reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Dzien dobry
witam się i idę szykować mojego szkolniaka.Zapowiada się dziś piękny dzień,słońce za oknem i banan na buzi:-) Milego dnia Mamuśki

pabella
zdrówka dla Gabi,mój m tez teraz na popołudnia chodzi ;-)
ola wczoraj wyczarowałaś mi pogodę i słońce zaraz wyszło :tak: thank you
julia Jamie gaworzy rzadko jedynie pluje i prycha i do tego mówi 'aaaaaaaa' i to tyle:-)
wredniak pochwal się jak wrócisz z wazenia

Witam dziewczyny u nas nocka taka sobie dwie pobudki :) Wczoraj byliśmy w Carrefour i kupiliśmy małemu kombinezon zimowy za 34.99 ładny nawet :) Tylko jakąś zawyżoną rozmiarów kę mają , mierzyłam mu rozmiar na 9M to był w sam raz a ma przecież dopiero 6M prawie i kupiłam na 12M w końcu :)

Pabella U nas tak jest z dorosłymi że jak nie ma miejsca już do lekarza to można każą przyjść i może Pani doktor przyjmie albo do innego lekarza iść :) Nie wiem jak z dziećmi bo mój mały jak do tej pory od pukać w nie malowane nie chorował :). A zdrowe dzieci przyjmują we wtorki od 14 na szczepieniach bo w tedy niema ludzi żadnych w przychodni :) O właśnie muszę małego zarejestrować bo musimy iść na szczepienie w przyszłym tygodniu :).

Julia może wreszcie się poczujesz lepiej :) Co się przejmujesz grunt że dobrze się bawiłaś :). mój zaczoł gadać bardzo wcześnie bo jak miał jakieś 2-3 tygodnie to były pierwsze samogłoski ,a jak skończył 1,5 to już zaczął pierwsze sylaby wymawiać typu ma, ba, bu ,mo itp też już wymawiał :) A teraz nawija od rana do wieczora chyba że śpi ;-) i tylko sylabami , różne zbitki z nich tworzy , mata , tama itp , czasami wydaje sobie tylko znane dźwięki , piszczy , skrzeczy , pokrzykuje , słowem gęba mu się nie zamyka :)Raz udało mu się nawet za świergolić jak ptaszek i nawet to nagrałam :). Co dziennie robimy tacie papapa na do widzenia i dwa dni temu zaczął mówić sobie "papapa".

Patik,Spring jak sadzam małego na kolanach to siedzi ,sam nie siada , a jak go posadzę to też się przewraca na boki albo do przodu.Ale wczoraj siedział po między moimi nogami sam trzymając się rączkami moich palców a potem puścił palce jedną rączką się podparł a drugą objął za kolano i tak sobie siedział samodzielnie ale byłam dumna :) A jak łapie go za nadgarstki to pięknie się podciąga i siada :)

Wredniak mój mały też prrrr robi :) Moje dziecie nie wpadło jeszcze na to że można się czegoś złapać i podciągnąć :)

Ostatnia edycja:
Futrzak myślę,że jak dziecko samo rwie się do takiej formy siedzenia to chyba nie ma w tym nic niedobrego; Ania swego czasu tak bardzo pochylała się do przodu,że nawet zaczynała płakać,więc sam sygnalizowała mi,że ta pozycja nie jest dla niej komfortowa. Teraz siedzi pochylona do przodu bardziej stabilna i ta pozycja jej odpowiada,więc na siłę jej też nie kładę:-)

Papcia, madzik wszystkiego naj dla Lenki i Helenki:-D;-)

Ostatnia edycja:
Napewno dam znak po ważeniu, mam nadzieje, że ładnie przybrała :-)

Kot jest siostry, przyjechała z 3 miesięcznym synkiem do nas na miesiąc ;-) ale kot dziwnie omija nasza Gabi hihih

