reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Malinka no niestety ja tez wiem cos na temat bolu kregosłupa:( miałam juz trzy takie napady ,dwa razy przy łozeczku jak mała odkładałam i raz jak wstawałam od stołu,tak mnie trzepło ze w rzadna strone nie mogłam sie ruszyc,dobrze ze eM był ze mna w domu to mnie przetransportował na łozko,za kazdym razem trzymało mnie tydzien,az w koncu psiapsiołka fundneła mi w ramach prezentu (pisałam Wam o tym) wizyte u masazystki i ,odpukac, od tamtej pory jest spokuj.Takze uwazaj na siebie,łacze sie w bolu i przytulam:)
Madzik fajnie masz,miłego wyjazdu:)
Magdzior super te kołysanki:) i jest cos specjalnie dla mojej Goski- ''Zabka Małgosia'' ;)
Spring tez lubie Mozdera:)

U nas chyba cos złego sie dzieje albo mała cos boli albo to poprostu histeria:( od paru dni codziennie po południu,jak obudzi sie po drzemce to robi okropna awanture,nic nie moze jej uspokoic:(jest pisk,krzyk,wrzask,kopanie itd
Wczoraj po kapieli zrobiła pobudke juz przed połnoca mimo kleiku:( a o 4 jak sie obudziła to przez godzine zasnac nie chciała:(ciekawe jak bedzie dzis,juz nic nie jest takie poukładane jak było:(

reklama
Uwaga idzie produkcja;-):tak::-D:-D.
Marta a jak tam pampki dają radę? Ja to się nie mogę doczekać kiedy te trójki się skończą i nałóżę czwórki bo już mi się za małe wydają a jeszcze troche mam to luźniej zapnę i zużyję. Wycieki mi nie grożą przy kupie raz na tydzień hehe
Jeśli chodzi o wchłanialność kupy to super siateczka się sprawdza :tak: ale gumki cisną Pabla w baleronki:-( a na noc i tak zakładamy zwykłe 4:-p - kurcze byłam wczoraj w Tesco i te nasze Bambino 2 razy droższe:shocked2::confused2:.
Dzień dobry Mamusie-Marcusie ...
Okna umyte, firany powieszone, domek ogarnięty więc teraz czas na BB.
I oto mamy święto ... Malwi przespała całą noc! :-) Zasnęła o 19 a obudziła się o 06:15, potem celowo jej nie dałam zasnąć bo na ćwiczonka musiałyśmy iść.
Poczytam sobie Was i potem może na spacerek o ile sie nie rozpada bo coś się chmurzy.
Ogromne brawo dla Malwisi:tak::-) - w końcu będziesz mogła odespać nocki;-):tak:.
Aaaa, jeszcze muszę Wam napisać,że mój syn przyszedł do mnie dziś w nocy do łóżka i zaspany mówi: "Mamusiu, przepraszam,że dzisiaj byłem taki niegrzeczny":tak: i ładuje mi się do łóżka. No i oczywiście wymiękłam:happy2: A Ania obudziła się tylko raz o 3.30:szok: Dziś znowu była marudna i płakała. Na spacerze jakoś zasnęła. Potem wróciliśmy, wypiła mleczko, pomarudziła i wreszcie zasnęła sama w pokoju (tak jak do tej pory, wyłączając ostatni tydzień:dry:). Podczas zabawy tak ją rozśmieszyłam,że śmiała się na głos! :-D To było takie słodkie...
Twój Jaś tak samo rewelacyjny jak mój Juli:tak:;-) - siedzimy w środę wieczorem (dobrze o 22-ej)z M(plan pracy rozliczał jak co dzień) a tu z sypialnie słychać PUU - Juli kogoś przez sen straszył:tak::-D:-D, poszłam sprawdzić ale spał - śmialiśmy się z M jak norki a M stwierdził, że wszystko już słyszał co przez sen się gada ale czegoś takiego jeszcze nie słyszał:no::-D:-D:-D:-D.
Malinka nastraszyłaś mnie z tymi plecami. Ja wiecznie mam problem z kręgosłupem (wypadek samochodowy). Od jakiegoś czasu boli mnie bardziej. Szczególnie jak pochylam się nad przewijakiem albo kąpię małą. EMek mnie codziennie masuje,ale to pomaga tylko na chwilę. Poza tym śpię w niewygodnej pozycji, czasem Jaś mnie odwiedza w nocy i rozwala się na całe łóżko:confused: Chyba muszę zwolnić...
Słonko a kiedy miałaś ten wypadek, bo mogłabym Ci pomóc;-);-):tak:.
U nas chyba cos złego sie dzieje albo mała cos boli albo to poprostu histeria:( od paru dni codziennie po południu,jak obudzi sie po drzemce to robi okropna awanture,nic nie moze jej uspokoic:(jest pisk,krzyk,wrzask,kopanie itd
Wczoraj po kapieli zrobiła pobudke juz przed połnoca mimo kleiku:( a o 4 jak sie obudziła to przez godzine zasnac nie chciała:(ciekawe jak bedzie dzis,juz nic nie jest takie poukładane jak było:(
Olu, mój też tak od wczoraj ma - zwalam winę na idące zębole i skok rozwojowy - wczoraj w chuście uspokoił się szybko i po 5 minutach zasnął a dziś 40 minut nosiłam zanim padł:tak::confused2:.

