reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

głos oddany:)

marlena super ze jestescie zdrowi i gratki dla zdolniachy :)
wierka trzymam kciukay:)
krowka a ja jak ide do apteki to 100 zl na starcie dzis akurat 40 zl
mały nie wyzdrowial do konca niestety my tez chorzy wiec mam mu dawac 10 dni tabletki Trimesan.......panie w aptece kazala upewnic sie czy napewno bo sa one od 6 lat;/i mimo ze lekarz potwierdzil to sie stresuje.....mwil ze to cos w rodzju Bactrimu a pamietam jak moj siostrzeniec puchl po tym....ale co mam zrobic chyba lekarzowi trzeba ufac....na noc nie dalam mu zaczne od jutra i sie boje....lekarz tez powiedzial ze jak bedzie cieplo moge na chwile z nim wyjsc na spacer wkoncu...
przyszedl kojec....i musze stwierdzic ze bardzo mi sie podoba mimo ze zajmuje mi wiekszosc duzego pokoju hahhahhaa:)

reklama
Witam się wieczornie. Dziś cały dzień poza domem spędziliśmy, mieliśmy trochę spraw do pozałatwiania. Ale wszystko przebiegło po mojej myśli:tak: Byliśmy między innymi na zakupach i doznałam szoku jak za 6-pak chusteczek, 2 herbatki i kilka słoiczków zapłaciłam 100zł:szok:

Malina – super wieści, a umowę w końcu skonstruują, ale pewnie potrzebują trochę czasu, bo taka sytuacja to dla nich coś nowego:-D
Pinka – dzięki za info odnośnie kubka, już zamawiam:-)
Wierka – zdrowiej szybciutko i dzieciaczków nie zaraź:tak:
Marlena – brawa dla Alanka:-)
Patik – głos oddany
Krówkabordo – o to faktycznie majątek za leki zapłaciłaś;-) oby tylko Jasiowi pomogły:tak:

hejka,

wpadam na chwilke sie przywitac, mu juz po urlopie, bylo cudnie! Gory Skaliste piekne, a Jasiek cala wyprawe zniosl wspaniale, byl grzeczniutki, pogodny i swietnie sie bawil, niczego sie nie bal. Naprawde bylismy pod wrazeniem wlasnego dziecka:-D:tak: Latal samolotem i helikopterem, natychmiast zasypial, eMek sie smial, ze to dziala na niego jak supergigant suszarka:-D

Patik - glosy oddane, mam dwa lapki i z kazdego glosik poscilam:-D

Malinka - umowa powinna byc na teleprace, poszukaj cos w necie i im podpowiedz.

Wierka - czy moglabys napisac bardziej szczegolowo jak bedziesz wprowadzac zwykle MM, moj Jasiek tez na lactose Free i chetnie zapoznalam bym sie z rada twojej dietyczki. Jak znajdziesz chwilke to moze na priva:)

Marlena - super wiesci, ja nie moge sie juz doczekac pierwszego Mama:-)

Julia - zdrowiejcie!

Udalo mi sie kupic slynny marcowy kisiel-fisiel, co w Ottawie nie jest rzecza prosta, i jak dalam posmakowac Jaskowi, to malo mi do kubka nie wlazl, tak sie rozsmakowal, a mlaskal, a sie oblizywal...i od razu Milutek mi sie przypomnial, jak mieszalam ten kisiel:-D

Poczytam jeszcze inne watki, lookne na zdjecia i spadam spac, bo jutro znowu wyjazd a ja w przyslowiowym proszku jestem.

Milego weekendu Marcoweczki i Marcjatka!

Cześć kochane,
wreszcie ogarniam mieszkanie po powrocie ze szpitala;-) Puściłam już chyba z 7 pralek:szok: Najgorsze,że za bardzo nie mam gdzie tego wysuszyć; wczoraj rano było tylko 9 st.C. Jesień zbliża się milowymi krokami:sorry: Cieszę się,bo dziś eMek w domku,więc wreszcie pobędziemy trochę ze sobą. Jakoś tak ostatnio dobrze nam się układa. Może wydarzenia ostatnich tygodni zbliżyły nas do siebie:tak:
Wczoraj zgłosiłam się z Anią do kontroli do naszego pediatry. Na razie wszystko jest OK. Do przyszłego piątku mamy ją inhalować (zmniejszył dawkę),a potem zobaczymy. Moja Ania dzielnie znosi inhalacje,raczej się nie wierci,a jak widzę,że zaczyna jej się nudzić to śpiewam jej piosenki:-) Wsłu****e się wtedy w melodię i zapomina o inhalacjach.
Rozmawiałam też z lekarzem na temat mm. Ania jest teraz na Nanie 1 A.R. Sprawdzałam mleko następne 2,ale z żadnej firmy nie ma A.R. 2. Jest tylko np. Nan 2R (z kleikiem ryżowym). Lekarz twierdzi,że to jest ot samo,co A.R. ,ale przecież kleik ryżowy raczej jest po to żeby nasycić dziecko,a nie zapobiec ulewaniom. Do mlek A.R. dodaje się mączkę chleba świętojańskiego albo skrobię ziemniaczaną i to zapobiega albo zmniejsza ulewanie. No i nie wiem ,co teraz robić. Czy dalej dawać to A.R. 1 czy przerzucić się na 2R. Vetka-pomocy!

patik głosik oddany!;-)

Malina kto jak kto,ale Ty na pewno dasz radę!:tak:

Wierka zdrówka!!!;-)

