reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Marta a może jednak córeczka za 3 latka;)? hihihi ale te lubelskie dzieciaki to rosną hehe największe z całego forum;) ale nie przyznamy się czym je karmimy co?:) jak tam pampki dają radę? Ja to się nie mogę doczekać kiedy te trójki się skończą i nałóżę czwórki bo już mi się za małe wydają a jeszcze troche mam to luźniej zapnę i zużyję. Wycieki mi nie grożą przy kupie raz na tydzień hehe

reklama
Dzień dobry Mamusie-Marcusie ...
Okna umyte, firany powieszone, domek ogarnięty więc teraz czas na BB.
I oto mamy święto ... Malwi przespała całą noc! :-) Zasnęła o 19 a obudziła się o 06:15, potem celowo jej nie dałam zasnąć bo na ćwiczonka musiałyśmy iść.
Poczytam sobie Was i potem może na spacerek o ile sie nie rozpada bo coś się chmurzy.

Hello!
Ale te Wasze dzieciaczki są duże:szok: Ania dopiero wczoraj "wskoczyła" w 3 i jeszcze wydają mi się ciut za duże.
A u nas rano pięknie-potem przyszła burza. Teraz nie ma słoneczka, ale jest ciepło i wieje. Rano byliśmy na spacerze i w piaskownicy (ze względu na Jasia). Dziś Jaś jest dużo grzeczniejszy. Aaaa, jeszcze muszę Wam napisać,że mój syn przyszedł do mnie dziś w nocy do łóżka i zaspany mówi: "Mamusiu, przepraszam,że dzisiaj byłem taki niegrzeczny":tak: i ładuje mi się do łóżka. No i oczywiście wymiękłam:happy2: A Ania obudziła się tylko raz o 3.30:szok: Dziś znowu była marudna i płakała. Na spacerze jakoś zasnęła. Potem wróciliśmy, wypiła mleczko, pomarudziła i wreszcie zasnęła sama w pokoju (tak jak do tej pory, wyłączając ostatni tydzień:dry:). Podczas zabawy tak ją rozśmieszyłam,że śmiała się na głos! :-D To było takie słodkie...
Jak eMek przyjedzie z pracy , to w ramach relaksu, wyskoczę do Agory na jakieś zakupy. W końcu są wyprzedaże:tak::-)

Vetka słyszałam o czymś takim,że dziecko wszystko neguje i generalnie jest na "nie", ale wydawało mi się,ze to przypada na 3 rok życia. Widocznie u Jasia trwa to dłużej. Ciekawe, kiedy to się skończy?:baffled:

patik wszystkiego naj!!!:-)

lokata gratuluję przespanej nocki:-);-)

a ja spaliła juz dzis 2 garnki :wściekła/y::wściekła/y:jak tak dalej pójdzie to nię będe miała w czym gotować a mały chyba obiadu nie zje:no::no: jakaś mega zakręcona dziś jestem!!!!

Niech mnie ktoś odkręci???? please:-D:-D:-D

Pinka ja tak miałam w ciąży:tak: Nie dosyć,że wszystko dosłownie leciało mi z rąk to jeszcze paliłam potrawy i ciasta, które tak uwielbiałam piec. Pocieszę Cie,że zostało mi to do teraz:tak: :-D

Witam póznym popołudniem,

Lokata super takie nocki niech bedą częściej

Patik 100 lat!!!

Pinka za mną też strasznie chodzi tort, chociaż z moim dupskiem:zawstydzona/y:to lepiej na sałacie pozostać

A za mną dziś dziwny dzień, spotkałam się z dawno nie widzianymi koleżankami, one bez dzieci laseczki młode, a ja się poczułam jak taki stary kopciuch:cool:Wiem że nie mam co narzekać, bo Gabrzsia bym na nic w świecie nie zamieniła, a te parę kilo wiecej kiedyś zgubię. Ale jakoś tak nie kobieco się czuje, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.

Dziś jakoś mi dzień zleciał na niczym, zabawianie Pawełka, spacer i już wieczór i kąpiel:szok: Teraz Pawełek zasypiania przy kołysankach Turnaua i Umer – polecam:-)
Lokata – gratuluję przespanej nocki:tak:
Pinka – oj to musiało śmierdzieć z tych garnków:-( ja ostatnio po przypaleniu jednego wietrzyłam mieszkanie pół dnia:tak:
Izabela – ja się czuję podobnie, i nie mogę się wziąć za siebie:-( Teraz moim oczkiem w głowie jest Pawcio, a cała reszta zeszła na daaalszy plan

Czesc dziewczyny
przepraszam ze sie wam tak wbijam ale potrzebuje odpowiedzi a wy mozecie mi pomoc.
Jutro ide do kuzynki w odwiedzinki w koncu zobaczyc jej maluszka. urodzila w marcu jakos w polowie dokladnie nie pamietam a jasiu byl dzieckiem takich dosc standardowych rozmiarow, nie malutki ale wielkoludem tez nie byl.
Chcialabym kupic jakies ubranko ale zupelnie nie pamietam jaki rozmiar nosila moja corka w tym wieku zwlaszcza ze urodzila sie ponad 4kg wiec tez inaczej rozmiarowo szła.
Jaki wasze maluszki nosza obecnie rozmiar?

reklama
madzior ... z ciekawości przesłuchałam kilka kołysanek w wersji Turnaua i znalazłam taką przy której zawsze łzy mi wyciska, tym razem było tak samo ... YouTube - ‪Seweryn Krajewski - Kołysanka Dla Okruszka‬‏ ... ja ją znałam w innej wersji ... WRZUTA - Kołysanki2 - muzyka mp3 z resztą Małej Mi puszczam często jej kołysanki ... bardzo lubię Jej śpiewać "Śpij Laleczko" ... ohh ale sie rozmiękczyłam :zawstydzona/y:

Daffi ... waga mojej Małej Mi przy urodzeniu 3,650kg i 56cm wzrostu ... obecnie nosi ubranka na 62 i 68. Lepiej kupić coś w 68 myślę.

Do góry