No to puuuu i ja sie pojawiam w końcu

jakoś ostatnio dołki mnie łapią pierun wie czemu dużo rzeczy jest takich jak byc nie powinno i wogóle mam wnerwa na wszystkie na szczęśćie w czwartek wyjeżdzamy wiec może sie odchamie ? chociaż już drże że moim domkiem i zwierzaczakmi bedzie sie szwagier opiekował:(

Paticzek sto lat sto lat jeszcze zdarzyłam :)

Ewi luju a Ty z którego?

Milusia dziekuje Ci bardzo wiesz za co nawet nie miałam chwili żeby smsa Ci wysłać a skoro takie wolne weekendy masz to co małą wycieczka do pierwszej stolicy?

Marta Ewi ma racje mała dziewusia za 3latka koniecznie

Koncia gratulaje ogromne:)
a pieluszki ja miałam dada nie fiti ale dobrze wiedzieć że takie chłonne

nam dzisiaj udało sie i siku i kupe zrobić na kibelek zdolne to moje dziecko

Pinka ciekawe czym Ty taka zaabsorbowana jesteś że gary palisz:)

Musze wam sie pochwalić że odkąd postanowiłam sie odchudzać i wiecej dbać o siebie to hmmm czuje sie bardziej sexowna:) i widze że m też to zauwazyl wiecznie mnie przytula całuje i zaciąga do wyrka jak za starych dobrych czasów:)Tylko depilacja woskiem bikini nie była taka przyjemna jak myslałam ale co tam przeżyłam teraz to od pn bedzie szaleństwo pn pazury wt urodzinki środa kosmetyczka czwartek pakowanko i wyjazd:)

Młody padł przed 21, a my otworzyliśmy sobie winko i ululałam się połową małej lampki:szok: Teraz nie karmię nawet młodego, niech wszystko ze mnie wywietrzeje;-)
Patik – wszystkiego najlepszego:rolleyes:
Malinka – wracaj szybciutko do formy:tak:
Madzikm – udanego wypoczynku:tak:
Spring, Lokata – zgadzam się z Wami w 100%, niby tyle sklepów w Silesii, a dla dziecka ciężko coś kupić, choć mnie ze 2 razy udało się kupić fajne rzeczy w przecenie w Tesco
Papcia – o to milusio zapowiada Ci się przyszły tydzień:-)

witam się nocnie, wypadałoby się położyć spać, ale jakoś mi się nie chce...dzionek minął byle jak - smętnie i leniwie:( ból głowy znowu dokuczał, chyba przez tą pogodę, straszna duchota była...przynajmniej dziewczynki były w miarę grzeczne...

dziękuje dziewczynki za życzenia:-)

Ewi chciałabym mieć te 21 hi hi kurcze za niedługo trzeba będzie zacząć liczyć zmarszczki, na szczęście nie mam czasu przeglądać się w lustrze:-D a Ty raczku z którego jesteś? co do wagi Zosi to 15 czerwca miała 7100g, dzisiaj specjalnie sie ważyłam z nią i wyszło 8100g w ubranku i pampku, więc jakies 200-300g trzeba odjąć...dokładne pomiary będę znała 27 lipca bo będziemy się wtedy szczepić
papcia piekny harmonogram na przyszly tydzień - super że samopoczucie lepsze! moja samoocena ostatnio mocno podupadla, ale nie mam się czemu dziwić jak nic z sobą nie robię, a slodkie kusi - dupa ze mnie i tyle...po cichu postanowiłam że od jutra coś muszę zmienić...
madzikm udanych wakacji!
magdzior kurcze miałam sobie tez nalać lampke wina i zapomniałam:tak: widzę że ekonomiczna jesteś:-D
malinka bidulko, oszczędzaj się i kuruj! że też się musialo cos takiego przyplatać:wściekła/y: przytulam!
spring, lokata co jestem w Bytomiu, to mam zamiar jechać do tej Agory, bo jeszcze nie bylam od otwarcia i zawsze za mało czasu jest na łażenie po sklepach...a są już wszystkie sklepy otwarte na pasażu?
spring rzadko kiedy chodzę po sklepach, ale zwykle postanowienie kupienia sobie jakiejs rzeczy kończy się jak u Ciebie okupieniem wszystkich tylko nie siebie:tak:

