reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Cześc Laseczki!

Mnie znów kilka dni nie było:zawstydzona/y: Sorki, ale ostatnio czuje sie tak beznadziejnie...Mdli mnie gorzej niz kiedykolwiek- masakra!

Co do badań prenatalnych- sporo o nich wiem, bo na studiach to miałam i powiem tak: osobiscie polecałabym tylko tym mamom, które sa zdecydowane usunąc ciążę, gdyby wykryto wade. Sam test Pappa nie daje zadnej pewności. Zeby sie upewnic trzeba zrobic badania inwazyjne, a na te mało kto sie decyduje, bo sa związane z pewnym ryzykiem. Wiec po co sobie to robic i zasiewac ziarnko niepewności? Stresowac sie całą ciążę?
Hej dziewczyny
Nie do końca się zgodzę - jeśli wychodzi cos nie tak w aminopunkcji (czyli badaniu inwazyjnym) masz czas się przygotpwać do pewnych rzeczy, przeorganizawać niektóre sprawy, np. zmienić szpital, lekarza, dowiedzieć sie na co sie przygotować. A to ważne. W przypadku wad genetycznych towarzyszom im często wady serca czy układu nerwowego które można korygować, czesem jeszcze w łonie matki czasem w pierwszych dniach życia, stąd np. ważne jest miejsce porodu.

Ostatnia edycja:
reklama
Czekam do jutra rana. Jak nie przestanie to jade na izbe przyjec. Narazie nie ma boli brzucha, ide wlasnie sie wykapac i polozyc do lozka. Wlasnie wiem ze przez odbyt bada sie dziewice. Dziewica nie jestem wiec troche dziwna sytuacja. Lekarka nic nie mowila procz tego ze mam zapalenie i mam brac leki i witaminy i zglosic sie do niej 19 sierpnia.
Milego wieczorku Wam zycze ide sie polozyc bo oczy mi sie zamykaja.

Hej, my po wizycie:-), termin z USG pokrywa się z OM:tak: a z wyliczeń doktora wychodzi 22 marca ale ja miałam cykl 30 dniowy więc i tak 24-25 wychodzi:-p:tak:. Maleństwo ma 14mm a serduszko mocno bije, gin mega przyjemny, wzbudza zaufanie:tak:.

Hej, my po wizycie:-), termin z USG pokrywa się z OM:tak: a z wyliczeń doktora wychodzi 22 marca ale ja miałam cykl 30 dniowy więc i tak 24-25 wychodzi:-p:tak:. Maleństwo ma 14mm a serduszko mocno bije, gin mega przyjemny, wzbudza zaufanie:tak:.

To wspaniale!!! Gratuluje 14mm człowieka:)))))

Ola odpoczywaj i wrazie jakich kolwiek wątpliwości do szpitala!!!

Dziewczyny po jakim czasie brania bromegronu (nie pomyliłam??) można się starać i może coś wyjść???

No to gratulacje :-D Mi też się pokrywają te terminy. Wiem jaka to radość wiedzieć, że wszystko jest ok, maleństwo się rozwija a serduszko bije :-) super!

Marta1981: Gratuluje! Super nowiny!

Ola4: odpoczywaj i jesli krwawienie nie ustapi, szybciutko do szpitala. Co za paskudne babsko z tej ginki :szok:

Choc moja tez nie lepsza:no: Moj staly ginek ma jakies problemy zdrowotne, wiec wybralam sie do pani na zastepstwo. Poszlam na badanie a ona przywitala mnie pytaniem: "Chce pani to dziecko zatrzymac?" :szok: A moge zostawic i odebrac po porodzie? :wściekła/y: Dodam, ze ani slowem nie wspomnialam o usunieciu ciazy.
Nastepnie przebadala mnie krotko bez jakichkolwiek emocji, zrobila USG (trwalo chyba cala minute) i kazala sie ubrac. Pozniej zaczal sie wyklad na temat ryzyka ciazy w moim wieku, wszystkich badan, ktore powinnam dodatkowo wykonac (jestem ubezpieczona prywatnie, wiec oczywiscie lista "koniecznych" badan jest duuuzo dluzsza niz na kase chorych). W momencie kiedy zapytalam, czy wszystko jest w porzadku, powiedziala, ze do tej pory tak. Ok, w takim razie nie chce badan. Tutaj zaczal sie bardzo niemily etap wizyty, dowiedzialam sie, ze to nieodpowiedzialne i jak ja sobie wyobrazam wychowanie dziecka, jesli juz teraz zachowuje sie jak nastolatka :szok:
Opuscilam gabinet zaszokowana, jak chyba jeszcze nigdy w moim zyciu. Dzisiaj dostalam rachunek za to badanie, ubezpieczalnia sie na pewno ucieszy :wściekła/y:

