reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

oczy zamykają mi się same........... nawet 2 kawy nie pomogły dzieciaki wykąpane zaraz ja wpadne pod prysznic a Nikitka zajmie się bratem:-D:tak:bo jeszcze dzis czeka nas rozmowa na skypie z Tesciową:tak::tak:
poprasowałam 3 automaty jestem z siebie dumna:-D:-D

Patik- super ze nauka odpampkowania poszła wam bezboleśnie u nas powiem ci ze mloda szybciej nauczyła sie nie sikac w nocy niż w dzień w pampa ha ha
Malina- z tym powerem mnie rozbawiłas ha ha ha chociaż raz w miesiącu w domu z przyjemnoscią sprzatasz ha ha ha
apistella patris -no to i ja dołącze do marud dziś:tak: nic mu nie pasuje ostatnio na plecach leżec nie wieć bach na brzuch a na brzuchu dziki ryk!!!! i o co chodzi??? nie wiadomo...
barbra- sikam ha ha ha kopara rozwaliła mnie na atomy:-D:-D:-D och ta córcia he he

reklama
Jem kolację: kakao i jakiś mdły, stary banan:sorry2: na nic więcej nie mam sił. Fajnie, że mam w swoim ogródku hamak, altanę, taras od wschodu i zachodu, ale ogarnięcie tego wszystkiego, wyplewienie klombików, przesadzanie, podlewanie + moje dziewczyny, dom to czasem za dużo. Dobrze, że tylko czasem;-) tom se ponarzekała, przechodzę do rzeczy.

barbara - lubię Twój humor:-D nagadałaś się matka z kumpelą wcześniej to teraz mnie baw:-D

ola - też mam ten problem z wybudzaniem...tylko, że ululać się nie da, niedospana wyje co chwilę, nie mam pomysłu co z tym robić:confused:
Zaobserwowałam, że musi mieć 2 długie drzemki albo 3 krótsze a ona funduje sobie 2 krótkie i przy kąpieli wyje, nie zje tylko pada...ehhh umęczyło mnie to masakrycznie:no:

katjusza - piąteczka! dziś ważenie 6700, 89 cm, i nakaz podawania marcheweczki:tak: zaczynam jednak od glutenu a za 2 tyg. warzywka.

patik gratulacje dla HAni:-)

W temacie dzisiejszego wypadu do miasta to nabyłam lampionik na taras, klimatyczną donicę i gliniany obrazek;-)

do jutra Kobietki, idźcie spać!:-)

Dziekujemy za zyczenia dla Gabrysia z okazji 5 miesiaca:tak:

My dzis od 12-stej na dworzu, czuc juz jesien, ale ja tak jak Malina jesien bardzo lubie. Ubralismy sie bardzo cieplo i w teren:-)Ale za to w domu nic a nic nie ruszone a prasowania mam ze ho ho i jeszcze sie pierze

Barbra dobra ta kopara:-D

Patik masz zdolna dziewczynke, gratulacje

Apistella, Patris wspolczuje marudzenia i niestety tez sie dolaczamy:-(

Julia trzymam kciuki za badania oby wszystko bylo ok

mój łobuziak już śpi, bo ostatnie dni pełne płaczu i złości. Mam nadzieję, że jak wyjdą wreszcie ząbki, to się skończy. Mieliśmy dziś spotkanie z rehabilitantem i mamy problem z leżeniem na brzuszku i unoszeniem główki. Zuzka to mały leń, który woli położyć głowę na kocyku... Macie jakieś sposoby, by to zmienić, czy wasze dzieciaczki już wysoko unoszą główki, bo ja nie wiem co robić????

Zuza - Natka też ryje nochalkiem w kocyk na brzuszku ale mi się wydaje, że to dlatego, że ma lekko wzmożone napięcie mieśniowe w obręczy barku i po prostu nie chce wyciągnąć rączek do przodu i się na nich porządnie oprzeć tylko robi samolocik, my chodzimy na rehabilitację

ola teraz dopiero doczytałam, jakoś mi to umknęło, moja mała też się tak wybudza z płaczem i wtedy muszę ją uspać, a jak jest wyspana to budzi się zadowolona i zaczyna gadać do sufitu, identycznie, no i właśnie też nie wiem o co chodzi...:/ myślałam że to dlatego że jej się coś nie odbiło albo ją gniecie w żołądku, ale jak podnosiłam ją do góry to czasem się coś odbijało a czasem nie.

u nas jest uszkodzenie sploty barkowego prawej rączki i dlatego Zuzka nie potrafi się na niej podeprzeć, wcześniej wcale jej nie mogliśmy kłaść na brzuszku. U nas było napięcie po lewej stronie, ale ładnie się już wyrównało, także chodzimy na rehabilitację i sama ją rehabilituję

Dzieciaczki śpią,więc nareszcie chwila wolnego czasu;-) Pisałyście,że Wasze Bąble dziś marudne,to ja napiszę,że ja dziś jestem nie do życia (zresztą od kilku dni). Czuję jakiś stan podgorączkowy,w nocy mam dreszcze,boli mnie 8-mka. Najgorszy jest jednak ból kręgosłupa (szczególnie lewa strona). Nie wspomnę już o karku. Normalnie nie mogę odwrócić głowy w lewą stronę:no: Czuję,że z samopoczuciem dobiłam się w szpitalu. W nocy czuwałam nad Jasiem na jakimś tragicznym stołku. Poza tym na sali była z nami babka,która cały czas kaszlała i smarkała. No masakra jakaś!:confused:

Patik barbra chyba jest nauczycielem,bo 1-go września idzie do pracy:happy2: (no chyba,że się mylę)

reklama
Mały wykąpany , najedzony i śpi :) A ja zazraz wezmę prysznic i po gapie się w TV ;P.

Barbara hahahaha mocna ta kopara
laugh.gif

Madzikm 89 cm ?! to strasznie długa jak na swój wiek
shocked.gif

Malinkaa , Patik ja mam mini mini fajny kanał z mądrymi bajkami , jest jeszcze jeden fajny Disney Junior , klub Myszki Miki , Kubuś Puchatek tego typu programy naprawdę fajny a ja go niestety nie mam w kablówce :/. U teściów widziałam Oni mają cyfrowy Polsat i mają ten kanał :).

Do góry