reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

wezwana do tablicy przez Asco melduję się:-D co u nas? Hania pokazuje na każdym rogu swoje różdżki...walczy o swoją niezależność, więc teksty w stylu " zostaw mnie w spokoju, nie dotykaj, ja chcę , ja muszę, ja sama" są na porządku dziennym, a mnie coraz bardziej brakuje cierpliwości:( nie mam zupełnie pomysłu na podejście do niej...niani dzisiaj też się dostało, i Hanka się obraziła na nią, bo chciała samopas biegać po placu zabaw, a ta jej nie pozwalała...Zosia w ciągu dnia złote dziecko - (oprócz zasypiania na drzemki), ale wieczorami jest kłopot z zaśnięciem i twardym snem - zasypia około 23, czasami uda się trochę wcześniej, a czasami wypadnie jeszcze później:( a sen po kąpieli po prostu traktuje jako drzemkę i już! nie wiem jak to zmienić:( dzisiaj pierwszy raz Zosieńkę wsadziłam do huśtawki w naszym małym ogródku i wyglądała na mega zadowoloną, a z form domowej rozrywki wybiera pełzanie po panelach. Materac jest za mały, koce też są bee, w kojcu ryk - najlepiej wyjść na wolną przestrzeń, wchodzić pod stół, krzesła, dopierać się do moich klapek i innych mało smacznych rzeczy! Czas przy dziewczynkach biegnie jak szalony, przez co tracę rachubę jaki dzień tygodnia mamy. Ciągle wierzę że uda mi się wygrać w totka i ze spokojem pójdę na wychowawczy, ale póki co nic nie zapowiada takiej zmiany...dzisiaj w ramach dnia chłopaka zrobiłam a'la torcik i już niewiele zostało hi hi

wierka ale u Was ciepło:-) nic tylko się stroić w te sukienki i spódniczki;-)
Asco ja mam dla Zosi na zimę spodnie na szelkach plus kurtka, i jedne spodnie narciary - to mam po Hani i nie będę kupować nic nowego, ale myślę że kombinezon jest wygodniejszy!
magdzior powodzenia w pracy!!! na pewno dasz radę:-)
alamiqa wierzę, ze Twoja determinacja pomoże Alusi szybko nadrobić wszelkie zaległości! trzymam kciuki!!!!
papcia udanego weekendu! dajcie sobie z emkiem całusa na zgodę i jedźcie razem!
spring ale miły ten Twój teść! Anulka zaopatrzona że ho ho:-)
ola ach zazdroszczę tego morza...ja mogę jedynie kamerkę sobie włączyć i pomarzyć ;-)

reklama
Witam weekendowo :-)
Maksiu poszedł na drzemkę, a ja piję kawę. M kąpie psa i zaraz go zaprowadzi do fryzjera. Ciekawe jaką fryzurkę wyczarują mojemu kołtunowi? :sorry2: Po tym jak Milka była u niej pierwszy raz, kobitka zmądrzała i tnie w zależności od stanu pieska 60-70zł hehe jak byliśmy pierwszy raz było za każdego 50zł. Ale co ja poradzę, że ma takie niesforne futro, że targa się zaraz po uczesaniu? Szału z tym dostawałam, potrafiłam ją czesać 2h dziennie, a ona się otrzepała i znów była cała poplątana. Teraz jej wcale nie czeszę :dry:

Jedziemy dziś kupić dywan, bo koc już się nie sprawdza przy raczkującym dziecku. Gniecie się i w rezultacie mały się rusza po zimnej podłodze.

patik, też myślę, że kombinezon lepszy, mam dla Maksia kilka :-) a Hania się strasznie buntuje, siły życzę;-)

papcia, oby zatęsknił ;-)

Już nie wiem co która pisała, więc przepraszam, ale nie odpiszę wszystkim.

Udanego weekendu mamusie!:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Hello
witam się i uciekam.Chce wstawić szybko obiad i nie ma nas:-) Przeczekam tylko południe bo ma być upal 29*C.Kto by pomyslal 1-wszy pazdziernik a tu taka piękna pogoda
patik Hania pewnie przechodzi teraz etap niezależności:-) a Zosiaczek no cóż koc dobry na chwile;-) a z tymi klapkami to nie wiem co oni sobie upatrzyli ale Jamie tylko czeka żeby się do moich dobrać:tak:
ewe dla Ciebie tez:tak:
koncia powodzenia przy kupnie dywanu

witam i o zdrowko pytam bo u mnie jak zwykle do bani....maly juz spi ciekawe czy juz na noc..czekam na emka i tez bede zamulac w sumie caly dzien przesiedzialam w domku......koochane co nas tak malo ostatnio??