Julia mój Jaś czasami brał Bactrim i ja akurat byłam bardzo zadowolona. To jest taki lek,który nie jest jeszcze antybiotykiem,ale działa podobnie. Dzięki niemu Jaś wielokrotnie uniknął brania antybiotyku. I nic mu się nie działo po tym syropie:-)

hej
Pewnie dziś będą pustki ,bo mamy weekend:happy:
U nas bez zmian, w nocy pobudki co 20min już od godziny 22, położyłam się spać o 8 i nawet nie zdążyłam zasnąć, nie umiem tak na zawołanie:baffled: w dzień też próbowałam, ale młody tak wojował jak M się nim zajął, że nie zmrużyłam oka. Teraz M odsypia po nocce i mu zazdroszczę...Niech chociaż on się wyśpi jak potrafi, wczoraj spał do 16... Ale dziś jedziemy do moich rodziców na 14 :-)
Młody demoluje łóżeczko, a ja jem śniadanie, nawet gryźć mi się nie chce :zawstydzona/y:

spring, spróbuj tego 2R, może nie będzie ulewać, zawsze możesz kupić 1 opakowanie i przetestować. 2R jest mlekiem dla głodomorków jak to przeczytałam kiedyś w necie, ale kleik niby też zapobiega ulewaniu, bo mleko jest gęstsze :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry!
Spring, dobre wieści miło się czyta.
Wierka, jak się dziś czujesz Biedaku?
Ja mam humor nietęgi, bo Niunia zaserwowała nam ciekawą nockę. Budziła sie co dwie-trzy godziny i wygłaszała gromkim głosem manifesty. Po nakarmieniu nie chciała spać i za każdym razem Emek musiał Ją nosić. Teraz śmieje się, Łobuziara w łóżeczku, a my wyglądamy jak po wstaniu z rodzinnego grobowca. Pewno odeśpi sobie w dzień, a w nocy od nowa jazda. Jak te dzieci sie nam zmieniają, szkoda, że nie zawsze na lepsze...
Udanej soboty:-)

Rozmawiałam też z lekarzem na temat mm. Ania jest teraz na Nanie 1 A.R. Sprawdzałam mleko następne 2,ale z żadnej firmy nie ma A.R. 2. Jest tylko np. Nan 2R (z kleikiem ryżowym). Lekarz twierdzi,że to jest ot samo,co A.R. ,ale przecież kleik ryżowy raczej jest po to żeby nasycić dziecko,a nie zapobiec ulewaniom. Do mlek A.R. dodaje się mączkę chleba świętojańskiego albo skrobię ziemniaczaną i to zapobiega albo zmniejsza ulewanie. No i nie wiem ,co teraz robić. Czy dalej dawać to A.R. 1 czy przerzucić się na 2R. Vetka-pomocy!

Ja chyba bym została jakiś czas na AR1 a potem spróbowała dodawać do zwykłego mleka Bebilon Nutriton ( to preparat zagęszczający właśnie dla dzieci i dorosłych z takim problememi -
Opis

Nutriton jest dietetycznym środkiem spożywczym specjalnego przeznaczenia medycznego.
Zastosowanie

Preparat jest przeznaczony do stosowania:
- w przypadku skłonności do ulewania u niemowląt i dzieci,
- w żywieniu dorosłych, u których występują trudności w połykaniu.

Nutriton jest preparatem, którego głównym składnikiem zagęszczającym jest mączka chleba świętojańskiego, uzupełniona w maltodekstryny. Nutriton nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy i sacharozy.

W żywieniu niemowląt, które ulewają po karmieniu, służy do zagęszczania mleka modyfikowanego lub preparatu mlekozastępczego (stosowanego w żywieniu dzieci z alergią pokarmową). Może być także stosowany przy karmieniu piersią.
U dorosłych, u których występują trudności w połykaniu, służy do zagęszczania zimnych i ciepłych pokarmów płynnych. Nutriton może być dodawany bezpośrednio do płynów lub być podawany łyżeczką w postaci papki.) albo spróbuj Sinlac dodawać - to specjalny, pełnowartosciowy, bezglutenowy i bezlaktozowy produkt zbożowy, przeznaczony dla niemowlat po 4. miesiącu życia. Stworzony został z ryżu i mąki chleba świetojanskiego). A kleik ryzowy też zagęszcza i ma pomóc w zapobieganiu ulewaniom.
A nas mega katar - dobrze że mała śpi na brzuchu, to gluty wylatuja i ich nie łyka.

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki....kochane moje

u nas noc wzgledna...
maly ma teraz pierwsza drzemke..mam pytanko czy wiecie moze skad moze brac sie ciemna parwie czarna kupka??maly nie dostal zadnych jagod nic a od dwoch dni ma taka polowe czarno jagodowa kupke...niewiem czy to po zastrzykach czzy co to moze znaczyc;/

Hello
już się lepiej czuje bo mam m na weekend w domu:-D noc w dobrze przespana i czuje się wypoczęta.Niestety Jamie zle zareagowal na normalne mm.Nie uwierzycie ale 10ml dodane do porannego kleiku miały swoje konsekwencje wieczorem przed spaniem.Młody męczył się chyba z godzinę z wzdęciami zanim zasnął,normalnie jakby czasy kolek wróciły.Alergik pełną gębą.

do poczytania później :*

reklama
wierka- Jemmie nie ma alergii tylko nietolerancje laktozy- jego organizm nie produkuje latazy- enzymu rozkładającego cukier mleczny -laktozę więc laktoza jest rozkładana przez bakterie żyjące w jelicie, ale w wyniku tego procesu powstają dość gwałtownie gazy co prowadzi do bólu brzucha i tez biegunek. Spóbuj zacząc wprowadzać produkty mleczne w postaci naturalnego jogurtu - tam nie ma laktozy bo ją rozłozyły bakterie (ale po za organizmem człowieka). Pogadaj o tym ze swoja dietetyczką

Do góry