reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Witam po weekendzie.

barbra to może dobrze że masz natłok i nie myślisz o małej w pracy, bo na pewno by Cię to dekoncetrowało, a co do babci, to myślę że tak jak tu dziewczyny pisały, jest to dla niej nowość i dlatego tak się cieszy, zobaczysz jak będzie promieniała na Twój widok już nieługo
spring trzymaj się dzielnie, wiem że czasem ma się wrażenie że wszystko naraz wali się na głowę, ale damy radę....bo kto jak nie my ;-) przytulam :*
juliateż siętrzymaj dzielnie i obyś znalazła w końcu takiego lekarza który Ci naprawdę pomoże

wczoraj miałam chcrzciny mojego brata synka, a ja jestem chrzestną. Fajnie było, chociaż młoda już po pewnym czasie chyba miała dość hałasu i ludzi, bo stała się strasznie marudna i mimo że była strasznie zmęczona to nie mogła usnąć...na szczęście było ciepło, więc wyszłam z nią na spacer i usnęła.
Znowu chyba niestety odrzuca mi cycusia...strasznie mnie to dołuje, bo myślałam że już udało się to pogodzić, a nawet że odrzuciła butelkę, bo było nawet tak, że wypijała tylko jedną albo dwie na dzień, a teraz zdarza się może jedno karmienie albo i nie bez butli :/ szkoda mi tego strasznie, może jeszcze nic straconego, mam wrażenie że znowu wybiera butlę, bo łatwiej leci, przy cycu to co chwilę się odrywa i znopwu przysysa i tak w kółko, aż jej w końcu dam butlę...za miękka może jestem, ale po tym jak kiedyś się nie najadała przeraża mnie teraz sama myśl że moje dziecko jest głodne...eh.
lece bo obudziła się królewna...:)

reklama
pabella - co powiedziałaś eMkowi że masz zamontowane listwy? ja od 2 lat nie mogę się doprosić:-D łaskawie w 9tym miesiącu ciąży zamontował listwy w sypialni :-)

futrzaku, nie mam pojęcia co zadziałało. A szkoda, bo wykorzystywałabym to częściej ;-) Do zrobienia zostały nam jeszcze listwy progowe i na te pewnie dłuuuugo poczekam, bo nawet zamówione nie są :dry:

Mam takie kochane dziecko , pozwolił mi się przespać i spał grzecznie razem zemną :) Dalej się czuje jakby mnie jakiś walec przejechał kilka razy w tę i z powrotem :/ Oprzątnę mieszkanie , umyje głowę bo jesteśmy z Emkiem na zakupy po 16 umówiona i chyba się jeszcze po łoże :/. Miłego dnia dziewczyny :*

Czy jakieś marcowe dzieci planują iść jeszcze do żłobka? bo na razie widzę, że tylko Gabrysia chodzi:-) Mój się nie dostał, więc statystyka 2.5% się chyba potwierdza.

Dziś nocka udana, mały miał 1 pobudkę o 2.30 zjadł i pospał do 6.30. Obudził mnie dźwięk sznurka z zabawkami zawieszonego w nóżkach. Poszłam do Maksa, a on leżał na brzuchu i się bawił. Zjadł ładnie i był grzeczny, nawet nie wiem kiedy zasnął, bo potem bawił się smoczkiem. Takie niepłaczące dzieciątko mi pasuje :rofl2:

Pobijamy rekordy jedzenia słoiczków, cały wciągnął w 8min. Pochwalcie się jak to u Was wygląda, bo mój to przeważnie 20-30min łaskawie je :sorry:

Alergolog w mojej przychodni nie przyjmuje na NFZ. Dziś M pogada ze znajomym, który mu polecał alergologa swojego synka i jutro będziemy znowu dzwonić.

Zaraz M do pracy, a my z Maksiem na spacerek. Pogoda dziś piękna, to skorzystamy.

Wylicytowałam 5 par spodni/koszulek/czapeczek na Allegro za 10zł!!! :-D

Buziaki marcówki :* miłego dnia

My dziś od rana w rozjazdach. Ale w końcu dotarliśmy do domu. Pawcio odsypia a ja mogłam zjeść obiad.
Spring - współczuję :-( Mam nadzieję, że Twoim chorowitkom szybko się poprawi &&&
Barbara - oczyszczenia atmosfery w domku życzę:tak:
Koncia - pięknie. Ja od paru dni poluję na kombinezon, ale póki co bez rezultatu:wściekła/y:

Czesc:-)
Małgoska w nocy pobudki robi co 3h a w dzien nadrabia,rano wstała (po kilku pobudkach) dopiero o 10.40:szok: ,pobawiła sie,zjadła obiadek i poszłysmy na spacer i znowu zasneła,spała 1.5h:szok:,teraz probuje wyskoczyc z lezaczka:-D
Spring to Ci sie porobiło:-( niech synek wyzdrowieje a Ania niech sie nie rozkłada:tak: a Tobie zycze zeby wszystko ułozyło sie pomyslnie:tak:
Koncia Maks idzie jak burza;-)a musisz go dawac do złobka? Małgoska obiadek potrafi zjesc w ok 10min a za to z butla moze sie bawic i z 30min
Julia a byłas u tego lekarza co dawałam Ci namiary? on jest tez endokrynologiem,prolaktyna i tarczyca to powazne sprawy i jak to szwankuje to człowiek okropnie sie czuje wiec szukaj dobrego lekarza ale niestety na efekty leczenia trzeba długo czekac
Barbra to Cie tak od razu na głeboka wode rzucili:-( nie fajnie ze mała tak reaguje ale to pewnie chwilowe:tak:
Apistela nie przejmuj sie tak tym karmieniem,przeciez walczyłas i tak długo ja karmiłas:tak:
Pabella fajna nocka,zazdroszcze;-)
Futrzak musisz chyba miec specjalny sokownik do tego i robic tak jak weki
Malinka niezle idzie Wam walka;-)

Poszłyśmy z Gabą na rehabilitację. Wymyśliłam sobie nawet, pomimo skwaru za oknem, spacer 4km w jedna stronę. Na miejscu okazalo się, że zajęcia mamy jutro.. :sorry:

reklama
A u nas zanosi się na burzę, mimo to pospacerowaliśmy 3.5h :happy:

Widzę, że na forum dziś pustki, pewnie będzie tak coraz częściej. I z kim ja będę dzielić moje radości i troski?

pabella, a co rehabilitujecie, bo nie pamiętam?

ola, coś z Maksiem muszę zrobić, jeśli chcę pracować, to była najtańsza opcja, teraz pozostaje mi niania na godziny, bo wg mnie prywatny żłobek mniej się opłaca. Chciałabym coś znaleźć do połowy września.

Do góry