Koncia no tak to jest czasem ludziom brakuje taktu , faktycznie jest to przyjemne :) Co do posiłków to u mnie to samo jest :) Ja nie raczkowałam i jakoś nic mi nie jest :)

Alamiqa dużo sił i postępów w rehabilitacji :**

Julia mnie to znowu ostatnio głowa na okrągło boli nie mocno ale taki upierdliwy ból , obyś się wreszcie lepiej poczuła :**

Wierka
wszystiego naj dla Jamiego z okazji pół roczku my skończyliśmy w czwartek :)Nawet mała impreza była :)

Mały już śpi :) My dziś zrobiliśmy sobie całą rodziną wycieczkę na Bielany do Tesco :) Pogoda była piękna aż chce się żyć :) Ja kupiłam małemu na zimę kombinezon z odpinanymi bucikami i rękawiczki wydaje mi się być najpraktyczniejszy :) A dziś kupiliśmy śliczną kurteczkę zimową :) Jeszcze tylko bodziaki , pajacyki do spania , rajstopki , ze dwie bluzeczki z długim rękawem i czapeczka zimowa , szaliczek chcę sama zrobić na drutach ,no i dwa sweterki babcia a moja mama ma zrobić na drutach :) i będziemy gotowi do zimy :)
We wtorek mamy szczepienie ostatnią dawkę WZW zobaczymy ile mały przybrał :)

Ostatnia edycja:
Czołem!
biggrin.gif

U nas też dziś było bardzo ciepło,więc postanowiliśmy uczcić 7 miesiąc życia Anulki i pojechaliśmy na działkę moich rodziców. Było super,mała uwielbia być na świeżym powietrzu, o Jasiu-nie wspomnę
biggrin.gif
Szkoda,że jesień puka do drzwi...(nie cierpię jesieni i zimy). Na obiad zrobiłam zapiekanki z kiełbasą, pieczarkami,papryką i żółtym serem. Były pyszne,ale do tej pory czuję je w żołądku (raczej nie powinnam jeść cieżkostrawnych dań).

Wierka naj,naj dla półrocznego Jamiego
biggrin.gif

Patris super,że się tak obłowiłaś:-D:-D

Dobry wieczór!
Od wczorajszej nocy walczę z okropną migreną. Cała piękna sobota spisana na straty. Malutka nawet dziś dostała wycisk na prywatnej rehabilitacji, jutro dajemy Jej odpocząć.
Dziękuję Wam, Kochane za słowa otuchy. Bardzo się przydają.
Spring, Julia, pytałyście dlaczego tak wcześnie urodziłam. Od piątego miesiąca miałam problem z niewydolną szyjką. Założyli mi w narkozie szew podtrzymujący, który, niestety, po dwóch tygodniach puścił. W ostatniej chwili zaszywali ponownie i potem jako powikłanie wdała się infekcja, odeszły wody, no i trzeba było ciąć...
Spring, ucałuj Anulkę z okazji 7 miesiąca.
Udanej niedzieli.

reklama
Wierka dzień w dzień staram się podczytywać forum, ale z odpisaniem już gorzej, bo nie mam na to siły. Nie wiem skąd wy bierzecie power…
Papcia spokojnie, na pewno zatęskni! Spokojnego weekendu!
Julia szkoda gadać, od końca sierpnia jest jakaś zawiesina między nami, nie możemy się dogadać kompletnie.
Spring dla Ani buziaki z okazji 7 miesiąca!

Po siedmiu latach przerwy zobaczyłam się dziś z siostrą. Na widok mojej kuzynki młoda zapłakała rzewnie natomiast jak zobaczyła moją siostrę i siostrzenicę to banan na buzi zaraz po przebudzeniu, ciekawe od czego to zależy ;) Potem pojechałam na grilla do mojej przyjaciółki, zjechała tam też nasza wspólna koleżanka ze swoją 4-miesięczną córą. Było wesoło jak jedna od drugiej zaraziła się płaczem a chwilę później jeszcze w pobliskim apartamentowcu usłyszałyśmy dwóch płaczków ;) Ogólnie dzień zaliczam do UDANYCH. Dodatkowo rano młoda pozwoliła i pospać do 9:30 (pomijam godzinną pobudkę od 5 do 6) a jak odsłoniłam okno to zobaczyłam przepiękną pogodę. Tak powinna wyglądać każda sobota :)
Zmykam przed TV, potem książka przed snem i lulu. Miłego wieczoru!

Do góry