie przez to ze kaszke wieczorem odrzucił...

W sumie to szybko w tej nocy zasypia i spi od 19 30 d 7 30 ale wiem ze to jedzenie nocne jest mu niepotrzebne...
Pozdróweczki:)

Patris moja mała też drobinka ma 6780 i 69cm. Od połowy sierpnia przybrała tylko 500g, ale mój lekarz twierdzi że taka jej natura:-) a z tym budzeniem to myślę że to bardziej z przyzwyczajenia niż z głodu.

a ja myślę że mimo wszystko mój budzi się z głodu ... Piter na prawdę jest łatwy w obsłudze i widać kiedy się budzi z głodu ... i w sumie póki co jego pobudka o 23-24 mi nie przeszkadza... dostaje 180ml mm i idzie od razu spać dalej. Bywa nawet dość często że przebudza się w nocy i nie jest to pobudka na jedzenie...ale udaje mi się z tym walczyć że po kilku sekundach zasypia dalej:-)

Patris twój mały jest jak córka mojej przyjaciółki, ma 6 m-cy i tydzień i już z nią po mieszkaniu chodzą, bo na brzuchu nie chce leżeć i nie chce raczkować. Wydawało mi się że to niezdrowe jak dziecko najpierw zacznie chodzić, ale skoro lekarze nic na to nie mówią to chyba mają rację :)
Spring ubawiłam się :) no i dzięki za mega spóźnione życzenia urodzinowe :p Za to poczęstuję się znów tym kiwi z suwaczka :D
Julia where are you?

Maja zasypia a Marcin zmierza do domu. Tak mnie dziś naszła refleksja, że dzięki młodej częściej się śmieję. Chcę żeby ona była szczęśliwa, więc się do niej uśmiecham i z nią się co dzień śmieję do rozpuku. I dzięki temu właśnie więcej radości we mnie. No, kto by pomyślał, że to kiedyś napiszę… W tv dziś Tap Madl, więc się zbieram poczytać jeszcze, myć się i zasiadam śledzić losy biednych dziewczyn… ;) Miłej nocy!

reklama
Dziecię wykąpane, lezy sobie i gada po swojemu zeby tyklko zwrocic na siebie uwage:) ale widze ze zaraz zasnie w pół słowie:-)
Czekam za rodzinka.pl i oczywiscie jak barbra za tap madl:) leje z tych lasek:-D

Spac mi sie nie chce wiec moze wyjde jeszcze z kumpelą ktora wrocila na tydzien z Belgii..te dwie godzinki Macko zostanie z babcia...tzn on bedzie spal:)
milego wieczorku!

Do góry