reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Pabella wybacz, ale padłam ze śmiechu ;p Biedaki tyle km i doopa.. No ale przynajmniej się przekonałaś, czy spokojnie spacerkiem dojdziecie ;) Ja raz poszłam z Dżonikiem na szczepienie pół godziny za wcześnie, ale to nic w porównaniu z Waszym wyczynem ;p

Olcia u nas to samo ;p Jak się w nocy nie wyśpi to nadrabia nad ranem, po pobudce dzisiaj o 5:30 już o 8ej drzemka ponad godzinę, trzeba było wyrównać ;) A ja jak już wstanę to nie umiem zasnąć nad ranem, zresztą nie wiem czy pośpi pół czy 2 godziny ;p

Starłam dzisiaj Jasiowi jabłko na tarce, nie ta konsystencja i omal mi się nie porzygał ;p Jak wróci ze spaceru z tatą do dostanie jabłko z bananem ze słoika jak gardzi prawdziwym owockiem ;p Takie jabłko to chyba jeszcze bym musiała gotowac, co?? No ale wtedy to już chyba wszystko co cenne "ulotni się" z tego jabłka i taki do doopy ten deser będzie..

reklama
Koncia, nie mam zielonego pojęcia co bedziemy rehabilitować, bo to co bylo problemem, czyli nieunoszenie główki przy leżeniu na brzuchu, jest już historią. Na pewno coś tam znajdą do rehabilitowania ;-)
A z tymi prywatnymi żłobkami to sprawdź jak jest, bo we Wrocławiu wiem, że są jakieś dopłaty od miasta i podobno nie wychodzi dużo drożej.
Ach, a słoiczek 190g idzie nam w ok. 10 minut :-)

Malina, wybaczam ;-):-D

Ostatnia edycja:
ola jeszcze nie byłam u niego ,ale po wizycie u mojej endo zdecyduję sie może na niego bo już oszaleć można....dziś robilam badania bo w morfologi wyszedł niedobór żelaza ....ale teraz po kilku tabletkach jest w normie...za to magnezu mam nieco poniżej normy mimo ,że piję codziennie...mam nadzieję ,że ten magneż tak wpływa na mnie....chociaż już sama niewiem

odebralam wyniki moczu Dominika i znowu ph powyżej normy i w osadzie leukocyty....w czartek wizyta u pediatry.....pewnie zxnowu będę musiała jechać na cewnikowanie do Władysławowa...i potem tydzień furargin....i już samam nic niewiem dalej ..

my niedawno wróciliśmy ze spaceru ...teraz eMek usypia małego.....

Dobry wieczór Mamusie ...
dziś dzionek pracowity od rana ... eMek miał 12godzinny dyżur i nie było go cały dzień ... a ja od rana zakupy, ugotować zupkę dla Malwi, deser zrobiony, umyte okna, prasowanie, całe mieszkanko posprzątane ... dobrze że Mała Mi potrafi się sama sobą zająć.
Power dziś coś konkretny miałam ... a to wszystko na szklance mleka i kawałeczku gotowanego mięska :szok: Po wieczornym domowym spa - a co, należy mi się! I teraz patrze na tv jednym okiem a drugim na BB ;-)
Coś się na burzę zanosi ... i po co ja myłam okna (?!)

Kurde, od jakichś 3 dni Mała nie ma apetytu. O 6:30-140ml, 10:00-120ml, 13:00-140zupki, 15:30-180ml, 18:30-80ml+kaszka.
Wcześniej wypijała po 200ml a teraz tak lichutko, nawet jej celowo nie dałam deserku żeby zobaczyć jak zje kolację i co? Ledwo 80mleka i wmuszona kaszka polana malinami. Wczoraj było to samo. O CO CHODZI?!

lokata - może ma gorszy dzień? kilka dni marnego jedzenia szkody nie powinny zrobić. Ale pracuś z ciebie! Podziwiam:-) ja dziś miałam tyle planów a nic nie wyszło...

lokata ja myślę ,że to nic takiego bo mój synek też nieraz ma dni ,że mniej zjada chociaż zdarza to się rzadko ,ale dziewczyny często piszą,że ich maleńtwa mniej jadają.....

futerko ... gorszy dzień? Mam nadzieję że tak właśnie jest. Mimo tego że tak mało wcina to pełna humorku. Zwalam to więc na skok rozwojowy :-p
julia .. no u nas taki brak apetytu zdarzył się pierwszy raz, oby przeszło i wszytko wróciło do normy.

Z tego co pamiętam z Waszych postów:

julka jest jakis pożytek z emków, co nie? ;) A co on tak wcześnie w domu? Święto jakieś? ;)
pabella jesteś udana z tym spacerem :D
lokata kurczę to moja młoda tyle zjada co dzień i nie wpadłam na to, że to za mało może być; z drugiej jednak strony pediatra mówiła na ostatniej wizycie 10.08. że Maja dobrze przybiera na wadze...

A u mnie bez zmian. w pracy za przeproszeniem szał pał, mail za mailem pogania mailem. Ani chwili spokoju, dobrze, że chociaż obiad mogłam zjeść. Oczywiście jutro muszę zostać po godzinach, więc dziecko mnie chyba w ogóle nie zobaczy na oczy, bo jak wrócę to już będzie spać... :/ Byle do przyszłego tygodnia i już będzie luźniej. Dobranoc moje drogie. Korzystam póki młodą ululałam i spadam spać. Ona od trzech czy czterech dni budzi mi się o 4, pełznie w łóżeczku w nieznane, a jak dostanie 120ml mleka to zasypia. Może też mleko 1 jej już nie starcza. Próbowałam z kaszką ryżową (na mannę ma uczulenie) ale bez zmian, też pobudka o 4. Eh, no nic. Pewnie znów będzie pobudka. Dobrze że przynajmniej z powodu zębów jeszcze nie płacze, bądź zęby idą a ona tego nie okazuje ;) Zmykam. Coś słyszę za oknem, że się na burzę zbiera, brrr...

reklama
Do góry