Wiecie co? dzisiaj opuścimy łóżeczko o jedno pięterko niżej, bo Gabi jak siedzi w łóżeczku, łapie się rączkami łóżeczka i próbuje wstać, wczoraj siedziałam na fotelu obok, patrzę a ona trzyma się mocno łóżeczka i klęczy! aż mnie zamurowało,bo mogłaby wylecieć, a przecież jak się bawi w nim to ja nie jestem cały czas obok, tylko robie inne rzeczy, także u nas chyba przyszedł czas na obniżenie :-D

My jedziemy w weekend do galerii na zakupy, mam nadzieje, ze kupie Gabi kurteczkę zimową i spodenki, buciki. teraz kupiłam na allegro 2 płaszczyki na jesień, trochę zaszalałam, ale używane i tanio więc jakoś przeszło :-)

hello

cudne słonce i cieplutko u nas wiec pralka od rana sie kreci.... ja póki mały spi musze przygotowac sie do sesji robie opaseczki i spódniczki he he he...

Spring- wczoraj jak odbierałam Wikunie to juz nie płakała pani nauczycielka mówiła ze było super cały dzien sie bawiła:tak: dzis maja zdjecia i szła mega dumna:-p mam nadzieje ze kryzys powoli mija.....

ok lece bo mnóstwo zajec mnie czeka...

wredniak - mój nie siedzi ani nie klęczy ale obniżylismy mu już materacyk z 1,5 tyg temu:-) gdyż potrafił się złapać wierzchu łóżeczka i wystawiać główkę ponad szczebelkami :-) więc pomyślałam że chwila moment i może się podciągnąć i wypaść...

Pralka już jedno pranie wiruje,drugie naszykowane a następne w vanishu czeka w kolejce:-)

wredniak/futro u nas tez już nadszedł czas na obniżenie łóżeczka,bo Jamie podnosi główkę ponad szczebelki,śmiejemy się ze radarek wystawia by obczaić co się w pokoju dzieje
patris chrupki kukurydziane zrobiły u nas furorę
pinka już widzę jak tam Wiki będzie dziś do zdjęć pozować

Nie pisałam wam ostatnio jaka miałam przygodę.Pojechałam w weekend do polskiego sklepu a tam są tylko 2 miejsca parkingowe a ze były zajęte to stanęłam obok,gdzie nie wolno:zawstydzona/y:.Na 5 min pomyślałam,nic się nie stanie.Rzeczywiscie byłam tam 5 może 8 min wychodzę a tu mandat za szyba a parkingowy robi zdjęcie mojego auta.Zalamalam sie jak go zobaczyłam i podeszłam do niego z Jamiem na rekach i Sammym obok,obładowana tymi dziećmi jak Rumunka:-) Pytam co mam teraz zrobić?Ile mnie to będzie kosztowało?On popatrzył na mnie,na te dzieci,zal mu się zrobiło i mówi żebym była następnym razem ostrożna.I wiecie ze mi podarował:tak: Podziękowałam z 20 razy i tyle mnie tam widzieli:-)

reklama
Hej:-)
Futrzak ponoc nie wolno sadzac dziecka jesli siedzac ma okragłe plecki,Małgosia na poczatku posadzona nawet u mnie na kolanach miała własnie okragłe plecy wiec nie sadzałam jej(tylko na kolanach) a jak juz zaczeła siedziec stabilnie i samodzielnie to ma te plecki zupełnie proste wiec pozwalam jej czasem posiedziec;-)
Pinia ale fajnie ze Wiki juz lepiej,tak trzymac;-)
Patris nie narzekaj,tylko dwie pobudki to luksus:tak: niezłego masz gadułe w domu:-D
Wierka haha jakie mam zdolnosci:-Dno to oby i dzis było ładnie u Was,tak jak u mnie;-)
Wredniak powodzenia na wizycie:-D Małgoska tez robi prrrr okropnie przy tym plujac,na odległosc:-D

miłego dzionka laseczki:-)

Do góry