reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Spring, nonono... piekny medal ;-) Biedna Anulka :-( A kiedy ty wracasz do pracy?
Patik, to Zosiaczek chyba zaczął praktykować wcześniejsze zasypianie? Bo zawsze mi się kojarzyło, że twoje dziewczynki to harcują do późnej nocy? Ciekawa jestem co to wyjdzie z tych jutrzejszych pomiarów :-)
Barbra, eM to chyba odkupił się za wszystkie ostatnie humory, co? ;-)
Katjusza, biedna Natka, ale mam nadzieję, że temperatura już nie wróci
Apistella, z tego co widzę to nocne pobudki z płaczem są dosyć powszechne wśród maleństw, więc nie martwiłabym się tym za bardzo. Czasami jak mi się Gaba tak wybudzi to nie zdążę nawet dobiec do jej pokoju a ona już śpi. Gdzieś kiedyś czytałam, że dziecko w ten sposób może odreagowywać emocje z minionego dnia. Ile w tym prawdy, nie wiem?

A my z Gabrysią bierzemy udział w konkursie i będziemy baaaardzo wdzięczne za codzienne glosowanie :blink: Witaj w Krainie BoboVita

reklama
Pabella wracam do pracy dopiero 1 września 2012 roku. Ania będzie miała 1 i 7 m-cy:-) Mam nadzieję,że jeszcze jej się odmieni:tak: Głosik oddany:-)

pabella głos oddany :) Marcin trochę odkupił winy, ale wiesz... niesmak tego co było jednak pozostanie długo...
patik pasują bo byłam przy ich zakupie i mierzyłam na jego oczach czy na pewno dobrze leżą ;) Udanego wolnego dnia :)
spring gratuluję medalu dla Jasia :)
katjusza niech Natalka już wyzdrowieje, bidusia :(
apistella gratuluje trzeciego zęba córci i niech katar nie przerodzi się w coś poważniejszego
magula moja młoda jak od 2go czy 3go miesiąca przesypiała całe noce tak od miesiąca znów zaczęła się budzić w nocy i daję jej trochę (120ml) mleka. Myślałam, że "dwójka" z kaszką będzie ją bardziej sycić a tu taki zonk :/ Więc nie wiem o co chodzi. A tez zastanawiam sie czy można jakoś oduczyć nocnego jedzenia i jak długo dziecko może tak w nocy dojadać... Może któraś z Marcówek nam pomoże ;)

To i ja się wypowiem na temat raczkowania - Maja od dwóch dni szaleje po dywanie i w ciągu kilku sekund przemierza 4 metry pokoju. Najszybciej "biegnie" do pilota :) Aż ją nagrałam ku potomności.
Miłej nocy ja spadam do wyrka bo o 6ej trzeba wstać, plus nocna pobudka.

katjuszka jak dobrze że Natce przechodzi! oby tak dalej:-)
pabellka nie chcę zapeszać ale od dwóch dni dziewczynki wcześniej padają, jest to wprawdzie kosztem drzemek popołudniowych, więc Hania jest na wieczór zmęczona i kładzie się do łóżka bez cyrków. Zosia zasnęła ok. 20 ale już o 22 się obudziła - dostała dwa cycusie, trochę ją poprzytulałam i pobujałam na rękach i zasnęła dalej. Najważniejsze że się nie wybudziła w nastroju na nocne zabawy;-) głosik dla Was oddany:tak:
barbra brawa dla Majeczki za sprint za pilotem:-D Tobie życzę miłego dnia w pracy:-)

idę spać bo ledwo na oczy patrzę:sorry: dobranoc Marcóweczki

Cześć Lasencje,
jak tak piszecie o tych nocnych pobudkach to dochodzę do wniosku,że mam szczęście:tak: Ania budzi się dopiero między 5.00 a 6.30,więc mogę śmiało powiedzieć,że przesypia całą noc. I nie ma chyba wpływu na to,jakie mleczko się podaje-Ania pije jeszcze mleko dla dzieci od urodzenia (nie ma A.R. 2). Nie pije też dużo:standardem od niedawna jest 150 ml. Raz wypiła 180ml, ale nie wpłynęło to w żaden sposób na dłuższy sen. Więc chyba nie ma reguły. Po prostu jedne dzieci szybciej przesypiają noc,a drugie troszkę później.
A mnie natchnął wczoraj eMek barbry i przyśniły mi się w nocy nowe staniki:-D:rofl2: A tak w ogóle barbra : spóźnione życzonka urodzinowe;-)
Dobra,lecę do mojej Anulki,bo się obudziła...

Witajcie :)

U nas kilka nocnych pobudek to norma. Ja się chyba nie doczekam całej nocki przespanej. Ela zanim ja sie położę potrafi się 2 razy wybudzić, a potem jeszcze ze 3-4 razy. Pewnie dlatego poranna pobudka wypada o 7-8. Za to w dzień śpi w sumie ok. 1,5h i ma od 1 do 3 drzemek (Czasem jedna długa, czasem dwie lub trzy krótsze).

fifronka, to u nas to samo, niezliczona ilość pobudek, ledwo widzę na oczy :baffled: nie mogło zostać tak, jak wczoraj? :confused:czyli 2 pobudki na jedzonko ehh...

magula, no to rzeczywiście wygląda na alergię, to możesz się tylko cieszyć, że nie ma na nic więcej, a mleko z apteki wychodzi taniej niż normalne ;-)

Dzień dobry :-)
Jeśli chodzi o spanie, to my powoli dochodzimy do 12godzinnego snu. Gaba pada teraz kolo 19.30 i wstajemy o 7, żeby zdążyć na 8 do żłobka. Czasem przebudzi się w nocy, ale dosłownie na minutę, żeby napić się wody, więc ja nie liczę tego jako pobudki :-)
Spring, ty to masz sny... :-D
Fifi, ty też się kiedyś się wyśpisz ;-) &&&&&

Nieśmiało przypominamy naszą prośbę o glosowanie na Gabrysiowie hektary :rofl2:

reklama
Witam się i ja:-)

U nas liczba pobudek jest zależna od tego co pije... gdy jest na samym cycu od 19.30 wtedy pobudki murowane co 3h. Ostatnio mamy taktykę 19.30 cyc; budzi się koło 23 wtedy MM i potem 5-6 cyc. Tak więc nie jest źle. A w dzień zazwyczaj 3 drzemki a ich długość zależna od intensywność zajęć i zabaw:-)

Do góry