reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Malina, super!!!!!!!!!!!! Dobrze, że w końcu wiesz na czym stoisz i że jest tak, jak chciałaś :-)

Moja Kluska oczywiście w żłobku a ja mam oczy na zapałki. Wariatka obudziła się o 5 nad ranem i gadała do 6.50, po czym bezczelnie zasnęła, jak robiłam sobie poranną kawę! 10 minut ją budziłam zanim łaskawie otworzyła oczy :sorry:
Muszę ogarnąć całą chatę, bo szykujemy się na weekendowy najazd gości. Przyjeżdża m.in. przyjaciel, który byl moim świadkiem na slubie. Ostatni raz się widzieliśmy jak jeszcze brzucha za bardzo nie miałam, a teraz Gaba pół roku skończyła..

reklama
No to jestem w domu, wystałam swoje w kolejce i mam egzamin 13.10 o 7 rano :baffled: tyle czasu muszę czekać, masakra. A jak nie zdam tfu tfu za 1 razem, to się chyba załamie, w przyszłym roku skończę to prawko!
A Maksiu zabawiał całą kolejkę, ładnie się uśmiechał i sobie śpiewał :-D

Zrobiłam sobie drugą kawę i próbuję się dobudzić, a mały turla się po podłodze i marudzi, bo zbliża się pora jedzonka, a on do tego zmęczony :sorry:

pabella, jak ja ci zazdroszczę tego żłobka szczęściaro!

katjusza, ale dużo rzeczy zrobiłyście od rana z Natką :tak:

malina, cieszę się, że poszło po twojej myśli :-)

witam

my dzis mielismy wizyte Healt Visitora ale niestety młody poszedł sac taki był padnięty i tylko sobie pogadalismy:-D za 2 tygodnie mam isc na kontrole bo nie sprawdził młodego....
dostał za to pierwsze książeczki i kubek ten krzywy o którym pisałyscie:tak::tak::-D ciekawe jak nam pojdzie picie zniego....:eek:

Malina- super wiesci szczęsciaro;-)
Spring ciieszę sie ze juz jestescie w domku:-D
Wierka- oj cos czuje ze sie raczej nie spotkamy bo od Hars to do mnie wcale nie po drodze:-D:no:

Koncia- współczuje nocki:confused2:

ide robic jakis obiad:rofl2:

Malinaa, cieszę się razem z Tobą:-). Ja nie wyobrażam sobie, że mogłabym zostawić Niunię choćby na kilka godzin. Na razie mam zdrowotny, ale coraz częsciej zastanawiam się nad wychowawczym w przyszłym roku.
Byłyśmy z Niunią na fajnym spacerze. Park pięknie wygląda i aż nie chciało siewracać. Teraz kuchnia woła. Za niedługo głodny Emek wraca z pracy, a tu nawet pomysłu brak.

cześć dziewczęta:-)
Jaśko śpi..ciekawe jak długo...
Wczoraj umówiliśmy się do lekarza, a tam dość że nie było naszego pediatry to ten co miał być na umówioną godzinę nagle pojechał na wizytę domową!! Wrryy. No i dzis rano zapakowałam małego i hej do lekarza, a tam i tu kolejna niespodzianka INNY pediatra. Nie znam tej pani lekko sędziwa, na szczęście zbadała Jaśka i przepisała leki. nie siedzi nic na oskrzelach więc jest dobrze. Dostaliśmy wit C, Eurespal i inhalacje z które zapłaciłam wraz z solą fizjologiczną sztuk 20 UWAGA 1,47zł:-).
Jak tylko się obudzi będziemy się inhalować, już słyszę ten wrzask:-(
Noc koszmarna, pobudki co 20 MINUT (Koncia jak ja Cie dziś rozumiem)! o 1.00 zasnął by się obudzić w pełni wyspany o 5 rano i nie spać do teraz.
Malina- super, że sprawy się tak fajnie potoczyły!
Fifi- przerąbane z tymi delegacjami, dobrze że możesz choć z rodzicami sobie wypocząć:-)
Patik- coś te nasze kruszyny jakieś takie marudne w nocy hehe:-D
Alamiqa- spacerek powiadasz, u nas paskudnie wieje
Koncia- kciuki za egzamin..Zdasz na pewno!
Pabella- właśnie 7 rano.Powariowali hehe
Katjusza- a co, i Natka musi trochę pobroić:-)
Pinka- napisz jak Eric sobie radzi z tym kubeczkiem.

