reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Hej:-)
u nas na razie szaro i chłodno,buuu moze bedzie lepiej;-) dzis jade z mała do cioci,ja jej zrobie włosy a oni napatrza sie na Małgoske bo nie widzieli jej ze dwa miesiace:tak:
piszecie o sprzataniu,mnie to chyba jutro czeka,musze umyc okna itd,eM przyniosł ciuszki dla niuni od kolezanki z pracy wiec trzeba bedzie znowu prac;-)
Futrzak u nas to samo:tak: Goska cicho=ciumkanie przez nia psiej poduszki:-Dmiłego wyjazdu;-)
Koncia dobrze ze nocka lepsza i ze działa gripe water,u nas to jednak nie był brzuch bo teraz tego jej nie daje a nocki lepsze
Kika ja ostatnio na stronkach bv,h i g poszukałam co maja fajnego czy nowego i wypisałam na kartce a potem poszłam do tesco,i co? niby duzy wybor a z tych fajnycjh rzeczy nic nie było:-(
Katka i co chatka na błysk?;-)
Asco dobrze ze oczka zdrowe:tak:

pogoda tak dziwna ze codziennie mam problem z wyborem ubrania dla małej:dry:

miłego dnia babeczki:-)

reklama
wredniak miałam Ci właśnie proponować czy nie ma możliwości przeniesienia się do innej przychodni a jesli jestes z tamtej zadowolona to chyba już postanowione:-)
ola dzisiaj ja Tobie słoneczko przesyłam:tak: Co do ubierania to u nas zrobiło się cieplej i z rana jak odwożę Sammiego do szkoły to Jamiemu ubieram body a na to śpiochy i jest ok.

Tylko pytanie czy śpiochy to nie obciach tak nosić poza domem?

koncia - tylko że pies dziś przyniósł małemu swoją kość wieprzową... :/ :-)

wierka - my pajacy po za domem nie nosimy ... tu nie chodzi o obciach bo mam w nosie co inni ludzie myślą:-) ale mój eMek mówi: skoro mamy tyle fajnych ciuszków to z nich korzystajmy :-) no więc korzystamy:-D

wredniak
- pewnie że zmieniaj przychodnię! to nie do pomyślenia żeby tyle czekać w kolejce na szczepienia! my zawsze jestesmy umówieni na konkretną godzinę i chyba jeszcze nigdy nie czekaliśmy dłużej jak 10min

qrde, zwykły weekendowy wyjazd do wawy ...a przy małym dziecku to nie lada wyprawa! :-D hehe:-)

Ostatnia edycja:
Futrzak respect za taką wyprawę !! Pozdrów stolicę ;)

Ale mnie tu nie było ;p Tylko podczytuję sobie, a zamiast odpisywać, to muszę już siadać do pracy albo zająć się Jankiem..
Wpadłam tylko pochwalić się moim 9,5kilowym szczęściem, bo dzisiaj się zważyliśmy przed szczepieniem :D

A poza tym to piękny mieliśmy wrzesień prawda? :) Pozdrowionka!!

Futrzak respect za taką wyprawę !! Pozdrów stolicę ;)

Ale mnie tu nie było ;p Tylko podczytuję sobie, a zamiast odpisywać, to muszę już siadać do pracy albo zająć się Jankiem..
Wpadłam tylko pochwalić się moim 9,5kilowym szczęściem, bo dzisiaj się zważyliśmy przed szczepieniem :D

A poza tym to piękny mieliśmy wrzesień prawda? :) Pozdrowionka!!

Prawda:-)

Dzięki dziewczyny, kwestionariusz już wypełniłam i się przenosimy.
Odebrałam też wyniki badań Gabi, chyba są w porządku.
Tylko czemu to moje dziecko, nie chcxe tak jeść?
grrrr :-)

Malinka - 9,5kg? nieźle :) ponad 2 kg różnicy między moją :-)

wczoraj rano padł nam komputer :-( na szczęście dzisiaj pożyczyłam sprzęt od siostry, bo CV muszę porozsyłać, ale od jutra nie wiem do kiedy będę odcięta od netu
Nadrobiłam wszystko, co napisałyście, a było tego jak za starych dobrych czasów ;-) Sierota jestem, bo nie odpowiadałam na bieżąco i teraz nie pamiętam co komu miałam odpisać:zawstydzona/y:
Z Gabrysią trochę lepiej. Nawet zaczęła z powrotem się uśmiechać..

Pabellka cieszę się,że Gabrysia zaczyna zdrowieć:tak: Zobaczysz,że z każdym dniem będzie lepiej;-)

Kika
wczoraj byłam z Anią u lekarza,bo miał ją posłuchać; z przodu słychać jeszcze delikatne szmery,na pleckach-Ok. Inhalacje mamy nadal utrzymane (2xdziennie+Pulneo+Debridat); w przyszłym tygodniu znów mam podejść...

Futrzak ja jeszcze nigdy nie byłam w W-wie.... nawet chciałabym sobie pozwiedzać niektóre miejsca (np. Złote Tarasy:-D:-D:-D)

Dobry wieczór ...
koncia
... staram się codziennie sprzątać (kurze, podłogi na mokro itd) ale czasem odpuszczam sobie i robimy dzień leniwca ... mój eMek wychodzi z Małą po 10 (o ile nie jest w pracy) a ja wtedy radio i tanecznym krokiem ogarniam :-D I też wolę kiedy nikogo nie ma w domu.
wredniak ... dobrze że przenosisz Gabi do innej poradni, widocznie ta druga bardziej Jej przypadła do gustu
wierka ... śpiochów nie używamy, nie lubie ich. Wolimy pajacyki ale to też przeważnie w domu, no chyba że na jakiś szybki spacer to wtedy zakładamy welurowy pajacyk.
malina ... no to masz co nosić ... masz rację, śliczny wrzesień mieliśmy tego roku :tak:
pabella ... dobrze że Gaba ma się już lepiej!

A u Nas dzionek bez eMka bo miał dyżurek. Mała znów po południu zrobiła sobie 1,5h drzemkę. Już drugi dzień z rzędu taka dłuższa drzemka ale i wczoraj i dzisiaj połozyłam się obok niej i spałyśmy razem. Czy to powód że śpi dłużej przy mamusi niż sama w łóżeczku ? Później spacerek i odwiedziliśmy plac zabaw, Malwi zaglądała z wózka na bawiące się dzieci i miała z tego powodu niezłą frajdę ;-)
Kurde, tak sie zastanawiam bo ostatnio szczepienie mieliśmy 30.08 i następne powinno być po 6 tygodniach ... a my mamy termin na 25.10 czyli po 8tygodniach. :baffled: Wy też tak macie?

reklama
lokata, szczepienie ma być minimum po 6 tygodniach a nie dokładnie po 6, także jest ok :-) My byłyśmy na szczepieniu 1 sierpnia i następne mamy zaplanowane na 6 października

Do góry