marta ale się cieszę, a widzisz i wszystko gra! buziaki słodziaki dla ciebie!:)
Poziomki mój gin sam na bromgeron wpadł, dużo się wcześniej o nim naczytałam i wiedziałam, że ginkowie przeważnie go przepisują. Starać kazała się starać w trakcie brania. brałam go 2 cykle od 5 dc -20dc. zaciążyłam za obydwoma razami, ale pierwsza ciąża się nie utrzymała
maya jestem w szoku po przeczytaniu twojego wpisu:/ nie wiem jak można tak potraktować pacjentkę, kobietę w ciąży. jedyna rada, zmienić lekarza, bo ja sobie nie wyobrażam każdej wizyty przebiegającej w ten sposób
ola twoja lekarka też aparatka, ech ci lekarze:/

Ostatnia edycja:
Czekam do jutra rana. Jak nie przestanie to jade na izbe przyjec. Narazie nie ma boli brzucha, ide wlasnie sie wykapac i polozyc do lozka. Wlasnie wiem ze przez odbyt bada sie dziewice. Dziewica nie jestem wiec troche dziwna sytuacja. Lekarka nic nie mowila procz tego ze mam zapalenie i mam brac leki i witaminy i zglosic sie do niej 19 sierpnia.
Milego wieczorku Wam zycze ide sie polozyc bo oczy mi sie zamykaja.

czasem bada aie przez odbyt w pierwszysch tygodniach ciąży, choć to metoda stara i żadko już stosowana

Marta1981: Gratuluje! Super nowiny!

Ola4: odpoczywaj i jesli krwawienie nie ustapi, szybciutko do szpitala. Co za paskudne babsko z tej ginki :szok:

Choc moja tez nie lepsza:no: Moj staly ginek ma jakies problemy zdrowotne, wiec wybralam sie do pani na zastepstwo. Poszlam na badanie a ona przywitala mnie pytaniem: "Chce pani to dziecko zatrzymac?" :szok: A moge zostawic i odebrac po porodzie? :wściekła/y: Dodam, ze ani slowem nie wspomnialam o usunieciu ciazy.
Nastepnie przebadala mnie krotko bez jakichkolwiek emocji, zrobila USG (trwalo chyba cala minute) i kazala sie ubrac. Pozniej zaczal sie wyklad na temat ryzyka ciazy w moim wieku, wszystkich badan, ktore powinnam dodatkowo wykonac (jestem ubezpieczona prywatnie, wiec oczywiscie lista "koniecznych" badan jest duuuzo dluzsza niz na kase chorych). W momencie kiedy zapytalam, czy wszystko jest w porzadku, powiedziala, ze do tej pory tak. Ok, w takim razie nie chce badan. Tutaj zaczal sie bardzo niemily etap wizyty, dowiedzialam sie, ze to nieodpowiedzialne i jak ja sobie wyobrazam wychowanie dziecka, jesli juz teraz zachowuje sie jak nastolatka :szok:
Opuscilam gabinet zaszokowana, jak chyba jeszcze nigdy w moim zyciu. Dzisiaj dostalam rachunek za to badanie, ubezpieczalnia sie na pewno ucieszy :wściekła/y:

Dobrego gina to ze świecą szukać!! Spotkałam duuzo ginów w swim życiu i tylko 1 ginka była normalnym lekarzem. Cała reszta to nie miłe, zarozumiałe,i okropne babska które nie zawsze wiedzą o czym mówią!! O wiele łatwiej trafić na kompetentnego i uprzejmego gina(faceta)

reklama

super ,ze wszystko dobrze. No i jaki dzidzius juz duzy ;-):-)

Rzeczywiscie na dobrego gina chyba ciezko trafic.
Ja chodzze do tego co w poprzedniej ciazy, i mam nadzieje ,ze tym razem rowniez bede zadowolona.
Ale u kobiety-ginekolog jeszcze nigdy nie bylam i jakos nie mam ochoty sie wybrac....
wiadomo,ze to nie regula,ale czesto slysze niezbyt pochlebne opinie.

Ostatnia edycja:
Do góry