Miłego dnia

Krówka ale super ta pediatra jak takie tanie leki wypisuje a na eurespal uważaj Jasiek napewno bedzie chciał po nim wiecej jeść ja pół życia jechałam na tym leku no i wyglądam jak wyglądam ale na duszności jest dobry

Pinia my z niecierpliwością czekamy na przesyłke z doidycupem

Malinka supppppppppeeeeeeeeeerrrrrrrrrr teraz żeby Jasiek był grzeczniutki

Koncia środek nocy ale przynajmniej pusto na drogach a ja zdawałam zawsze w szczycie to dopiero wyzwanie było ja zdałam za 3 więc i Ty szybko zaliczysz moja sąsiadka po15razie dała sobie spokój:)

a ja wstyd sie przyznać jeszcze w piżamie ale obiadki zjedzone posprzatane teraz zmienie pościele zjemy deserek i idziemy w końcu na spacer o ile księżna nie bedzie wyła że chce do kącika

Witka mamusie :) U nas noc była spokojna , je:)My już po spacerku wieje nieprzyjemnie ;/ , gotujemy gulasz na obiad na życzenie Emka :).Ja poluje na zestaw zimowo jesiennych ciuchów dla małego na allegro od rana bo robi się co raz chłodniej więc wreszcie coś trzeba kupić :).

Koncia
no 7 rano to faktycznie bardzo wcześnie ale to ma swoje plusy mniejszy ruch , życzę żebyś zdała za pierwszym razem :)

Pinka
to fajne prezenty wam tam dają w tym UK , tu to nie ma szans na takie :)

Papcia , Pinka jak wypróbujecie kubeczek to się koniecznie podzielcie wrażeniami bo też chce kupić i nie wiem czy warto :)

Malinaa
super wieści :)

Krówka
no inhalowanie takiego malucha to się na pewno nie obejdzie bez wrzasku , a nie da się jeszcze wytłumaczyć że to dla jego dobra , oby jak naj mniej tego wrzasku :)

Hej melduje ze jednak się rozchorowałam,katar leje się z nosa,głowa mi pęka :crazy: Od dzieci trzymam się z daleka i narazie(odpukać) zdrowe.Poza tym wprowadzamy w tym tygodniu zwykle mm to z laktoza.Jest z tym trochę zachodu bo muszę dawkę zwiększać codziennie o 5ml wiec zanim calkiem zamienimy to minie troche czasu.Dlatego prosze o marcjanskie kciuki,by Jamie zaakceptował nowe mleko.

Nie mam siły was nadrobić ale jak lepiej się poczuje to was będę zasypywać postami ;-)

reklama
papcia, teraz w Poznaniu korki praktycznie całą dobę z powodu remontów na Euro 2012, więc i o 7 rano będzie jak w szczycie. Poza tym teorię zdaję o 7 rano, a praktykę to i o 12 mogę zdawać. Zostały mi 4h jazd, ciekawe kiedy je wyjadę, ostatnio stałam w korku pod domem 40min, gdzie pieszo przechodzę ten kawałek 10min. No i moja ulica jest zawsze przejezdna i bez korków...także wyobraź sobie co jest w centrum. Lepiej zostawić teraz samochód pod domem i pojechać tramwajem lub iść pieszo. Idioci remontują wszystkie ronda na sam koniec, jakby nie mogli cały rok!
15 razy mówisz? To dobrze, że sobie odpuściła ;-) Ja aż tak tragicznie nie jeżdżę :-D Musiałabym trafić na chamskiego egzaminatora, M trafił 2 razy na tego samego gościa, który jest znany z ulewania, a jak trafił na innego, to zdał.

wierka, a czemu zmieniacie mleko? Nie za wcześnie na takie zmiany? Oczywiście trzymam kciuki &&&&& :)

Do góry