hej hej
młodego bardzo ząbki męczą, nocki mamy ciężkie, nawet nie chce dać dotknąć dziąseł i trzeba mu na siłę smarować :-(
I jeszcze się zastanawiamy czy to normalne, że czasem język ucieka mu w lewą stronę? Nie wiem czy to przez ból zębów, czy uczy się nim operować? On cały czas coś gada, leży cicho tylko kiedy śpi i tak czasem mówi z językiem bardziej w lewo.:confused:
To pewnie pytanie do logopedy, ale nie wiem czy to nie za wcześnie na stwierdzenie jakichś wad

hello

ja ja sie ciesze ze dzis sobota;-)

moje dziecko odkąd nauczyło sie przewracać z pleców na brzuch nie da sie normalnie ubrac:no: bo sie nadziera musi leżeć na brzuchu wtedy go ubieram....i jest cicho bo wszystko ogląda...:-D:-D rano tak mi pogryzł brodę że aż spuchnietą miałam hehe a na górze takie twarde że ho ho moze kolejne kielki idą bo ten co ma jest taki mikroskopijny hehe dopiero co z dziąsła wyszedł ociupine...

Malina- bidulka:-( dbaj o sbie i nie tachaj tak tego Jaska:tak:

co robicie dziś na obiad?? bo ja nie mam weny

czesc dziewczynki witam w ten pogodny dzien.....
niewiem jak Wy ale mnie straznie napie....... glowa masakra normalnie czuje sie tak lipnie ze nie moglam z lozka wstac mimo ze sie wyspalam bo maly spal od 21 do 7 rano:p
a ja czuje sie jakbym nocki nie miala przespanej........
dzisiaj dala drugi obiadek czyli tez marchewke tym razem 4 lyzeczki i zobaczymy jaka kupa bedzie bo z tymi kupami mam ciagly kociol ....
teraz postaram sie troche poczytac i ponadrabiac straty jesli sie uda bo jeszcze sprzatanie odebrac mleko z apteki a juz pozno jest.....a mj sie tak nie chce ruszyc szanownego tylka;/:-)

moje dziecko odkąd nauczyło sie przewracać z pleców na brzuch nie da sie normalnie ubrac
to my mamy dla odmiany problem ze zmianą pampka z tegoż właśnie powodu;-)
U nas dziś skwar okropny, dopiero niedawno wyszliśmy na spacer i właśnie wróciliśmy:-)

Dziewczyny kiedy zamierzacie obniżyć poziom w łóżeczkach Waszych pociech???

reklama
Cześć Marcjanki!
Uff,ale dziś u nas gorąco!!! Nawet komputera mi się nie chciało włączyć:-D U nas druga z rzędu nocka z jedną pobudką;-) Za to dzień pod znakiem dwóch drzemek po 40 minut:szok: Może dlatego Ania tak ładnie śpi, bo odsypia to ,czego w dzień nie przespała. EMek już z nami na pełny etat,więc wykorzystałam to i skoczyłam z Jasiem do koleżanki na ogródek. Było super, Jaś wyszalał się ze swoją rówieśnicą,a ja obłowiłam się ubrankami dla Ani:-D Potem skoczyliśmy do Tesco, kupiłam Jasiowi fajne gatki i kalosze na przyszłotygodniowy wyjazd w góry. Wiecie jak to w górach bywa:albo upał albo zimno i pada. Wróciliśmy do domku (Ania dzielnie zniosła moją nieobecność:happy2:), trochę przysprzątnęłam, puściłam pranko. Potem wpadła moja siostra z urodzinowym prezentem dla Jasia. Wyjeżdża nad morze i nie będzie jej w dzień urodzin. Zresztą my też wtedy będziemy w górach. W poniedziałek lecę jeszcze z Anulą do pediatry, zawieźć rybkę do rodziców:tak:(no bo kto by ją tu karmił) i jeśli nic nas nie zaskoczy to we wtorek rano jedziemy:-) Mam nadzieję,że pogoda dopisze.

Marta jakieś 4 lata temu, jak byłam w 3 m-cu ciąży (z Jasiem) potrącił mnie samochód:-( Facet centralnie wjechał we mnie samochodem, uderzył mnie z tyłu w plecy, a ja upadłam...Długa historia... W każdym razie doznałam stłuczenia miednicy i biodra+uraz kręgosłupa. Do końca nie wiem,co mi było,bo nie zgodziłam się rtg wszystkich tych części ciała , ze względu na ciążę. Obecnie np. na każdą zmianę pogody odczuwam ból w miednicy czy kręgosłupie. No jestem taka niedoleczona...

Patik są jeszcze zamknięte pojedyncze boksy, ale naprawdę niewiele. Sklepy są fajne, a niektórych nie ma w Silesii, np. Mariquita, Lindex...;-)

Do góry